Milli Takım Güntekin Onay: Arda hariç herkesin yeri dolar

Güntekin Onay: Arda hariç herkesin yeri dolar

09.10.2014 - 10:05 | Son Güncellenme:

Güntekin Onay'a 'eksik Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısında ne yapar?' diye sorduk...

Güntekin Onay: Arda hariç herkesin yeri dolar

Güntekin Onay'a 'eksik Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısında ne yapar?' diye sorduk... İşte yanıtı...

Haberin Devamı

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yeni bir sayfayı açtığımız ilk gün işler yolunda gitmedi. İzlanda'ya 3-0 kaybetmemiz kadar Çek Cumhuriyeti'nin Hollanda'yı yenmesi de kötü oldu. Grubun dengeleri daha ilk günden değişti.
BU nedenlerden dolayı yarınki Çek Cumhuriyeti maçının önemi büyük boyut kazandı, 3 puan zorumluluğu doğdu. Fakat gel gör ki şimdi de hesapta olmayan sakatlıklarla boğuşuyoruz. Milli Takım seviyesindeki her oyuncu değerlidir. Ancak şu gerçeği de kabul edelim ki Arda Turan haricinde diğerlerinin hepsinin yeri dolabilir. O yüzden enseyi fazla karartmaya gerek yok.

ÇEK Cumhuriyeti güçlü bir takım. Fakat dünya çapında uluslararası yıldızları yok. Milli Takım'ın hangi 11'le çıkarsa çıksın Çek Cumhuriyeti'ni yenecek gücü ve iddiası var. Olmalı da. Fatih Terim, bu tip maçları defalarca oynamış ve kazanmış biri. Onun tecrübesine şimdi ihtiyacımız var. Milli Takım'ın İzlanda maçında taktiksel yanlışlar dışında ciddi bir enerji ve dinamizm eksikliği yaşadığını gördük.

Anahtar kelime: PRES

YARIN iç sahada ev sahibi olduğumuzu, kazanma arzumuzu ve kararlılığımızı daha 1. dakikadan hissettirmemiz gerekiyor. Bunun için de fiziksel olarak güce ihtiyacımız var. 'Pres' bizim için anahtar kelime olmalı. En azından her iki devrede de 20'şer dakika etkili pres yapabilirsek Çekler'i zor duruma düşürebiliriz. Golü bulmak kadar, yememek de önemli. Onların hızlı çıkışları karşısında gereken önlemleri almamız şart.

YÜREKTEN OYNAMALILAR


ROSICKY ve Darida'ya alan vermemiz gerekiyor. Kanat beklerini de oyuna sokmamak için gereken tedbirleri Terim ve ekibi mutlaka olacaktır. Çek takımı, Hollanda'yı yendiği için beraberliğe razı olacaktır. Bu da bizim için bir avantaj. Sahaya kim çıkarsa çıksın yüreğiyle oynadıktan sonra bir eksiklik yaşayacağımızı düşünmüyorum. Zaten son 6 yıldır ideal 11 olarak adlandırdığımız futbolcularımızla sadece zayıf takımları yenebildik. Onları yenerken bile zorlandık. Eli yüzü düzgün hiçbir milli takımı bir kez olsun mağlup edemedik. Bu gerçeği de unutmayalım.

En makul tercih Umut


SANTRFOR pozisyonunda şu an için akla gelen en makul tercih Umut Bulut gibi duruyor. Ancak Umut'un da sezon başından beri maç eksiğinin olması da bu tercih için soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Bence diğer pozisyonlarda çok da eksiğimiz yok.

Haberin Devamı

(Sampiy10.com)