Futbol Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

17.01.2023 - 10:05 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de transfer döneminin açılmasıyla birlikte takımlar kadrolarını güçlendirmeye başladı. Süper Lig'deki tüm transfer gelişmelerini sizler için derledik. İşte ayrıntılar...

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

Türkiye'de transfer döneminin 17 Ocak'ta açılmasıyla birlikte takımlar kadrolarını güçlendirme adına resmi adımları atmaya başladı. Günün öne çıkan transfer gelişmelerini sizler için derledik...

Haberin Devamı

GUSTAVO HENRIQUE YOL AYRIMINDA
Portekizli teknik direktör Jorge Jesus'un raporu doğrultusunda kadro planlaması yapan Fenerbahçe, birçok stoper adayı arasında son alternatif olmasına karşın düşük maliyeti nedeniyle kadrosuna kattığı Gustavo Henrique'nin ayrılığı için kulübü Flamengo ile temas kurdu. 1.4 milyon euro karşılığında zorunlu satın alma opsiyonu olan futbolcu, taraftarların da son dönemlerde eleştirdiği isimlerden biri durumunda. Samet Akaydın'ın transfer edilmesiyle birlikte mevcut kadroda 5. stoper pozisyonuna düşen futbolcu ile yollar ayrılacak. 22 maçta 3 gol 1 asist yapan Brezilyalı için Fenerbahçe 1.4 milyon euro ödemek istemiyor. Görüşmeler sürüyor. (Takvim)

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

ABOUBAKAR'IN ALTERNATİFİ JIMENEZ
Süper Lig'in 19. haftasında Konyaspor'u mağlup eden Beşiktaş'ta transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah beyazlılar Aboubakar'ın kulübünden ayrılmasını beklerken İngiliz basınından da flaş bir iddia ortaya atıldı. Siyah beyazlı takımın Wolves'lu golcü Raul Jimenez için teklifini yapıp beklemeye geçtiği belirtildi.

Haberin Devamı

Ada basınında çıkan haberlerde İngiliz ekibi daha çok para verebilecek durumda olan Meksika takımlarından teklif gelmesini umduğu yazıldı. Beşiktaş'ın da Wolves'un kararını beklediği kaydedildi. PSG'den Sarabia'yla sözleşme imzalamaya hazırlanan Premier Lig ekibi forvet bolluğu yüzünden Jimenez'i bir an önce elinden çıkarmak istediği de eklendi. (Fotomaç)

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

ASLAN'A YENİ DROGBA: FOFANA
Haris Seferovic ile yollarını ayırmayı planlayan Galatasaray'da gözler forvet transferine çevrildi. Kolları sıvayan sarı-kırmızılı yönetim, İngiliz devi Chelsea'nin genç golcüsü için devreye girdi. Galatasaray, 20 yaşındaki Fildişili golcü David Fofana'yı kiralamak istiyor. Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan David Fofana, Molde formasıyla 65 maçta 24 gol atarken 10 asiste imza attı.

Fofana, Molde'den 12 milyon Euro'ya İngiliz devine transfer olmuştu. Galatasaray, Chelsea'den gelecek cevaba göre B planını da devreye sokacak. Cimbom'un hedefindeki diğer genç santraforlar ise Dnipro forması giyen Artem Dovbyk, Wolfsburglu Jonas Wind ve Marsilyalı Bamba Dieng... (Takvim)

Haberin Devamı

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

GALATASARAY, BARAN AKSAKA'NIN SÖZLEŞMESİNİ UZATTI

Galatasaray Kulübü alt yapıdan yetişen Özgür Baran Aksaka'nın sözleşmesini uzattı. Kulüpten yapılan açıklamada "Akademimizde yetişen futbolcumuz Özgür Baran Aksaka’nın 2024-2025 sezonu sonuna kadar geçerli olan profesyonel sözleşmesi tadil edilerek 2025-2026 sezonu sonuna kadar uzatılmıştır." denildi.

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

FENERBAHÇE ARADIĞI GOLCÜYÜ POLONYA'DA BULDU
Transfer tahtasının açılmasıyla birlikte Samet Akaydin'i kadrosuna katan Fenerbahçe forvet hattı için harekete geçti. 3 kulvarda mücadele verecek olan Fenerbahçe Jesus'un raporu doğrultusunda golcü oyuncusunu Polonya'da buldu. Jesus, Pedro'nun sakatlığından sonra forvet bölgesine takviye istiyor. Daha önce de adı Fenerbahçe ile anılan ve ülkesi Polonya'da "Yeni Lewandowski" denilen Szymon Wlodarczyk için harekete geçildi.

Forvet rotasyonunu genişletmek için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe yönetimi genç oyuncuyu gözüne kestirdi. Szymon Wlodarczyk, Polonya'nın Gornik takımında forma giyiyor. Sarı lacivertliler 20 yaşındaki oyuncuyla temaslara başlandı. 1.91 boyundaki Wlodarczyk hava toplarındaki etkinliğiyle dikkatleri çekiyor. Genç futbolcu bu sezon ligde 15 maçta görev aldı. Wlodarczyk, Gornik Zabrze formasıyla 7 gol katkısı sağladı. 20 yaşındaki oyuncunun kulübüyle 2025 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. Golcü oyuncunun güncel piyasa değeri 800 bin euro. (Fotomaç)

Haberin Devamı

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

TRABZONSPOR'A BİR NORVEÇLİ GOLCÜ DAHA
Şu an için yabancı kontenjanı dolu olan bordo-mavililer bu nedenle boş olan 1999 doğumlu oyuncu kontenjanı için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kontenjan için 1 futbolcu hakkı bulunan Karadeniz devinin mevcut kadrodan herhangi bir yabancı göndermesine gerek yok. Fırtına'nın gündemindeki oyuncunun ise Norveç'in Molde takımında görev yapan Ola Brynhildsen olduğu belirtiliyor.

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

23 yaşındaki futbolcu daha önce de bordo-mavili kulübün gündemine gelmişti. Hem kanat hem de forvet ihtiyacını karşılayabileceği belirtilen futbolcunun kulübü ile sözleşmesi 2024 yılına kadar devam ediyor. Trabzonspor'un genç oyuncu için satın alma opsiyonlu kiralama formülü üzerinde durduğu kaydedildi. 1.75 boyundaki yıldız bu sezon 11 Avrupa maçında forma giyerken, 5 gol 3 asistlik katkı sağladı. Norveç liginin yeni sezonunun henüz başlamadığı ancak Brynhildsen'in geçen sezon ise ligde 19 maçta 11 gol, 1 asistlik katkısı bulunuyor. (Fotomaç)

Haberin Devamı

GALATASARAY'A YENİ STOPER MEHMET YEŞİL
Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, stoper bölgesine İstanbulspor forması giyen Mehmet Yeşil'i transfer etmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de 42 puanla sezonun ilk yarısını lider kapatan Galatasaray'da ara transfer çalışmaları sürüyor. Sol bek, stoper ve santrfor bölgelerine takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılı ekip, stoper transferi için Mehmet Yeşil'in durumunu yakından takip ediyor. Yerli oyuncu anlamında kadroda çok fazla alternatifi bulunmayan Galatasaray'ın önümüzdeki günlerde Mehmet Yeşil için resmi teklif yapması ve transferi noktalaması bekleniyor.

SEZON BAŞINDA LILLE İSTEMİŞTİ
İstanbulspor'da bu sezon gösterdiği istikrarlı performans ile dikkatleri üzerine çeken 24 yaşındaki oyuncu, 2017'de İstanbulspor'a transfer oldu. İstanbul ekibinin geçtiğimiz yıl Süper Lig'e çıkmasında da büyük pay sahibi olan tecrübeli oyuncuyu sezon başında Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille de kadrosuna katmak istedi ancak Yeşil'in transferi yetişmediği için gerçekleşmedi.

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

PAS ARASINDA İKİNCİ SIRADA
Veri karşılaştırma platformu Comparisonator'un verilerine göre Mehmet Yeşil, pas arasında Süper Lig'de stoper oyuncuları arasında 2'nci sırada yer alıyor. Yeşil, maç başına yaptığı 9.05 pas arası ile bu parametrede Adi Mehremic'in ardından 2'nci sırada bulunuyor. 24 yaşındaki oyuncu ayrıca ligde başarılı defansif aksiyon parametresinde de maç başına 15.86 ile 5'inci sırada kendisine yer bulmuş durumda.

24 yaşındaki Yeşil, bu sezon 18'i Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası olmak üzere 20 maçta forma giyerken 2 gol atma başarısı gösterdi. (İbrahim ALİOĞLU / DHA)

FENERBAHÇE'NİN HEDEFİNDE 3 İSİM VAR
Fenerbahçe santrfor mevkisini Antalyaspor forması giyen Haji Wright ile güçlendirmek istiyor. Akdeniz ekibiyle masaya oturan sarı-lacivertliler, teklifini iletti. Bir miktar para artı oyuncu teklifiyle Antalyaspor'un kapısı çalındı. İki takım arasındaki transfer görüşmeleri hararetli bir şekilde devam ediyor. Kanarya, Haji Wright için şartları zorlayacak.

Sağ bek mevkisine Bünyamin Balcı takviyesi yapılması amaçlanıyor. Haji Wright için görüşmelerde bulunan Fenerbahçe, 22 yaşındaki futbolcu Bünyamin Balcı'yı da pazarlıklara ekledi. Savunmada iyi bir grafik çizen genç oyuncu, hücuma katkısıyla da ön olana çıkıyor. Fenerbahçe'de sol bek mevkisi için de girişimler yapılıyor. Bu bölge için öne çıkan isim Parma forması giyen Jayden Oosterwolde.

İtalyan ekibiyle masaya oturan Fenerbahçe, bonservis görüşmelerinde orta bir yol bulmaya çalışıyor. Kontenjanda yer açmak için Alioski ve Gustavo'nun kiralık sözleşmesi feshedilebilir. Gustavo için Flamengo ile görüşmelerin başladığı belirtildi. Alioski'ye uygun bir talip çıkması durumunda kolaylık sağlanacak. Jesus isterse Altay'ın yanına bir yabancı kaleci alınması da düşünülüyor. (Fotomaç)

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

VAN DEN BOOMEN GEMİLERİ YAKTI
Sözleşmesi 30 Haziran'da bitecek olan Hollandalı orta saha, bonservisinde indirim yapmayan Toulouse'tan Galatasaray için izin istedi. Dünya Kupası arasında konuşan ve Galatasaray'a sıcak mesajlar gönderen Toulouse'un orta sahası Van den Boomen, bu kez de Fransız medyasına yaptığı açıklamada, "Galatasaray taraftarının ilgisini hissediyorum. Her futbolcu böyle büyük bir kulüpte oynamak ister" dedi.

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)

KARTAL'A BOŞNAK STOPER
Ara transfer döneminde stoper takviyesi yapması beklenen Beşiktaş için Rusya'dan sürpriz bir isim gündeme geldi. Rus basınında yer alan habere göre, Siyah-Beyazlılar'ın Rostov forması giyen 24 yaşındaki stoper Dennis Hadzikadunic ile ilgilendiği aktarıldı. Hadzikadunic için ayrıca Juventus, Feyenoord, Schalke, Toulouse gibi kulüplerin de devrede olduğu belirtildi. Öte yandan, Bosna Hersekli futbolcunun Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle FIFA'nın Rusya'daki oyuncular için tanıdığı sözleşmesini askıya alma hakkını kullanmayı planladığı aktarıldı. (Takvim)

Günün bomba transfer haberleri (17 Ocak 2023)