Futbol Haaland-Real Madrid iddiası! Guardiola son noktayı koydu

Haaland-Real Madrid iddiası! Guardiola son noktayı koydu

06.10.2022 - 10:00 | Son Güncellenme:

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Erling Haaland, gollerini sıralamaya devam ederken Norveçli golcünün sözleşmesinde Real Madrid'e gitmek için özel bir madde olduğu ileri sürülmüştü. İngiliz ekibinin Teknik Direktörü Pep Guardiola iddialara yanıt verdi.

Haaland-Real Madrid iddiası Guardiola son noktayı koydu

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Erling Haaland ile ilgili dikkati çeken bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Haberin Devamı

HAALAND'IN SÖZLEŞMESİNDE ÖZEL MADDE İDDİASI

İspanyol basınında yer alan habere göre; Erling Haaland'ın sözleşmesinde 2024 yılında Real Madrid'e gitmek için City'den ayrılmasına izin verecek bir madde olduğu iddia edildi.

Haziran ayında 2027 yılına kadar sürecek bir sözleşmeye imza atan 22 yaşındaki golcü, City'de şu ana kadar 19 gol kaydetti. Premier Lig'de üst üste 3. kez hat-trick yapmayı başaran Haaland, en son Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag ağlarını da 2 kez sarstı.

GUARDİOLA AÇIKLADI

İddialar üzerine Kopenhag maçı sonrası açıklamalarda bulunan Pep Guardiola, "Bu doğru değil, Real Madrid veya başka bir takım için belirli bir serbest kalma maddesi yok. Bu doğru değil, ne diyebilirim? Haaland'ın burada inanılmaz mutlu olduğunu hissediyorum." sözleri ile haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Haaland-Real Madrid iddiası Guardiola son noktayı koydu

22 MAÇTA TAM 28 GOL

Şampiyonlar Ligi'nde sahne aldığı 22 maçta 28 gole imzasını koyan Haaland, bu sayıya en genç yaşta ulaşan ilk futbolcu oldu. 22 yaşındaki yıldız ayrıca Devler Ligi tarihinde Chamakh (Arsenal) ve Torres’in (Manchester City) ardından bir İngiliz takımının formasıyla turnuvadaki ilk üç maçında da gol atan üçüncü isim oldu. Haaland, Premier Lig'de forma giydiği ilk 8 maçta 14 gol ve 3 asistle 17 gole katkı yaptı.

"REAL, CITY İLE KONUŞMADAN ALIR"

Real Madrid'in eski oyuncularından biri olan ve Malaga'nın başkanlığını da yapan Fernando Sanz, Haaland ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Sanz, "Haaland, iki yıl sonra ayrılmasına izin veren ancak; transferde önceliği Real Madrid olan bir maddeyi sözleşmeye koydurdu. Haaland için ikinci yılda bir çıkış maddesi var ve Real Madrid adına avantajlı bir durum oluşturuyor. Madrid gereken parayı verir ve Haaland'ı City ile konuşmadan alabilir" dedi.

Yazarlar