Süper Lig Hakemlerin penaltı itirafı! 'Bunu neden yaptığımı ben de sorguluyorum'

Hakemlerin penaltı itirafı! 'Bunu neden yaptığımı ben de sorguluyorum'

26.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

TFF Hakem ve Eğitim Danışmanı Hugh Dallas’ın değerlendirme toplantısı dışarı sızdı. Galatasaray’ın 2-1 kazandığı Antalya maçındaki penaltı için VAR hakemi Yankaya ve hakem Bitigen, MHK Başkanı İbanoğlu’nun da yer aldığı buluşmada, “Pozisyon penaltı değildi” itirafında bulundu.

Hakemlerin penaltı itirafı Bunu neden yaptığımı ben de sorguluyorum

Galatasaray’ın Antalyaspor’u 2-1 yendiği maçın hakemi Abdulkadir Bitigen ile VAR hakemi Özgür Yankaya’nın, TFF Hakem ve Eğitim Danışmanı Hugh Dallas’ın 1 Mart’ta katıldığı haftalık değerlendirme toplantısında, sarı-kırmızılı takımın Tete ile kazandığı penaltıdaki kararın hatalı olduğunu itiraf ettikleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BİTİGEN VE YANKAYA SORGUYA ÇEKİLDİ

Galatasaray 26 Şubat’ta oynanan 27. hafta maçının 9. dakikasında Tete’nin yerde kalmasıyla penaltı kazanırken 1-0 öne geçmişti. İnternet üzerinden gerçekleşen, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun da yer aldığı değerlendirme toplantısında Hugh Dallas, hakem Bitigen ve VAR hakemi Yankaya’yı pozisyonla ilgili sorguya çekti.

Hakemlerin penaltı itirafı Bunu neden yaptığımı ben de sorguluyorum

"BUNU NEDEN YAPTIĞIMI BEN DE SORGULUYORUM"

Sosyal medyaya düşen toplantı görüntülerinde Bitigen, Dallas’ın, “Pozisyonu VAR’da izleyince ne gördün? Bir hafta sonra bu küçük temasın hala penaltı olduğunu düşünüyor musun?” sorusuna, “Küçük bir temas var. Penaltı olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdi.Dallas’ın yoğun ve sert eleştirileri karşısında bir hayli zorlanan Özgür Yankaya ise “Hakem ekrana geldi ve pozisyonda bir şey görmediğini söyledi. Hata yaptım. Penaltı için itiraz eden oyuncular vardı. Odada hangi ruh halinde olduğumu hatırlamaya çalışıyorum. Bunu neden yaptığımı ben de hala sorguluyorum” diyerek pozisyonun penaltı olmadığını itiraf etti.

Haberin Devamı

Hakemlerin penaltı itirafı Bunu neden yaptığımı ben de sorguluyorum

"BASİT PENALTI VERMİYORUZ"

Pozisyonun masaya yatırıldığı gergin anlar Hugh Dallas’ın, “Size defalarca söyledim, küçük temaslarda basit penaltı vermiyoruz arkadaşlar!” sözleriyle noktalandı.

ALİ KOÇ AÇIKLAMIŞTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3 Mart’ta yaptığı açıklamada, “TFF Başkanına Abdulkadir Bitigen olayını sordum. Böyle bir toplantı olmadığını söyledi. Bilerek kendisinin katılmadığını söylemedim. Halbuki kendisi de katılmış. Biz nasıl mücadele edeceğiz. Bu kayıtlar TFF’nin elinde var. Açıklanmasını istiyoruz” demişti.

Hakemlerin penaltı itirafı Bunu neden yaptığımı ben de sorguluyorum