Futbol Halil Umut Meler taburcu oldu, ailesine kavuştu!

Halil Umut Meler taburcu oldu, ailesine kavuştu!

14.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca ve beraberindekilerin saldırısına uğrayan Halil Umut Meler, dün taburcu oldu, ailesinin yanına gitti.

Halil Umut Meler taburcu oldu, ailesine kavuştu

Özel araçla karayoluyla memleketi İzmir’in Selçuk ilçesine ulaşan Meler’i, babası Bülent Meler başta olmak üzere, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, akrabaları, komşuları ve İzmir Futbol Hakemleri Dayanışma Derneği Yönetimi karşılayıp çiçek verdi. Halil Umut Meler, evinin önünde bekleyen yakınlarıyla tek tek sarılıp hasret giderdi.

Haberin Devamı

Sağlık durumunun iyi oyduğunu söyleyen Meler, bırakıp bırakmamayla ilgili, “Beni UEFA’dan aradılar. Daha sonra bu konuları açıklayacağım. Şu an evimde dinlenmek istiyorum” dedi.

6222'NİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da değişikliğe gidileceğini açıkladı. Tunç, “Yaptırımların, cezanın caydırıcılığı açısından çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

TÜRK HAKEMLERİNE PORTEKİZ'DEN DAVET

Portekiz Futbol Federasyonu, kendi lig maçlarına Türk hakem atamanın mümkün olduğunu bildiren bir mektubu TFF’ye yolladı. Mektupta, “Yaşanan hakem saldırısı sonrası Türk hakemlere destek olmak ve rekabetin korunmasını sağlamak amacıyla Türk hakemlerini Portekiz’de görevlendirmeye hazır olduğumuzu bildirmek isterim. Birlikte hakemliği güçlendirmek ve korumak, sporla ilgilenen herkes için güvenli ve adil bir ortam sağlamak için çalışabiliriz. Hepimiz hakemlerin güvenliği konusunda endişelenmeliyiz. Adil rekabette hayati bir rol oynayan hakemleri korumamız gerekir” sözleri yer aldı.

Haberin Devamı

"ŞİDDET FUTBOLUN KANSERİ"

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, hakem Halil Umut Meler için bir açıklama yayımladı. Meler’in çok iyi bir insan ve hakem olduğuna vurgu yapan Collina, “Onu sahada çok fazla izledim ve U-20 Dünya Kupası’nda Arjantin’de onunla vakit geçirdim. Ne bir hakem ne de bir insan, Ankara’da yaşanan olayı tecrübe etmemeli. Halil sadece işini yapıyordu ve bir anda saldırıya uğradı” ifadesini kullandı.

28 Kasım’da Londra’da düzenlenen IFAB toplantısının ardından, hakemlere yönelik şiddetin, sözlü ve fiziksel tacizin futbolun hayatına mal olabilecek bir kanser olduğunu söylediğini hatırlatan Collina şöyle devam etti: Bir hakem, yanlış da olsa aldığı bir karardan dolayı dövülemez. Penaltı kararı nedeniyle arabası bombalanamaz veya ateşe verilemez. Ne yazık ki bu bir abartı değil, bazı ülkelerde olan olaylardır.”

HAKEMLER, RİVA'DA KAMPA GİRECEK

Türkiye Futbol Federasyonu, hakemlerin psikolojilerini düzeltebilmek için hafta sonu Riva’da bir kamp düzenleyecek. Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından hep birlikte hareket eden hakemler, maç yapılmaması nedeniyle Riva’da bir araya gelecek, moral bulmaya çalışacak.

Haberin Devamı

ÇAKIR DA KINADI

Gürcistan Hakem Komitesi Başkanı Cüneyt Çakır, yaşanan olaylar nedeniyle bir kınama mesajı yayımladı. Çakır’ın açıklamasında, “Gürcistan Futbol Federasyonu Hakem Komitesi, futboldaki şiddet karşısında dehşete düşmüş ve Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kuvvetli bir şekilde kınamaktadır. Meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz ve bu zor zamanında Türkiye’deki Hakem Kurulu’nun yanındayız. Herkesi oyuna ve fair play ilkelerine saygı duymaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.