Milli Takım Hamit Altıntop'tan Semih Kılıçsoy yorumu! 'Bir sürpriz değil'

Hamit Altıntop'tan Semih Kılıçsoy yorumu! 'Bir sürpriz değil'

08.02.2024 - 21:43 | Son Güncellenme:

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'ndeki rakiplerinin belli olması sonrası konuştu.

Hamit Altıntoptan Semih Kılıçsoy yorumu Bir sürpriz değil

UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Futbol Takımı'nın rakiplerinin netlik kazanmasının ardından Hamit Altıntop açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

A Millî Takımımızın son 3 yılda yakaladığı ivmenin ve benimsediği sistemin altını çizen Millî Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, "Hayırlı olsun, güzel bir kura. Bildiğiniz gibi C Grubu'ndan B Grubu'na çıkma hakkı kazandık. Şimdiki hedefimiz de özellikle bu kuradan sonra A Grubu'na çıkmak ve Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil etmek. 3 yıldır A Millî Takım sorumlusuyum. Son 3 yılı analiz ettiğimizde iyi bir gidişatımız var. Sadece sonuç olarak değil, oyuncu grubunun yaş ortalaması düştü, oyun güzelleşti. Bu sistemde devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Rakiplerimizi değerlendirerek sözlerine devam eden Altıntop, "Bildiğiniz gibi tarihimizde İzlanda'da çok iyi sonuçlar almadık. Galler'e karşı da dönem dönem zorlandığımız oldu. Ama ben inanıyorum ki bu olumlu süreci, olumlu gelişimi yansıtmaya devam edeceğiz. Takımımızın ve oyuncularımızın dominant oyunlarını sürdürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Millî Takım havuzunda yer alan genç oyuncuları sürekli takip ettiklerini vurgulayan Altıntop, "Benim 5. yılım görevimde. İlk yıldan itibaren Genç Millî Takımlardan sorumluyum. 3 yıldır da A Millî Takım'dan da sorumluyum. Aslında Semih Kılıçsoy bir sürpriz değil, Semih'le biz aylardır, yıllardır beraberiz. Saha içerisinde takip ediyoruz, yakından ilgileniyoruz. Hocalarımız çok özveriyle çalışıyor. Semih'in Beşiktaş'ta süre alması ister istemez biraz daha göz önüne gelmesini sağladı. Ama her zaman radarımızda, her zaman potansiyeline inandığımız bir oyuncuydu. Tabii ki kadromuzu güçlendirmesi, rekabeti artırması bizler için çok gurur verici" dedi.

Başarıya giden yolun çalışma, destek ve inançtan geçtiğine dikkat çeken Altıntop, "Bizim hayallerimiz büyük ama hayallerin içini de doldurmak lazım. Bu nedir; çok çalışmak lazım, beraber çalışmak lazım. Biliyorsunuz futbolda 3 tane sonuç var. Bu sonuçlardan biri yenilmek, biri berabere kalmak, diğeri de kazanmak. Ben bunu öncesinde söylemiştim. Yan yana oynamak var, beraber oynamak ve birbiriniz için oynamak var. Bizim hedefimiz yönetici olarak veya teknik ekibi destekleyerek birbirimiz için sahaya çıkmak. Bunu başarabilirsek, kardeşlerimiz de iyi performans gösterirse, kendilerine inanırlarsa inanıyorum ki çok güzel sonuçlar elde edebiliriz. Bildiğiniz gibi EURO 2032 ülkemizde olacak. Bu kardeşlerimizle beraber oraya çok güçlü, çok büyük hedefler koyarak ilerleyebiliriz ve Türkiye'mizin tarihindeki en iyi Millî Takım'ı oluşturabiliriz" yorumunu yaptı.

Yazarlar