Galatasaray Hamza Hamzaoğlu'ndan Okan Buruk itirafı! 'Galatasaray yönetiminin yapmış olduğu en iyi transfer'

Hamza Hamzaoğlu'ndan Okan Buruk itirafı! 'Galatasaray yönetiminin yapmış olduğu en iyi transfer'

24.03.2023 - 19:05 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan ve daha sonra çok sayıda takımda görev alan Hamza Hamzaoğlu, gündemi değerlendirdi. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk hakkında konuşan Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig devinin bu sezon yaptığı en iyi transferi açıkladı.

Hamza Hamzaoğlundan Okan Buruk itirafı Galatasaray yönetiminin yapmış olduğu en iyi transfer

Türk futbolunun önemli teknik direktörlerinden Hamza Hamzaoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Galatasaray'da şampiyonluk yaşayan başarılı çalıştırıcı, sarı-kırmızılıların bu sezon gösterdiği performansı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Okan Buruk hakkında övgü dolu ifadeler kullanan Hamza Hamzaoğlu, Nicolo Zaniolo transferi konusunda da konuştu. İşte Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları...

FUTBOLU BIRAKTI, ANTRENÖRLÜĞE BAŞLADI

İzmirspor'da profesyonel futbol kariyerine başlayan Hamza Hamzaoğlu, kariyerinde Galatasaray, İstanbulspor, Siirt Jetpa, Alanyaspor, Yimpaş Yozgat, Konyaspor ve Beylerbeyi formaları giydi. Beylerbeyi'nden ayrılan Hamza Hamzaoğlu, aynı sezon Konyaspor'da yardımcı antrenör olarak göreve başladı.

Hamza Hamzaoğlu ardından Çaykur Rizespor ile Ankaraspor'da yardımcı antrenör olarak çalıştı. 52 yaşındaki teknik direktör Malatyaspor ile birlikte teknik direktörlük kariyerine başladı. Hamza Hamzaoğlu daha sonra sırasıyla; Eyüpspor, Denizlispor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Bursaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor, BB Erzurumspor, Gençlerbirliği, Yeni Malatyaspor, Kayserispor, Çaykur Rizespor ve son olarak tekrar Eyüpspor'u çalıştırdı. Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan önce bir dönem A Milli Futbol Takımı'nda yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlundan Okan Buruk itirafı Galatasaray yönetiminin yapmış olduğu en iyi transfer

Hamza Hamzaoğlu, teknik direktörlük kariyerinde 3 kupa kazandı. 2014-2015 sezonunda Galatasaray'da hem Türkiye Kupası hem de Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Hamza Hamzaoğlu, 2015-2016 sezonunda Süper Kupa'da zafere ulaştı.

"HİÇBİR ŞEY İFADE ETMİYOR"

Spor Toto 1. Lig'deki şampiyonluk yarışıı değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, "Bana göre Eyüpspor’un Süper Lig şansı bir hayli fazla ama benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Samsunspor’u ve Hüseyin hocayı başarılı performanslarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Hamza Hamzaoğlundan Okan Buruk itirafı Galatasaray yönetiminin yapmış olduğu en iyi transfer

Eyüpspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez'in geçtiğimiz hafta, "Geçen haftaki iç saha mağlubiyetinden sonra bugün kaybetmemizi bekleyen hatta başkanımızın ofisine gidip de teknik adam olarak takımın başına geçmeye çalışan bir ağabeyimiz var. O ağabeyime buradan selamlarımı gönderiyorum" ifadelerini kullanmasıyla ilgili soruya Hamza Hamzaoğlu şu cevabı verdi:

"Bence bu soruyu bu konunun muhataplarına sorarsanız daha doğru olacaktır. Bana yapıldığında umursamadığım, benimse asla yapmayacağım bir durum."

Haberin Devamı

"MUSLERA'NIN PAYI FAZLA"

Galatasaray'ın kaptanı Fernando Muslera'nın istikrarlı performansını yorumlayan Hamza Hamzaoğlu, "Muslera gerçekten Galatasaray için çok şey ifade ediyor onunla beraber yaşanan şampiyonluklar ve alınan kupalarda Muslera’nın payı bir hayli fazla. Bunu kimse inkar edemez. Muslera’nın bu performansı onun üstün karakteri ve çalışmasının sonucunda Galatasaray’a yürekten bağlılığını ve aidiyetini gösterir. Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Hamza Hamzaoğlundan Okan Buruk itirafı Galatasaray yönetiminin yapmış olduğu en iyi transfer

Unutamadığı futbol anıları hakkında gelen soruya 52 yaşındaki teknik direktör, "Şüphesiz ki yaşadığım birçok güzel ve üzücü anılarım var. Ancak bu zamanda bu yaşanmışlıkların rakamlarla harmanlanmış güzel futbol terimlerinin yer aldığı cümleler kadar kıymetli olmadığını görmek benim için tecrübenin anlamını yitirmesi açısından önemli bir anı olacak. Eski röportajlarda siz de denk gelmişsinizdir 'Arkadaşım bana öyle güzel pas verdi ki bana da sadece dokunmak kaldı'. Başkasını yüceltip kendini küçültmenin değer gördüğü yıllardan hatırımda kalan bir klişe anı" cevabını verdi.

Haberin Devamı

"OKAN BURUK EN İYİ TRANSFER"

Galatasaray'ın bu sezon en iyi transferinin Okan Buruk olduğunu belirten Hamza Hamzaoğlu, "Galatasaray’ın bu seneki transferlerini oldukça olumlu buluyorum. Son olarak Zaniolo da katıldı. Bana göre yönetimin yapmış olduğu en iyi transfer Okan Buruk transferidir. Galatasaray değerlerini bilen Galatasaraylılık ruhuyla çalışan ve Galatasaray’ı başarılı yapmaya alışık olan bir arkadaşım. Kendisiyle gurur duyuyorum. Başarılarından mutlu oluyorum ve devamını diliyorum" açıklamasını yaptı.

Hamza Hamzaoğlundan Okan Buruk itirafı Galatasaray yönetiminin yapmış olduğu en iyi transfer

Hamza Hamzaoğlu yeşil sahalara dönüş tarihiyle ilgili gelen soruyu, "Bir hayli kulüp dolaşıp ülkenin her yerine faydalı olmaya ve ülkemizin birçok ilindeki futbol iklimini görme şansımız oldu. Öğrenmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Ülkemizin bize futbol adına ne zaman ve ne şekilde ihtiyacı olacak bilemeyiz" şeklinde cevapladı.

Yunanistan doğumlu Hamza Hamzaoğlu, ailesinin Türkiye'ye göç etmesiyle ilgili "Allah kimseyi yerini yurdunu memleketini terk etmek zorunda bırakmasın inşallah. Tabii ki çok zor günlerdi ancak ailemin almış olduğu kararla benim de kaderim değişmiş oldu. Şükürler olsun ki futbol hayatıma girdi ve benim yaşam biçimim haline geldi. Bundan dolayı çok memnunum. Sahip olduğum bütün değerleri futbol ve spor sayesinde elde ettiğimi söyleyebilirim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Deprem faciası hakkında konuşan Hamza Hamzaoğlu, "Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun bizim için çok büyük bir yıkım. Allah kalanlara sabır, yaralı kurtulanlara da bir an önce şifa nasip etsin. Tabii bu tür olaylardan sonra herkesin yardıma koşması çok güzel bir şey. Ülke olarak kenetleniyoruz ama benim dileğim bu tür olayları yaşamadan birbirimize kenetlenip bu ülkeye bu felaketleri yaşatmayacak önlemleri almamız ve bunu yaparken doğru, dürüst ve çalışkan olmamız. İşimize ve başkalarına saygılı olmak. İnşallah en kısa zamanda bu bilince sahip bir ülke haline geliriz" dedi.

"BİZE DÜŞEN DESTEK OLMAK"

A Milli Futbol Takımı'nın Ermenistan ve Hırvatistan maçları hakkında değerlendirmede bulunan 52 yaşındaki teknik direktör, "Bana göre Ermenistan maçını kolay geçeriz diye düşünüyorum çünkü yeni hocalarıyla yeni bir anlayışla karşımızda olacaklar. Kuntz Hocanın da Ermenistan’a karşı gerekli hazırlıkları yaptığını düşünüyorum. Güç olarak, kalite olarak onlardan çok iyi durumdayız. Deplasmanda oynayacak olmamız belki bir dezavantaj gibi görünse de kazanacak güce sahibiz. Bizim için önemli olan burada Hırvatistan maçı. Bursa’da oynayacağımız bu maçtan iyi bir sonuç alabilirsek bu bizim sadece bu grupta değil bundan sonraki süreçte de daha güçlü ilerlememizi sağlayacaktır. Hırvatistan ve bizim bu gruptan kolay çıkacağımızı düşünüyorum. Hırvatistan 2017’den beri Zlatko Dalic ile bir istikrar yakaladı. Bu istikrarı 2024 Avrupa Şampiyonası’nda da sürdüreceklerini düşünüyorum. Kadromuzdaki oyuncular hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Hepsi bizim için çok değerli. Bu değerli oyuncuların içinden Stefan Kuntz teknik kadrosu ile beraber bizi başarıya taşıyacak tercihleri yapacaklardır. Bize düşen oyuncularımıza ve teknik kadromuza inanmak, güvenmek ve destek olmak" açıklamasını yaptı.

Hamza Hamzaoğlundan Okan Buruk itirafı Galatasaray yönetiminin yapmış olduğu en iyi transfer

Süper Lig'deki zirve yarışını değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, "Söylediğiniz gibi Fenerbahçe sezona iyi başlamıştı fakat Galatasaray’ın yeni kurduğu bu kaliteli kadronun zamana ihtiyacı vardı ve Galatasaray beklenen başarıyı bugüne kadar gösterdi. Bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Yalnız Fenerbahçe’de Jorge Jesus’la beraber bu yarışın içinde olacaktır. Valencia’nın sakatlık durumu çok önemli Arda Güler hakkında da söyleyecek birkaç sözüm var. Belki şu anda hocasına kızıyor olabilir ama tam anlamıyla gelişimini tamamlayıp ayakları yere sağlam basan Arda Güler ilerde hocasına teşekkür edecektir" dedi.

"DAHA ADİL BİR KARAR"

Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilme kararı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararı değerlendiren Hamza Hamzaoğlu, "Ayrı bir konu da ligden çekilen kulüplerimiz. İnşallah bir an önce toparlanıp, iyi bir şekilde lige dönerler. Ancak 17 Takımlı bir ligi tamamlayacaksak bu takımların aralarında oynadığı maçlar ligin şampiyonunu ve düşenini belirlemeli. Gaziantep FK ve Hatayspor’un maçlarını sezon başından beri yok saymak bana daha adil bir karar gibi geliyor. Bu maçların sonuçlarının belirleyeceği bir lig sonu, kimseyi mutlu etmeyecektir" açıklamasını yaptı.

Süper Lig'deki teknik direktör ayrılıklarını yorumlayan Hamza Hamzaoğlu, "Bana göre tamamen yöneticilik sorunu yaşıyoruz çünkü kulüpleri yönetenler neye ihtiyaçları olduğunu maalesef bilmiyorlar. Antrenörlük makamını basit görüp, olmazsa başkasını getiririz mantığıyla seçimlerini yapıyorlar. Bu da kulüplere ve geleceğimize hem maddi hem manevi inanılmaz yaralar açıyor. Sanıyorum kulüplerin içinde bulunduğu durumu tekrar hatırlatmama gerek yok. Çözümüne gelince bunun tek bir çözüm yolu yok. Futbolun bütün paydaşları bir araya gelip bugüne kadar yapılan yanlışları tekrarlamayıp doğru bir yol haritası üzerinde hareket etmeli. Denetlemesi gereken kurumların titizlikle takip etmesi. Kısaca böyle açıklayabilirim. Hükümetler ve TFF kulüplerin can simidi olmayı bırakmalı. Futbolun geleceğini düşünerek hareket etmeli. Federasyonun olduğu yerde Kulüpler Birliği olmamalı. Rekabetin adil bir ortamda adaletli kurumlar ve kişilerle tahsisi sağlanmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Hamza Hamzaoğlu son olarak şu açıklamayı yaptı:

"Futbol eskiden ülkemizde sınıf gözetmeksizin herkesin içinde hayatı ve değerlerini bulduğu bir oyundu. Şimdi ise oyuncak haline getiriliyor. Buna müsaade etmemeliyiz. Rakamların kurallara ve futbolun değerlerine karşı galip gelmesine engel olmalıyız."

Yazarlar