Dünya Kupası Hansi Flick’in kupası

Hansi Flick’in kupası

17.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bayern Münih’te tarihi başarılara imza atan teknik direktör Hansi Flick, şimdi Almanya’nın başında yeni zaferler arıyor. 2014’teki şampiyonlukta Löw’ün yardımcısı olan 57 yaşındaki çalıştırıcı, şimdi esas patron olarak geliyor

Hansi Flick’in kupası

 E Grubu’nda hiç kuşkusuz futbolseverlerin gözüne çarpan iki büyük ülke var; Almanya ve İspanya... 2014 Dünya Kupası’nın galibi Almanya ile 2010 Dünya Kupası’nın galibi İspanya aynı gruba düştü. Burada ancak Almanya ismi biraz daha ağır basıyor. Birinci neden, Bayern Münih’le tarihi başarılar kazanarak adından söz ettiren teknik direktör Hansi Flick. İkinci gerekçe de Almanya gerçekten iyi bir kadroya sahip. Panzerler, tecrübeli ve gençlerin iyi bir sentezi olarak karşımıza çıkıyor. Elbette herkesin merakı teknik direktör Hansi Flick’te olacak. Flick’in Bayern’deki başarılarını Katar’da Almanya ile yaşayıp yaşamayacağı en ciddi soru. Eğer 57 yaşındaki teknik adam kulüp kariyerindeki güçlü iletişimi ve başarı planlarını milli takıma da taşıyabilirse Almanya, bir anda bırakın grubu şampiyonluğun bile en güçlü adayı olacak. 2006-2014 arası Almanya Milli Takımı’nda Joachim Löw’ün yardımcılarından olan Hansi Flick, Katar’a esas patron olarak geliyor. Takım ve taraftarlar Flick’ten epeyce umutlu. Ayrıca deneyimli çalıştırıcının elinde potansiyelli bir kadro var. Müller, İlkay Gündoğan, Götze gibi isimler 2014’ü bizzat yaşadı. Hatta Götze, şampiyonluk golünü attı. Kadronun iskeletini de Bayern Münih’li oyuncular oluşturuyor. Bu da Flick için avantaj. Beklenen hoca-takım uyumu yakalanırsa Almanya’yı Mbappe’li Fransa da, Messi’li Arjantin de zor durdurur. 19 yaşındaki genç yetenek Musiala en heyecan uyandıran isimlerden. Sane, Gnabry, Goretzka, Havertz, Kimmich, Brandt gibi kariyerlerinin en iyi dönemlerini yaşayan oyuncular da cabası. 

Haberin Devamı

Esas hedef 2024 ve 2026

EURO 2008 ve EURO 2012 ile 2010 Dünya Kupası şampiyonu İspanya elbette saygıyı hak ediyor. Ancak şu bir gerçek ki İspanya’nın turnuvada hangi noktaya kadar gideceğini kestirmek güç. 2000’lerin ortasındaki altın jenerasyon bitti. Teknik direktör Luis Enrique, Barcelona’da yakaladığı başarıdan sonra İspanya’da da belli bir sistem oturttu. Ancak kadro bir değişimden geçiyor. Gavi, Pedri, Nico Williams, Eric Garcia, Ferran Torres, Ansu Fati gibi genç ve yetenekli oyuncular gelecek vaat ediyor. Fakat 2022 Dünya Kupası bu kadro için erken olabilir. Bu sistem ve oluşan potansiyelli kadro korunursa hem EURO 2024 hem de 2026 Dünya Kupası’nda daha güçlü bir İspanya olacağı kesin. E Grubu’nda Almanya ile beraber ilk 2’yi alacakları öngörülüyor ama daha sonrası hem kura şansı hem de maç günü şansına bağlı.

Haberin Devamı

Hansi Flick’in kupası

Yeni sürpriz zor

2014 Dünya Kupası’nda çeyrek final yapan hatta kaleci Keylor Navas’ı Avrupa futboluna kazandıran Kosta Rika, bu kez sert bir grupta. 2018 Dünya Kupası’nda da gruptan çıkamayan Kosta Rika’nın işi yine zor gözüküyor. 62 yaşındaki teknik direktör Luis Fernando Suarez yönetiminde 3’lü savunmayla oynuyorlar. En büyük yıldızları 35 yaşındaki kalecileri PSG’li Keylor Navas olacak. Joel Campbell, Fuller, emektar kaptan 37 yaşındaki Bryan Ruiz, Celso Borges diğer tecrübeli isimleri. Konyaspor’dan stoper Calvo da kadroda. 

Hansi Flick’in kupası

Avrupalı yıldızlar

2019’un Asya Kupası finalisti Japonya, en son 2018 Dünya Kupası’nda da son 16 turuna çıkmıştı. 2018’den beri takımın başında olan teknik direktör Hajime Moriyasu, belli bir istikrarı yakaladı. Ayrıca kadrolarında da Avrupa’nın büyük liglerinde oynayan oyuncuları var. E.Frankfurt’la Avrupa Ligi’ni kazanan orta saha Kamada, Sporting’de oynayan bir başka güçlü orta saha Morita, Schalke’de oynayan yılların emektarı   34 yaşındaki stoper Yoshida, Real Sociedad’dan 21 yaşındaki genç yetenek Kubo, Monaco’dan Minamino bir çırpıda sayılabilecek yıldızlar. Galatasaray’ın eski futbolcusu Nagatamo da 36 yaşında ve son Dünya Kupası’nı oynamak için Katar’a geldi. 

Haberin Devamı

Hansi Flick’in kupası

Gözler yarı finalde

Hem ülkedeki doğru yapılanma hem de 2010’lardan itibaren yakalanan başarı jenerasyon ile Belçika Milli Takımı artık herkesin çekindiği bir rakip oldu. 2018 Dünya Kupası’nda 3.’lük madalyasını kazanan Kırmızı Şeytanlar’da ilk hedef yine yarı final aşamasına gelmek olacak. İspanyol teknik direktör Roberto Martinez, 6 yıldır takımın başında ve artık Belçika ile özdeşleşti. EURO 2020’deki çeyrek final biraz sönük kalsa da 2022 Dünya Kupası’nda daha büyük düşünüyor. Her ne kadar doğrudan şampiyon olabileceklerini iddia edemesek bile kolay lokma olmayacakları kesin. En büyük soru işaretleri Romelu Lukaku’nun geçen sezon Chelsea’de mutsuz olması, bu sezon da sürekli sakatlıklarla uğraşması oldu. Fenerbahçe’de çok iyi bir form yakalayan ve 8 gol atan Michy Batshuayi ise forvette güçlü bir alternatif. 

Hansi Flick’in kupası

En güçlü yer kaleleri

Eden Hazard kaptan olarak kadroda ama eski şaşalı günlerinde olmadığı kesin. Galatasaray’ın 35 yaşındaki deneyimli yıldızı Dries Mertens de kadronun bir diğer kaptanı. Tüm bu veriler ışığında en güçlü tarafları kaleleri olacak. Real Madrid’de harikalar yaratan Thibaut Courtois, kolay geçilebilecek bir kaleci değil. Ayrıca ‘Bay Asist’ Kevin De Bruyne’ün de Katar’da şovuna devam etmesi bekleniyor. Rennes’in harika çocukları 22 yaşındaki stoper Theate ve 20 yaşındaki forvet Doku kadroda olacak. Belçika da tıpkı Almanya gibi tecrübeli ve genç yıldızlardan güzel bir karışım yakaladı. Buradaki esas soru kadrodaki tecrübeli oyuncuların nasıl performans vereceği? 

Haberin Devamı

36 yıllık özlem

Dile kolay Kanada tam 36 yıl sonra Dünya Kupası’na geliyor. En son 1986’da Meksika’da düzenlenen turnuvada yer alan Kanada Milli Takımı, 2022 Katar’da da boy gösterecek. 47 yaşındaki İngiliz teknik adam John Herdman ülkede şimdiden çok sevildi. F Grubu’nda nasıl bir performans sergileyecekleri merak konusu. Beşiktaş’ın efsane isimlerinden 39 yaşındaki Atiba Hutchinson, turnuvanın en yaşlı oyuncularından biri olarak turnuvada yer alacak. Hatayspor’dan Sam Adekugbe de kadroda. Ancak takdir edersiniz ki en büyük yıldızları Bayern Münih’ten Alphonso Davies olacak. Lille’in başarılı forveti Jonathan David de dikkat çekiyor. Porto’dan 25 yaşındaki orta saha Stephen Eustaquio ve Club Brugge’ün 23 yaşındaki forveti Tajon Buchanan gibi isimleri izlemenizi de öneririm. 

Haberin Devamı

Hansi Flick’in kupası

Ziyech-Harit işbirliği

F Grubu’nda Fas Milli Takımı’nın maçlarının keyifli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz. 47 yaşındaki teknik direktör Walid Regragui, 31 Ağustos’ta Vahid Halilhodzic’in yerine takımın başına geçti. 47 yaşındaki hocanın elinde potansiyelli bir kadro bulunuyor. Marsilya’dan Amin Harit ve Chelsea’den Hakim Ziyech’le birlikte iyi bir orta sahaları var. Stoperde Beşiktaş’tan kaptan Romain Saiss ile Bayern Münih’li Mazraoui olacak. Kaleci Bono, Sevilla’nın da 1 numarası. Bir başka Sevilla’lı Youssef En-Nesyri de forvet hattında forma giyecek.

 

Hansi Flick’in kupası

2018 mazide kaldı

Karşımızda 2018 Dünya Kupası’nın ikincisi Hırvatistan var. 1998’de de 3.’lük kazanan Hırvatlar, son 4 yılda ileriye gideceğine geriye gitti. EURO 2020’de daha büyük başarı beklenirken son 16 turunda elendiler. Teknik direktör Zlatko Dalic, 2017’den beri takımın başında ve artık bir milli takım hocası oldu. Ancak Dalic için 2022’de yaşanacak bir fiyasko yolun sonu anlamına gelir. 37 yaşındaki tecrübeli kaptan Luka Modric eğer iyi bir turnuva geçirirse Hırvatistan için işleri olumlu yönde seyredebilir. Hırvatistan’ın yerel ligi takımlarından Hajduk Split ve Dinamo Zagreb’ten Livaja, Petkovic, Orsic, Sutalo gibi iyi oyuncular olduğu aşikar. Kadroda Kovacic, Pasalic, Perisic, Kramaric gibi deneyimli ve ünlü oyuncular da yer alıyor. Eski Beşiktaş’lı Domagoj Vida da kadroda. Hırvatistan için son 16 uzak değil ancak daha sonrası meçhul.

Hansi Flick’in kupası

Yazarlar