Tenis Harriet Dart hızlı başladı

Harriet Dart hızlı başladı

24.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da iki hafta sürecek tenis heyecanı başladı. Garanti Koza’daki şölende TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ın ilk ana tablo maçları oynandı. Büyük Britanyalı raket, Rus Valentyna’yı 6-0’lık iki setle mağlup etmeyi başardı.

Harriet Dart hızlı başladı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Türkiye’de geleneksel hale gelen tenis sezonu dün bir kez daha start aldı. TEB BNP Paribas Istanbul Cup ve ardından gelecek TEB BNP Paribas Istanbul Open ile uzun soluklu şölen, 6 Mayıs’a kadar tenisseverlere ziyafet sunacak. Garanti Koza tesislerinde oynanan maçlar, turnuva boyunca Sports TV’den canlı olarak ekranlara gelecek.

Set vermedi

Birçok önemli kadın rakete ev sahipliği yapan ve 29 Nisan’daki finalle sona erecek TEB BNP Paribas Istanbul Cup’ta iki numaralı seribaşı Svetlana Kuznetsova ilk turu rahat geçti. Çinli Wang Qiang’ı 6-3’lük setlerle 2-0 yendi. Büyük Britanyalı Harriet Dart hızlı bir giriş yaptığı organizasyonun, 1. tur maçında Rus Valentyna Ivakhnenko ile karşı karşıya geldi. Dünya 226 numarası olan Dart, rakibine oyun dahi vermediği maçı 6-0’lık iki setle kazanarak ikinci tura yükseldi.

Haberin Devamı

Günün bir diğer maçında Anna Kalinskaya, elemelerde Başak Eraydın’ı saf dışı bırakan Sara Sorribes Tormo’nun karşısına çıktı. İspanyol rakibi karşısında zorlanan Rus tenisçi, buna karşın 6-3, 5-7, 6-3’lük setlerle 2-1 kazanarak yoluna devam etti. Elemelerde Melis Sezer’i geçen Richel Hogenkamp ise bir tur daha atladı. Bulgar Tomova ile mücadele eden Hollandalı raket karşılaşmayı 6-1 ve 6-2’lik setlerle üstün bitirdi. Günün ilk maçındaysa Sloven Jakupovic, Çek Krejcikova’yı 6-2 ve 6-1 ile devirdi.

Görkemli açılış

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın açılış balosu dün gece yapıldı. Swissotel’deki etkinliğe turnuvaya katılacak sporcuların yanı sıra Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu Koza Wos Genel Müdürü ve turnuva direktörü Yavuz Selek gibi isimler katıldı. Demet Akalın konseri davetlileri coşturdu.

Harriet Dart hızlı başladı