Galatasaray Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

25.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray tarihinin efsane futbolcularından Hasan Kabze, Skorer TV'ye açıklamalarda bulundu. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Kabze, sarı-kırmızılı takımda Fatih Terim ve Arda Turan'la yolların ayrılma süreciyle ilgili olay ifadeler kullandı. Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın vedasını değerlendiren Hasan Kabze samimi açıklamalarda bulundu.

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane oyuncularından Hasan Kabze, Skorer TV'den Nergis Aşkın'ın konuğu oldu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a dair çarpıcı ifadeler kullanan Hasan Kabze, hedefinin teknik direktörlük olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

"TEKNİK DİREKTÖRLÜK DÜŞÜNÜYORUM"

Futbolculuk kariyerini noktalamasının ardından teknik direktörlük görevini düşündüğünü belirten Hasan Kabze, "Şöyle söyleyeyim ben 5-6 sene oldu galiba futbolu bırakalı. Şu zamana kadar olan dönemde UEFA lisansına kadar ben lisansımı aldım. Antrenörlük kısmında ama hani bir çalışma durumum oldu mu olmadı ben hani öyle bir atılım yapmadım ama kafamda bir planlar var bununla alakalı. Belki bu sene içerisinde başlayacak olan kendime göre bir planı ortaya koyarsam yakın zamanda teknik direktörlük düşünüyorum açıkçası ama bu benim için tam net bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

"TORRENT'İN GELMESİ İYİ BİR TERCİH DEĞİLDİ"

Hasan Kabze, Fatih Terim’in gidişi ve ardından Domenec Torrent’in gelmesi ile alakalı yorumlarda bulunurken Okan Buruk ile ilgili de konuştu. Hasan Kabze, Galatasaray gündemine dair, "Tabi ki Türkiye'nin en büyük kulüplerinden bir tanesi Galatasaray. Her zaman için iyi yönetilmeyi hak eden bir kulüp ve iyi yönetilmesi için herkesin çok daha fazla çaba sarf etmesi gereken bir yer. Dolayısıyla tabi ayrılıklar her yerde var yani bu en büyük teknik direktöründe de var normal. Yeni başlayan teknik direktörde de oluyor ayrılıklar. Tabi ki Fatih hocanın Galatasaray'a katkıları asla tartışılmaz. Bundan sonra yapacağı katkılar da tabi ki tartışılmaz ama ondan sonraki dönemde gelen teknik direktörün benim kanaatim Galatasaray'a yakıştığını düşünmüyorum. O kadar kolay değil Galatasaray teknik direktörlüğünü yapabilmek. O yüzden bence yanlış bir tercihti evet belki uzun süre kalsa herkes için geçerli çünkü Türkiye'deki büyük teknik direktörün ömrü 4 haftalık 5 haftalık bir periyoda bakıyor. 4-5 hafta bir mağlup olsan hele ki Türk’sen zaten yüzde doksan dokuz altıncı hafta kendini takımda göremiyorsun. Böyle bir sistemimiz var maalesef ama yabancıya biraz daha bu imtiyaz daha fazla sağlanıyor. Dolayısıyla bence Torrent’in gelmesi çok iyi bir tercih değildi şu an için söylüyorum ben. Bu dönem yeni bir başkan, yeni bir teknik direktör, yeni bir ekip tabii ki de yeni umutlar. Dolayısıyla da Okan abi de bu yeni konjektürün içinde olması, ben hem birlikte oynadığım için hem de benim Sivasspor’da oynarken teknik direktörümdü. Çok sevdiğim bir abimdir, çok değerli birisidir benim için çünkü sadece teknik direktör olmak bu devirde yetmiyor. Biraz da insani bakımdan ortaya koyduğu tavırlar, bendeki iletişimi çok önemliydi ve gerçekten de oyuncularla iyi bir iletişimi olan bir teknik direktör. Teknik taktik açısından ekip olarak da gerçekten işini iyi yapabilen iyi bilen genç dinamik bir ekibi var aslında. O yüzden Galatasaray’a çok iyi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bunu ne kadar ortaya koyar o Okan abinin oyuncularla olan ilişkisinden ortaya çıkacaktır. Tabi ki teknik taktik bakımından maçlar başlayınca onları değerlendireceğiz ama ilk etapta Okan abinin Galatasaray takımında teknik direktör olmaya hak ettiğini çok iyi ve çok canı gönülden desteklediğimi bilmesini istiyorum herkesin inşallah çok başarılı olur" dedi.

Haberin Devamı

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

Haberin Devamı

"F.BAHÇE BU İŞİ ÇOK İYİ YAPIYOR"

Haberin Devamı

Takımların transfer politiklarına dair konuşan Hasan Kabze, "Bir oyuncunun başka bir takım tarafından istenilmesi çok doğal bir ortam ve bu ortamı o oyuncuyu satarken kazanmış olduğu paralarla birlikte daha iyisini alabilecek bir ortam oluşabiliyorsa o zaman satıyorlar. Fenerbahçe mesela bu işi çok iyi yapıyor son dönemlerde. Yaklaşık 50 milyon euro falan bir satış yaptılar oyuncu bazında ve bu oyuncuların maliyeti de çok düşük bir maliyetti. Bu iyi bir iş. Yerine gelen oyuncular en azından aynı potansiyelde. Oyuncu alınırken ya işte evet bu sene bize yarasın ondan sonra senesi bakarız gibi değil de hani hem gelecek vaat eden hem de aynı zamanda takıma katkı sağlayabilecek bir analiz çıkartılıp öyle bir oyuncular seçildiği zaman problem yok. Ama tabi ki dezavantaj mı evet. Asıl kemik kadroyu kurduktan sonra iki üç oyuncun çok fazla gidip gelmesi çok fazla takımı etkilemez. Çok böyle mihenk taşı değilse oyuncu çok etkileneceğini düşünmüyorum. Kulüplerin bunu da yapması gerekiyor yaşaması için. O yüzden bakıldığında eğer ki kemik kadronun yanına her sene iki üç tane nokta transfer bence her takım yapması ve ileriye yönelik olması onlar için, kulübün yaşaması adına önemli şeylerden bir tanesi bence" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

"AVRUPA OYNAMADIKLARI İÇİN BİR AVANTAJ"

Galatasaray'ın yeni transferlerini değerlendiren Hasan Kabze, "Galatasaray şu anda da Abdülkerim’i aldı defans olarak. Seferovic var. Ben Abdülkerim ile beraber oynadım Konya’da. Benim çok sevdiğim karakteri gerçekten on numara olan bir çocuktur. Çok naif kimseyle işi olmaz. Antrenman yapar herhangi bir tartışma içinde bulunmaz. Saha içerisinde agresiftir biraz ama büyük takımlarda oynamak kolay değil tabi ki. Kendini geliştirdi sol ayaklı olması onun için bir avantaj normalde çünkü sol ayaklı bir stoper bulmak çok zor. Onu iyi kullanması gerekiyor. Önemli olan onun Galatasaray'da oynadığı kimliğini bir an önce kazanması. O rahatlıkla oynarsa çok daha faydalı olur. Şu an belki ilk maçlar işte heyecandan bazı hatalar yapıyor olabilir çok doğaldır. Zaten hazırlık kampları hep o yüzden vardır. Hataları görüp düzeltmek için. Oyuncu bazında da teknik direktör bazında da böyledir. İnşallah başarılı olur çok da isterim başarılı olmasını. Allah yolunu bahtını açık etsin. Şimdi de Dubois’i aldılar. Baktığımızda lider bir oyuncu. Lyon’da takım kaptanlığı yapmış. Zaman zaman Fransa Milli Takımı'nda da oynuyor. Çok fazla atağa kalkan değil ama kalktığı zamana iş yapabilen bir oyuncu. Defansif anlama geldiğin zaman da çok topla ikili mücadele seven bir oyuncu değil ama yerini koruyarak onu telafi edebilen bir oyuncu. Akıllı bir oyuncu hani böyle paldır küldür giden değil de bilinçli hareket eden biri. Galatasaray’a çok faydalı olacaktır en azından hani liderlik özelliğiyle beraber. Galatasaray’a on numara gibi oyuncu lazım gibi gözüküyor şu anda. Kanatlar zaten iyi. Kerem ve Adana’dan gelen Yunus gerçekten iyi oyuncular. İyi geliştirdiler kendilerini ve tabi ki onların alternatifi olması lazım ki onlara bırakılmaması gerekir. Sonuçta hep sürekli arkadan birisinin onu iteklemesi lazım ki performansı daha da yükseğe çıksın. Şu anda transfer anlamında tabi ki bir iki eksik var geç gelmesi bir dezavantaj ama hani Avrupa maçları oynamadıkları için bir avantaj" dedi.

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

"ARDA TURAN BÖYLE BİR ŞEY HAK ETMEDİ"

Galatasaray'da Arda Turan'ın ayrılık sürecini eleştiren Hasan Kabze, "Son maçta niye oynatılmadığı hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim. Bu hocadan dolayı da olabilir yönetim tarafından da olabilir. Arda Turan bence böyle bir şey hak etmedi. Ben birlikte de oynadım Galatasaray takımında altyapıdan çıktığı dönemlerde de biz vardık orda. Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en önemli yeteneklerden, en önemli başarılara sahip olan bir oyuncumuz, bir gururumuz. Aslında baktığımız zaman öyle kimse Atletico Madrid’i, Barcelona’yı hak etmeyerek gitmedi. Arda Turan’ın gittiği zamanki oynadığı oyuncuların kimse yanına yaklaşamazken Arda onların takım arkadaşı oldu. O yüzden bence çok gurur duyulması gereken oyuncu Arda. Tam bir Galatasaray aşığı. Arda’nın bu şekilde ayrılması benim için üzücü bir durum olurdu. Hani futbolu bıraktıktan sonra yeni bir jübile yapılabilir mi Arda Turan ne kadar kabul eder onu bilemem. Ama keşke bir sene daha oynasa bir yerde. Ben isterim hani böyle kafası dağılsın sonra güzel bitirsin kafasında" açıklamasını yaptı.

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

"CAN SİMİDİ DEĞİL BİR KERE"

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'la yolların ayrılması hakkında yorumlarda bulunan Hasan Kabze şu ifadleeri kullandı:

"İsmi başka bir isim olsaydı İsmail hocanın devam ederdi bu sene. Eğer yabancı bir isim olsaydı. Aldığı yerden getirdiği yer arasında büyük bir fark var. Takımı bundan sonra çok iyi yerlere götürebilecek bir fark olabilirdi. Bunlar tabi ki başkanların tercihi, kulüp yapısının tercihi. Taraftar hep şunu söylüyor, İsmail bizim oğlumuz, İsmail bizim camiadan yetişmiş birisi ne zaman istesek gelir. Zaten ne zaman istersek de bize faydalı olabilecek bir insan ama o karşıdaki insanın duyguları ne acaba? İsmail Kartal için söylüyorum mesela yani can simidi değil bir kere. Çift taraflı bakmak lazım ama baktığın zaman bence de yani artık Fenerbahçe'nin bu sene şampiyon olma zorunluluğu var. Bunun için de bütün seferleri sonuna kadar açtılar. Hem transferlerde olsun hem teknik direktör olsun. Gerçekten çok önemli bir teknik direktör, çok iyi bir teknik direktör Jesus. İsmail hocanın tabi ki de kendi kariyeri var ama Jesus’un çok daha büyük bir kariyeri var. Dolayısıyla da mental anlamda İsmail hocanın Fenerbahçe'de durması diğer takımlara özgüven verecekti diye düşündükleri için en azından güzel bir isimle, Fenerbahçe’ye yakışabilecek bir isimle devam ettiler. Yanlış anlaşılmasın İsmail hocaya yakışmayacak demiyorum ama isim olarak daha güçlü duran bir isim olması için hem de teknik anlamda da iyi bir teknik direktör olduğu için o geldi. Yani yoksa İsmail hocanın başarısızlığından dolayı İsmail hoca gönderilmedi. O yüzden Türk teknik direktör olduğu için böyle. Ama Jesus sezon ortasında gelseydi İsmail hoca gibi bu kadar başarılı olsaydı kimse şu an asla gitsin istemezdi."

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

"DÜNYA YILDIZI BİR OYUNCUDAN BAHSEDİYORUZ"

Hasan Kabze, Fenerbahçe’den Başakşehir’e transfer olan Mesut Özil ile ilgili düşüncelerini şu şekilde aktardı:

"Ben Mesut’u bireysel olarak tanımıyorum bir kere konuşmuşluğumuz merhabalaşmışlığımız vardır. Ama bence çok sakin bir çocuk çok oturaklı bir çocuk. Yani kimseyle böyle olumsuz bir şeyi yaşayabilecek bir çocuk değil gibi gözüküyor. Çok naif biri yani baktığımız zaman burada nasıl böyle bir olayın içine girmiş veya nasıl böyle bir şey olmuş yanlış anlaşılmadan kastedilen bir soyunma odası mevzuları var bilmiyorum ne kadar doğru. Her şeyi geçiyorum işine değil futboluna baksın gibi bir söylemler vardı zamanında yöneticilerden başkandan falan. Sonuçta bence oynadığı dönemde Fenerbahçe'ye katkı vermedi değil. Gol ve asistleri var sonuçta. Yurt dışında doğru düzgün başkanlar bu kadar şeyin içerisinde değildir olayın. Gerçekten dışardadır. Sportif direktörleri çok az görürsün, sadece kulübede olanları görürsün. Onlar da çok fazla konuşmazlar ama burada o kadar fazla ki. Bir kulübün başkanı olmak yani yılda atıyorum milyon kez belki gazeteye çıkıyorsun. Çıkmak için başkan olan insanlar var. Türkiye’de çok fazla konuşuluyor ve konuşulan ne hikmetse basına geliyor. Gizli kalan bir şey yok. Bir oyuncuyla ilişkin olur gider onu uyarırsın ama basından değil direkt karşı karşıya yüz yüze görüşürsün. Sadece bildiğimiz kadarıyla konuşabiliyoruz. Mesut Fenerbahçe'de daha başarılı olabilir miydi bence tabi ki de olurdu. Bence kalması gerekiyor muydu onun futbol anlayışına göre hocayla birlikte aynı fikirde olması gerekiyordu o yüzden olmadı bence. Yönetim çok büyük set ördü önüne. Koskoca dünya yıldızı bir oyuncudan bahsediyoruz. Almanya Milli Takımı'nda neler yaptı yani ondan bahsediyoruz. İnşallah Başakşehir'de çok başarılı olur ve ben onu izlemek istiyorum açıkçası. Bence o hırsta var onda. İçten içe Fenerbahçe'nin görmesini istediği bazı şeyler performans olarak dışarıya yansır inşallah."

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

"NE KADAR SÜRE BULACAĞINI MERAK EDİYORUM"

Hasan Kabze, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın genç yetenekleri Arda Güler ve Hamza Akman hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Hasan Kabze açıklamasında, "Yetenek doğuştan geliyor ama üstüne koyabilmek çalışmadan geçiyor. Ayhan abinin oğulları ile alakalı söyleyeyim gerçekten çok iyi çalışıyorlar. Ayhan abi özel idman yaptırıyor. Çok uzun zamandır yapıyorlar hatta. Arda'nın da öyle olduğunu düşünüyorum. Bizim için onlar çok büyük bir değer gerçekten. İnanılmaz futbol zekası var Arda'nın. Hani sanki daha önce oynamış da sonra yeniden gelmiş artık üstüne koyarak. Futbolda çok önemlidir topun şiddeti, topun verileceği pasın düştüğü yer, oyuncunun hareket ettiği zaman hangi ayağına denk geleceğini bilmesi bunlar Arda'da var olan şeyler. Arda'nın ne yapması gerekiyor bu saatten sonra, kuvvetlenmesi gerekiyor, tecrübe kazanması gerekiyor. Zaten ondan sonra Arda'yı çok daha büyük yerlerde görürüz inşallah. Ben çok istiyorum inşallah Arda bizim yüzümüzü eski Arda kadar belki de daha fazlasını güldürmesini canı gönülden istiyorum. Ayhan abinin oğulları da ikisi de gerçekten çok yetenekli küçük olan daha da yetenekli oyuncu. Onun biraz daha yaşı gelmesi gerekiyor. Mesela bakıyorum ben bazen bir tanesi çok dripling yani hani çok iyi topla ama bazı hareketleri Ayhan abiyi hatırlatıyor bana. Galatasaray için çok büyük bir avantaj. Galatasaray'da, Fenerbahçe'de, Beşiktaş'ta olsun Trabzonspor'da olsun gençleri görmek istiyoruz ama Türkiye'de önce bu kadar fazla yetenekli olması gerekiyor ki görebilelim oluyor. Çünkü diğerleri için hep günü kurtarma mevzusu var bizde. Fenerbahçe’nin bu sene asla sabrı yok. Kesin ve kesin şampiyon olması gerekir düşüncesi var o yüzden Arda'nın ne kadar süre bulacağını çok merak ediyorum" dedi.

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

"GOMEZ KADAR ETKİ YARATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Beşiktaş'ın hücum hattına yaptığı takviyeleri yorumlayan Hasan Kabze, "Batshuayi bence Beşiktaş'a çok fazla katkı sağlamadı. Evet gol attı gibi gözüktü ama hani çok önemli yerlerde çok büyük fırsatlar kaçırarak bence bütün taraftarları biraz kızdırdı. Weghorst geldikten sonra o oyuncunun iyi performans sergileyebilmesi için gerçekten takım arkadaşlarının onu yabancı hissettirmemesi lazım. Zaten teknik direktörün istediği bir oyuncu. Dolayısıyla da burada başarısız olması için sadece takımın gerçekten kötü olması gerekiyor. Bence Beşiktaş’ında böyle bir durumu yok. Batshuayi'den çok daha fazla etki yaratacaktır. Mario Gomez kadar etki yaratacağını düşünüyorum ben. Muleka'da çok hareketli. Belki sonradan gelebilecek bir oyuncuya bağlı olarak kanatta oynayabilir. Beşiktaş’ın ileri hattı fena değil. Cenk de var. Artık güzel bir rekabet bekliyor Beşiktaş’taki forvet oyuncularını" ifadelerini kullandı.

"DİNAMİKLER DEĞİŞİYOR"

Hasan Kabze son olarak yeni nesil teknik direktörler için değerlendirmelerde bulundu. Ünlü futbol adamı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Tabi ki devir değişecek. Çünkü futbol değişiyor, dinamikler değişiyor. Dolayısıyla da yeni yüzlerin şans bulduğu, değerlendirilenlerin devam edebileceği yıllara giriyoruz. Volkan olsun işte İlhan olsun Ömer abi olsun Emre olsun bu isimler Türkiye'nin değerleri. İnşallah da çok başarılı olurlar. İnşallah ülkemizi yurt dışında da temsil ederler. Ben en çok bunu istiyorum açıkçası. Türkiye adına değil yurt dışında da devam ettirebilecek vizyona sahip olmalarını istiyorum. Buradan tüm teknik direktörlere de başarılar diliyorum."

Olay Mesut Özil sözleri: Nasıl böyle bir işin girdi, bilmiyorum

Yazarlar