Beşiktaş Hayaldi gerçek oldu

Hayaldi gerçek oldu

23.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vodafone Arena'nın büyük merakla beklenen açılış tarihi 11 Nisan Pazartesi olarak ilan edildi.

Hayaldi gerçek oldu

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Başkan Fikret Orman, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt’ün de katıldığı tarihi toplantıda stadın resmi açılışını 10 Nisan Pazar günü devlet protokolünün katılımıyla gerçekleştireceklerini açıkladı. Beşiktaş 2.5 yıl sonra döneceği stadında ilk maçını 11 Nisan Pazartesi günü Bursaspor ile yapacak.

Beşiktaş’ın yeni futbol mabedi Vodafone Arena 11 Nisan Pazartesi günü taraftarlara kapılarını açacak. Stadın resmi açılışı ise 10 Nisan Pazar günü devlet protokolü ve divan kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt’ün katılımıyla Divan Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında, Vodafone Arena’nın aylardır büyük merakla beklenen açılış tarihi açıklandı. Geri sayım butonuna Öğüt’le birlikte basan Başkan Orman ilk açılışın devlet protokolü ile divan kurulu üyeleri için yapılacağını belirterek, “Artık eve dönüyoruz. 10 Nisan’da resmi açılışı yapacağız. 11 Nisan’daki Bursaspor maçıyla da dönüyoruz. Açılışlarımız yaz boyunca devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fikret Orman, Bursaspor maçıyla beraber Vodafone Arena’da bu sezon üç karşılaşmaya çıkacaklarını söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün patronu, “Kombine bilet alanlar bir sezonluk aldılar. Bu 3 maçta bilet satacağız, kombine önümüzdeki sezon tamamen geçerli olacak. Üç maçlık dönemi ayarlamak için buna ihtiyacımız oldu. Şampiyonluk kupasını da yeni statta kaldırmak istiyoruz. Hakkıyla oynayan, şerefiyle kazanan bir kulübün başkanı olarak inşallah kupayı kaldırmak bize nasip olur” dedi.

‘Çok önemli bir eser’

Stadın yapılış sürecini de değerlendiren Fikret Orman, “Biz 2012 Mart’ta göreve geldik. Vodafone Arena ile ilgili çalışmaya o gün başladık. 21 kurula girdik ve hepsinden onay aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olmasaydı bu stadı yapamazdık. O dönemin bazı bakanları bu işe karşı çıkmıştı ama Cumhurbaşkanımız, Beşiktaş’a verdiği destekle bize yardımcı oldu. Onun desteğiyle beraber Türkiye’ye çok önemli eser kazandırdığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maliyeti 400 milyon lira

Başkan Fikret Orman, Vodafone Arena’nın toplam maliyetini de açıkladı. Yapılan harcamaları anlatan Orman, “Stadın bitimiyle birlikte 350 milyon lira masraf yaptık. Vodafone’nun yanında Beko ve Kalde’nin yaptığı yatırımlarla birlikte 400 milyon lira harcandı. Biz bir saray yaptık. Cazibe merkezi haline getirdik. Bu stadın sadece çim uygulamasına 12 milyon lira harcama yaptık. Güvenlikle alakalı 20 milyon lira para harcadık. Görme engellilerin maç izleyeceği stattır. Türkiye’nin ve Türk sporunun gururu bir stat yaptık. Bu sezon açmayalım diye fikirler oldu. Taraftarlara en büyük hediye stat. Bayraklarımızla orayı dünyanın en büyük şovu haline getireceğiz. Senelik 50-60 milyon dolar civarında gelir beklentimiz var” dedi.

‘Emirates’ten iyi’

Fikret Orman, Vodafone Arena’nın mükemmel bir zemine sahip olacağını ifade etti. Dünyadaki en iyi zeminin Arsenal’in maçlarını oynadığı Emirates Stadı’nda olduğu yönünde görüşlerin olduğunu hatırlatan Orman, “Vodafone Arena onun üstünde bir teknolojidir” dedi. Vodafone Arena’da iki ana sponsor DenizBank ve Spor Toto’nun isimlerinin de tribünlerde olacağını dile getiren Orman, “Şeref Bey, bizim için önemli insan. Numaralı tarafına Şeref Bey, öbür tarafa Baba Hakkı ismini vermek istiyoruz. Basın tribününe de Vedat Okyar’ın ismini vereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni sezona 3B formülü: Barça, Bayern, Beşiktaş

Beşiktaşlı taraftarların Vodafone Arena’ya büyük destek verdiklerinin altını çizen Başkan Fikret Orman, stadın içinde 6 kişinin çalıştığı ve ilerlemediği yönündeki eleştirilere esprili biçimde yaklaşarak, “Statta 6 kişinin çalıştığı söylendi. Çok becerikli 6 kişiymiş. Herkes 145 bin metrekare inşaatı 6 kişiyle yapmış olduğumuzu gördü. Şaka bir yana burada binin üzerinde kişiyle çalıştık” diye konuştu.

Vodafone Arena’nın bitmesiyle birlikte elde edilecek gelirle önceliğin futbolcu transferi olmayacağını kaydeden Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün finansman durumunu düzeltmeyi istediklerini dile getirdi. Beşiktaş Başkanı gelecek sezon öncesi açılış organizasyonu konusunda planlamalar yaptıklarını da belirterek, “Açılışı 3B ile yapmak istiyoruz. Barcelona, Bayern Münih ve Beşiktaş maçları için görüşmelerimiz var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Babası da inşallah hizmetleri görüyordur’

Vodafone Arena’nın dün çok özel bir misafiri vardı. Başkan Fikret Orman’ın annesi Nuran Orman stadı ziyaret etti. Başkan Orman elini öperek karşıladığı annesine statla ilgili bilgiler verdi. Oğluyla gurur duyduğunu belirten Nurhan Orman, “Babası da inşallah onun Beşiktaş’a yaptığı hizmetleri görüyordur. Ailece çok mutluyuz” dedi.

‘Büyük gurur duyuyoruz’

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt yaklaşık 2,5 yıldır dört gözle bekledikleri büyük güne çok yaklaştıklarını dile getirdi. “Bir hayaldi, gerçek oldu” diyerek sözlerine başlayan Gökhan Öğüt, “İnandığımız bir hayalimiz vardı. Belki de dünyanın en iyi stadını yapmaya birlikte inandık. Bugünlere geldik” diye konuştu.

Stada geri dönüşün sadece Beşiktaş ailesi için değil Vodafone ailesi için de önemli olduğuna vurgu yapan Gökhan Öğüt, “Dönmenin heyecanını yaşıyoruz. Böyle bir eserin parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Eşi ve benzeri yok. Tarihi dokuyu koruduk. Sütunları da tarihi dokudan esinlenerek yaptık. Bu stat balo, moda müzesi, müzik stüdyosu ve restoranlarıyla bir cazibe merkezi. 365 gün dünyanın her yerinden gelen insanların kullanabilmesi için yapıldı” dedi.

Gökhan Öğüt, 10 ve 11 Nisan’daki törenlerin ardından farklı açılış organizasyonlarının olacağını da belirterek, “40 gün 40 gece açılış yapacağız. Tematik açılışlar da olacak. 6 ay boyunca Vodafone Arena’yı tüm dünyadan gelecek konuklarla paylaşma planımız var” ifadelerini kullandı.

Butona bastılar

Fikret Orman ve Gökhan Öğüt yaptıkları konuşmaların ardından geri sayım butonuna birlikte bastı. Orman ve Öğüt tarafından Vodafone Arena’nın açılışı için geri sayım 20 gün 6 saat 56 dakika ve 35 saniyeden başlatıldı. Bu arada yeni konulacak koltuklarla beraber stadın kapasitesinin 42 bine çıkacağı belirtildi.

Hayaldi gerçek oldu