Adana Demirspor Hikmet Karaman: İki tane bireysel hatadan gol yedik!

Hikmet Karaman: İki tane bireysel hatadan gol yedik!

18.02.2024 - 18:20 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 26'ncı haftasında Alanyaspor deplasmanından 3-3'lük beraberlikle ayrılan Adana Demirspor'da teknik direktör Hikmet Karaman açıklamalarda bulundu.

Hikmet Karaman: İki tane bireysel hatadan gol yedik

Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 2-0'dan geri dönüp önce 2-2'yi yakalayarak daha sonra 3-2'den tekrar 3-3'ü elde etmelerinin kolay olmadığını vurgulayarak, oyuncularını bu başarılarından dolayı tebrik etti.

Haberin Devamı

Maçtaki momentumun ve motivasyonun önemine değinen Karaman, oyuncularının pes etmeyip mücadele ettiğini ve sonuçta 3-3'lük beraberliği sağladıklarını belirterek, “2-2'yi yakalamışsın. Oyunun momentumu, oyunun temposu, oyunun motivasyonu size geçmişken 3-2 olduğu zaman demoralize olup peşinden dördü de yiyebilirsiniz. Ama oyuncularımız bırakmadı, 3-3'ü yakaladılar. Onlara teşekkür ediyorum. Yeni bir takımız. Oyun içerisinde zaman zaman güzel şeyler oluyor. Bunlar yeterli değil. İlk devre oyuna iyi başladık. Pozisyonlarımız var. Son vuruşu yapamadık. Ama iki tane bireysel hatadan gol yedik” açıklamasında bulundu.

Bireysel hatalardan dolayı yenen gollerin çözümünün zor olduğunu belirten Karaman, ancak oyuncularının mücadele ruhuyla başa çıkmaya çalıştıklarını söyleyerek, “Bireysel hatada oyuncu değişiklikleri, sistemi, taktiği değiştirmek çok zor oluyor. Nihayetinde ikinci yarı kaleci değişikliği ile başladım. Evet, bütün riskleri üzerime kendim aldım. İki tane gol yiyen ve demoralize olan bir oyuncu arkadaşımız var. Olabilir, o da bizim oyuncumuz. Sorun yok. Ama buna rağmen Vedat Karakuş da penaltıyı çıkardı, topu aldı, yumrukladı. O da ben bu rekabet ortamında 'varım' dedi. Bizim zaten amacımız yeni gelenler ve elimizdeki oyuncularla iyi bir rekabet ortamını oluşturup, puanları alıp, peş peşe seri galibiyetlerle ligin altındaki takımla aramızdaki bağı koparmak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maç öncesinde takımın lig sıralamasına bakıldığında önemli bir mücadele verdiklerini ve deplasmanda 2-0 geri düştükten sonra alınan bir puanın başarılı olduğunu düşündüğünü belirten Hikmet Karaman, “Zor bir maçtı. Maçtan önce psikolojik olarak sıralamaya baktığınızda biz kaybetsek aynı puan oluyordu, ligin dibine yaklaşıyorduk. Kazandığımız zaman alttan biraz yukarı çıkacaktık ama deplasmanda 2-0'dan sonra alınan bir puanın da gayet başarılı olduğunu düşünüyorum” dedi.