Fenerbahçe Hırvat efsane Robert Prosinecki övgü yağdırdı: Gördüğüm en güçlü Fenerbahçe

Hırvat efsane Robert Prosinecki övgü yağdırdı: Gördüğüm en güçlü Fenerbahçe

09.10.2023 - 08:27 | Son Güncellenme:

Hırvat futbolunun efsane ismi Robert Prosinecki, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı 2-0 yendiği maçı değerlendirdi ve sarı-lacivertli eklip için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hırvat efsane Robert Prosinecki övgü yağdırdı: Gördüğüm en güçlü Fenerbahçe

Fenerbahçe, Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, ilk yarıda bulduğu gollerle mücadeleden 2-0'lık sonuçla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN DİKKAT ÇEKEN PERFORMANS

Fenerbahçe, İsmail Kartal döneminde her geçen gün ortaya koyduğu performansı bir adım ileriye götürürken, ilginç bir istatistik de ortaya çıktı. Kanarya, özellikle rakiplerine karşı son 3 hafta içerisinde kilidi açmakta hiç zorlanmadı. Buna göre Başakşehir ile oynanan ve 4-0 kazanılan mücadelenin 5. dakikasında Alexander Dijku kilidi açan isim oldu. Birkaç gün sonra oynanan Rizespor karşılaşmasında ise bu kez Sebastian Szymanski, 3. dakikada fileleri havalandıran isim oldu.

Kanarya, aynı tarifeyi üst üste 3. kez uygulamayı başardı. Dün akşam Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmanın 6. dakikasında bu kez başka bir yıldız Edin Dzeko, sahneye çıktı. Yani rahat kazanılan söz konusu 3 maç içerisinde Fenerbahçe bulduğu ilk golleri, maçın henüz başında buldu.

Haberin Devamı

KEMAL ÖZDEŞ'İN HESABI TUTMADI

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş maç öncesinde en azından 1 puan hedefliyordu. Ancak erken gelen golle dengesi bozulan Lacivert-Beyazlılar, skor üretmekte güçlük yaşadı. Milli araya 12 puanla giren Lacivert Beyazlılar, bulunduğu yerden memnun.

Hırvat efsane Robert Prosinecki övgü yağdırdı: Gördüğüm en güçlü Fenerbahçe

AYTAÇ BU KEZ SESSİZ KALDI

Fenerbahçe maçına kadar bu sezon çıktığı 7 Süper Lig maçında 5 gol atan Aytaç Kara, en üst lig kariyerinin en yüksek sayısını şimdiden yakalamak için sahadaydı. 2018/19’da Bursaspor formasıyla 6 gol atan başarılı oyuncu, Fenerbahçe’ye karşı ise skor üretemedi.

Mücadelenin ardından Hırvat futbolunun efsane ismi Robert Prosinecki, sarı-lacivertli ekibin galibiyetini Fanatik'e değerlendirdi.

'GÖRDÜĞÜM EN GÜÇLÜ FENERBAHÇE'

Robert Prosinecki'nin değerlendirmesi şu şekilde:

"Topu geri kazanmak, topa sahip olmak, topu tehlikeli bölgeye çabuk taşımak, sorumluluk almak, maçı koparmak, kazanmak... Futbolda başarıyı getiren tüm bu öğelerin temelinde istek yatar. Fenerbahçe’de sahada kim varsa bu saydıklarımı fazlasıyla istiyor ve bu da gördüğüm en güçlü Fenerbahçe’yi ortaya çıkarıyor."

Hırvat efsane Robert Prosinecki övgü yağdırdı: Gördüğüm en güçlü Fenerbahçe

'MAÇ GÜNÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLER'

"Süper Lig’i bu sezon da çok yakından izliyorum ve açık söylemem gerekirse benim de çalıştığım dönemleri kapsayarak şu itirafta bulunmayalım; bu benim gördüğüm en güçlü Fenerbahçe... Büyük takımların başarısının kaynağı özgüvendir. Fenerbahçe’de her hafta arttığını gördüğümüz bir özgüven var. Bir takım böyle bir hava yakalamışsa oyuncu maç gününün gelmesini sabırsızlıkla bekler, sahaya çıkıp bu özgüvenle elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. Fenerbahçeli oyuncuların bu tarife uyduğunu sanırım son 3 maç çok iyi şekilde anlatıyor. Başakşehir, Rize ve son olarak Kasımpaşa maçlarını 5 dakikada çözdüler. Bu oyuncu sadece kalite farkıyla değil iştahla da alakalı. İsmail Kartal’ın takımı doymuyor. Topu geri kazanmak, topa sahip olmak, mümkün olduğunca topu tehlikeli bölgeye taşımak, rakibin kilidini çözmek adına sorumluluk almak, bir an önce maçı koparmak, kazanmak... Futbolda başarıyı gerektiren tüm bu öğelerin temelinde istek yatar. Fenerbahçe’de sahada kim varsa bu saydıklarımı fazlasıyla istiyor."

Haberin Devamı