Trabzonspor Hüseyin Çimşir'den Galatasaray itirafı: Teklif aldım

Hüseyin Çimşir'den Galatasaray itirafı: Teklif aldım

17.10.2022 - 15:46 | Son Güncellenme:

Teknik direktörlük kariyerine Trabzonspor'da başlayan ve uzun yıllar bordo-mavili ekibin formasını giyen Hüseyin Çimşir, futbolculuk kariyeri hakkında çarpıcı bir Galatasaray itirafında bulundu.

Hüseyin Çimşirden Galatasaray itirafı: Teklif aldım

 Trabzonspor'da 303 maça çıkarak Bordo-Mavili formayı en çok giyen 12. isim olan, bordo-mavili ekibin yıllarca kaptanlığını yapan ve 2 sezon önce Fırtına'da teknik direktörlük görevini üstlenen Hüseyin Çimşir, Fanatik'e açıklamalarda bulundu. Genç çakıştırıcı futbolculuk kariyeri hakkında çarpıcı bir Galatasaray itirafında bulundu.

Haberin Devamı

İşte Hüseyin Çimşir'in açıklamalarından ön plana çıkanlar:

Sözlerine Trabzonspor dönemindeki duygularını aktararak başlayan Hüseyin Çimşir, "Biz Trabzon'luyuz, Trabzonspor'luyuz... Küçükken izlediğimiz, hayal ettiğimiz, oyun olarak oynadığımız futbolu meslek haline getirdik. Trabzonspor'da 303 maça çıkmak, kaptanlığını yapmak çok önemli bir başarı kendi adıma. O formayı giymekten, o şehire hizmet etmekten çok memnunuz, gururluyuz." ifadelerini kullandı.

'DİNAMO KİEV'LE GÖRÜŞTÜM'

2009 yılında Trabzonspor ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile görüştüğünü dile getiren Hüseyin Çimşir, "Trabzon dönemimdeyken şampiyonluğa yaklaştığımız, ikinci olduğumuz dönemler var. Özellikle 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında saha içinde de o şampiyonluğu hak ettiğimiz oyunları oynamıştık. Çok da iyi bir kadromuz, önemli oyuncularımız vardı. 2009'da sözleşmem bitti, yönetim kurulu sözleşmemin devam etmesi adına bir tasarrufta bulunmadı. Yeni bir kadro yapılanmasına gidileceğini söylediler, ben de ayrıldım. O ara yeni evlenmiştim, çocuğum da 1 aylıktı. Yurt dışından Dinamo Kiev'le görüştük, Türkiye'den farklı takımlarla görüştük. Bir anda Bursaspor'da Ertuğrul hoca telefon açtı, istedi beni. Ben de bir kulüple ciddi görüşüyordum, hocaya, 'Hocam bana bir hafta müsaade et. Bir kulüple görüşüyorum, size dönüş yaparım' dedim." dedi.

Haberin Devamı

Hüseyin Çimşirden Galatasaray itirafı: Teklif aldım

GALATASARAY İTİRAFI

Zamanında Galatasaray'dan da teklif aldığını hatta ön protokolde yaptığını açıklayan "Antalyaspor'da oynarken Galatasaray'dan teklif aldım, o dönem protokolde yaptım Galatasaray'la. Ancak o anda Trabzonspor'dan da teklif alınca yuvaya, Trabzon'a döndüm. Özkan Sümer, dönemin Galatasaray Başkanı Sayın Mehmet Cansun'u aradı, protokolü kaldırmasını rica etti o da kendisini kırmadı, böyle bir süreç gelişti."

'FİNALE ÇIKTIK'

Trabzonspor'daki teknik direktörlük görevini de değerlendiren genç çalıştırıcı, "16 lig, 6 da kupa maçıyla beraber 22 maça çıktık. İki mağlubiyetim var onlar da son iki hafta Denizli ve Konya maçları. 22 maçtaki puan ortalamam 2.05. Şampiyonluğa bu kadar yaklaşılmışken kaybedilmesi farklı söylemlere neden oldu ama Ünal hoca sonrasında o süreci iyi yönettik. Türkiye Kupası'nda finale çıktık, ligde son ana kadar yarışta olduk, 3. aldığımız takımı, 2.'liğe getirdik. Oyun ve oyuncuyu geliştirdik, geçen seneki şampiyonluğun temellerinin atıldığı süreçti. Bize nasip olmadı şampiyonluk ama o dönem olumluydu. Türkiye'de sadece şampiyonlar hatırlanır, ikinciler hatırlanmaz ama başarılıydık. Eğer başarıda tek kriter şampiyonluksa o zaman Trabzonspor tarihinde 3-4 tane başarılı hoca var. Ötekilerin hepsi başarısız, ikinciler, üçüncüler... O mantık doğru değil, şartlar önemli." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hüseyin Çimşirden Galatasaray itirafı: Teklif aldım

'ŞİMDİKİ BAŞARILARDA BİZİM DE PAYIMIZ VAR'

Bordo-mavili ekibin son dönemdeki başarısında kendi döneminin de payı olduğunu belirten Hüseyin Çimşir, "Bakıldığında Trabzonspor dört yılda; bir şampiyonluk, bir ikincilik ve iki de dördüncülük yaşadı. Bir Türkiye Kupası, 2 de Süper Kupa kazandı. İvme her geçen gün üste çıkmış. Bu bir anda olmadı, bunun bir süreci var. Bu süreçte de Ünal Karaman'ın, benim, ekibimizin, yönetimin, oyuncuların, taraftarın payı var. Kimsenin emeğine haksızlık edilmesin." açıklamasını yaptı

Haberin Devamı

NWAKAEME'NİN TRANSFERİ

Anthony Nwakaeme'nin transferi hakkında ise Hüseyin Çimşir, "En maliyetli isim Anthony Nwakaeme'ydi o zaman. 1.1 milyon Euro bonservis, maaşı da 800-900 bin Euro bandında bir rakamdı. İsrail'den geldi, ne olacağı soru işaretiydi. Ben Konyaspor'da çalışırken, Nwakaeme önümüze gelen bir oyuncuydu ama o dönem Konyaspor'a alamamıştık. Başta böyle bir arayışımız yoktu ama Burak Yılmaz sezon başı kampında ameliyat olunca ihtiyaç doğdu, hem kenar oynayabilen hem de santrfor oynayabilen oyuncu aradık. Yine Nwakaeme ismi önümüze geldi, benim zaten bildiğim isimdi, direkt onay verdim." dedi.

Hüseyin Çimşirden Galatasaray itirafı: Teklif aldım

'JESUS'LU FENERBAHÇE EN İYİSİ'

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın teknik direktörlerinin de performanslarını yorumlayan Hüseyin Çimşir şu ifadeleri kullandı:

"Jesus atletik ve dayanıklılığı yüksek oyuncularla önde oynayıp, savunmayı orta alana kadar çıkartan bir hoca. 3 de yese 4 atacak bir mantık. Hem Avrupa da hem de ligde en coşkulu, en tempolu oyunu Jesus'la beraber Fenerbahçe oynuyor. Oyuncu değişse de oyun anlayışı değişmiyor."

Haberin Devamı

'ISMAEL'İN TOPA SAHİP OLMA ANLAYIŞI YOK'

"Ismael coşkulu bir oyunla başlayıp sonrasında temposuzluk, oyuna hükmedememe sorunları var. Topa sahip olma anlayışı yok, daha dikine oynayan, daha hızlı atak sonlandırmak isteyen bir yapısı var. Ama büyük takımlar oyundaki coşkuyla taraftarını etkiliyor. Orada eksiklik yaşıyor."

'OKAN BURUK'UN EN BÜYÜK SIKINTISI'

"Okan hocanın oyunculuk kariyerini konuşmaya gerek yok. Antrenörlüğünde kupası var şampiyonluğu var. En büyük sıkıntısı yeni bir yönetim, yeni bir kadro, ciddi kariyerli oyuncuları çok hazır olmayarak geldi. Oyun olarak istenen seviyede değil ama puan olarak fazla kopmadı. Yarıştalar, yüksek kalibre oyuncuları var, skor olarak da işe girerlerse hocayı ve takımı rahatlatırlar."

Yazarlar