Futbol IFAB'dan radikal karar! Uzatma dakikalarına yeni kural

IFAB'dan radikal karar! Uzatma dakikalarına yeni kural

02.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

FIFA, 2022 Dünya Kupası'nın başlamasıyla futbolda yaşanan zaman kaybının önlenmesi için yeni kural getirmişti. Alınan habere göre yapılacak yeni toplantıda bu kurala yeni bir madde daha eklenecek.

IFABdan radikal karar Uzatma dakikalarına yeni kural

FIFA, son Dünya Kupası'nda radikal bir karar almıştı. Oyunun kayıp süresini geri kazanmayı amaçlayan kuruluş, hakemlere tüm duraklama anlarını tam olarak dikkate almaları konusunda talimat vermişti. Alınan bu kurala yeni bir madde geleceği öğrenildi.

Haberin Devamı

FUTBOL 'UZADI'

2022 Dünya Kupası'nın başlaması ile birlikte uzatma dakikaları ile ilgili yeni bir karar alınmıştı. Efsane hakem ve FIFA hakemler komitesi başkanı Pierluigi Collina, "Herkese topun oyunda olmadığı her anın süreye eklenmesini söyledik. Daha fazla aktif zaman istiyorsanız bu tür fazladan ek sürelere hazır olmalısınız." uyarısı sonrası oynanan maçlar bir hayli uzatıldı. Bunun yanında verilen uzatma süreleri rekor kırdı.

IFABdan radikal karar Uzatma dakikalarına yeni kural

UZATMA DAKİKALARI 5 DAKİKA ARTTI

FIFA'nın bu talimatının ardından Dünya Kupası'nda görevli hakemler topun oyunda kalmadığı anları hesaplayarak devre sonlarına uzun süreler eklemeye başladı. Bu durum, eskiye oranla uzatma dakikalarının 4-5 dakika daha uzamasını sağladı.

Haberin Devamı

IFAB'DAN KALECİ KARARI

The Sun'un haberine göre Uluslararası Federasyon Yönetim Kurulu, Dünya Kupası'nda Martinez'in hareketlerinden sonra bir karar almaya hazırlanıyor. IFAB, kalecilerin gelecek dönemden itibaren penaltı atan futbolcuları sinirlendirmeye çalışmasını ve hareketler yapmasını kısıtlayan düzenlemeler getireceği öğrenildi.

IFABdan radikal karar Uzatma dakikalarına yeni kural

YENİ BİR KARAR GELİYOR

Marca'nın haberine göre; organizasyon kayıp zamanla ilgili önerileri, hafta sonu yapılacak IFAB toplantısında tartışacak.

Olumlu kararın çıkması halinde 30 Haziran'dan itibaren gol sevinçlerinde 1.5 dakikayı aşan kutlamalar artık uzatma dakikalarına yansıtılacak.

IFABdan radikal karar Uzatma dakikalarına yeni kural