Skorer İki gümüş cepte

İki gümüş cepte

22.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 64 kiloda Gülsüm Tatar, İngiliz Jonas’ı, 81 kiloda ise Şemsi Yaralı, Ukraynalı Shambir’i devirerek finale yükseldiler ve gümüş madalyayı garantilediler

İki gümüş cepte

Hollanda ‘da devam eden Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda Gülsüm Tatar ve Şemsi Yaralı rakiplerini yenerek finale çıktılar.
64 kilodaki temsilcimiz Gülsüm Tatar, büyük çekişme içinde geçen mücadele sonunda İngiliz rakibi Natasha Jonas’ı 12-11 yenmeyi başardı. Gümüş madalyayı garantileyen Tatar bugün Ermeni Armine Sınabian ile altın madalya mücadelesi verecek.
81 kilo karşılaşmasında ringe çıkan Şemsi Yaralı, adını finale yazdıran ikinci boksörümüz oldu. Yaralı, yarı finalde mücadele ettiği Ukraynalı rakibi Kateryna Shambir’i 19-10 mağlup etti. Şemsi Yaralı, finalde Rus sporcu Irina Sinetskay ile sıkletinin şampiyonu olmak için karşılaşacak.

Haberin Devamı

Ayşe Taş’tan bronz
Öte yandan, 54 kiloda ringe çıkan Ayşe Taş, yarı finalde karşılaştığı Rus Elena Savelyeva karşısında beklenen performansı ortaya koyamadı. Rakibi önünde üstünlük kuramayan Taş ringi 9-4 mağlup terk etti ve bronz madalya ile yetindi. 57 kiloda Nagehan Malkoç ise İngiliz Lisa Whiteside’ye 20-10 yenilerek final şansını kaçıran diğer sporcumuz oldu.