UEFA Avrupa Ligi İlginç ihtimal! Son maçlarda Fenerbahçe 2-0, Rennes 3-0 kazanırsa...

İlginç ihtimal! Son maçlarda Fenerbahçe 2-0, Rennes 3-0 kazanırsa...

28.10.2022 - 10:13 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, Rennes karşısında 3-0 yenik duruma düşmesine rağmen geri dönüş yaparak 3-3'lük skorla 1 puanı hanesine yazdırdı. Liderlik çekişmesinin yaşandığı B Grubu'nda iki takımın da puanı eşit. Temsilcimiz gruptaki son sınavında Dinamo Kiev'le deplasmanda karşılaşacak. Fransız ekibi ise AEK Larnaca'yı ağırlayacak. Son maçlarda ilginç ihtimal ortaya çıkabilir.

İlginç ihtimal Son maçlarda Fenerbahçe 2-0, Rennes 3-0 kazanırsa...

Fenerbahçe ile Rennes, UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda liderlik iddialarını son haftaya taşıdı. Sarı-lacivertli takım Kadıköy'de Fransız ekibi karşısında müthiş bir geri dönüşe imza attı.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARIDA RAKİP KALEYİ ABLUKA ALTINA ALDIK

5 ve 30. dakikalarda Amine Gouiri, 16'da Martin Terrier'in gollerine engel olamayan ve 3-0 geriye düşen temsilcimizde isyan ateşini 42'de Enner Valencia yaktı: 1-3. İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri ile beraber rakip kaleyi adeta abluka altına alan Fenerbahçe, 82'de Miha Zajc ve 88'de Emre Mor'un golleriyle geri döndü ve 1 puanı aldı: 3-3.  

İlginç ihtimal Son maçlarda Fenerbahçe 2-0, Rennes 3-0 kazanırsa...

İNCE HESAPLAR

Bu sonuçla iki takım da puanlarını 11'e yükseltti. Liderlik çekişmesinin yaşandığı B Grubu'nda gözler son haftaya çevrildi. Fenerbahçe 1 puanı bulunan Dinamo Kiev'le deplasmanda karşılaşacak. Rennes ise kendi evinde 4 puanlı AEK Larnaca ile oynayacak. Temsilcimiz 2-0, Rennes ise 3-0 galip gelirse hesaplar karışacak. Bu durumda iki takımın puan, averaj, attıkları ve yedikleri gol sayıları eşitlenecek. 

Haberin Devamı

İlginç ihtimal Son maçlarda Fenerbahçe 2-0, Rennes 3-0 kazanırsa...

İŞTE UEFA FORMATI

UEFA’nın hazırladığı formata göre ilgili takımlar arasındaki maçlarda atılan gol sayısına bakılıyor. İki takım burada da 5’er golle eşit durumda. Ardından ilgili takımların grup geneli attıkları goller, grup genelinde deplasmanda attıkları goller, grup geneli deplasman galibiyet sayısı gibi kriterler öne çıkacak. Fenerbahçe’nin Dinamo Kiev deplasmanında galibiyeti kadar atacağı gol sayısı ve oluşturacağı averaj da önem arz edecek. Grupta puan ve gol eşitliğinde hangi takımın grupta deplasmanda daha çok kazandığı ve daha çok gol attığı önem bulacak.