Yaz Olimpiyatları İlk akla gelen branş güreş

İlk akla gelen branş güreş

22.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Olimpiyatlarda en başarılı olduğumuz branş tabii ki Ata sporumuz güreş... Dile kolay tarihimizde kazanılan 91 madalyanın 63’ünü minderde almışız. Rıza Kayaalp vitrinindeki tek eksiği tamamlamak için Tokyo’ya ayrı bir hırsla hazırlandı. Tabii ki son şampiyon Taha Akgül de unvanını korumak isteyecektir.

İlk akla gelen branş güreş

Olimpiyat denince aklımıza tabii ki ilk branş olarak güreş geliyor. Dile kolay bu dev organizasyonun geçmişinde toplamda alınan 91 madalyanın 63’ünü minderde kazanmışız. 1936 Berlin Olimpiyatları’nda kazanılan bir altın ve bir gümüş madalya ile oyunlardaki kürsü açılışını yaptık. Bu başarılı grafik her olimpiyat döneminde gözlerin güreşe çevrilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Kafilemize baktığımızda ise tecrübeli isimlerimiz çok. Rıza Kayaalp ile Cenk İldem’in Tokyo 3. kez boy göstereceği oyunlar olacak. Tabii ki Kayaalp için bu olimpiyat biraz daha farklı olacak. Milli güreşçimiz oyunlardan sonra kariyerine nokta koymayı düşünüyor. Bu yüzden vitrinindeki tek eksik madalyayı almak isteyecektir.

Bunun yanında tabii ki Taha Akgül ismini de anmamak olmaz. Akgül, Rio Olimpiyatları’nda ülkemizi tek altın madalyayı getirdi ve Tokyo’ya son şampiyon unvanı ile gidecek. Milli sporcumuz hatırlanacağı gibi Ermeni Levan Berianidze’yi yenerek kürsünün zirvesine çıkmıştı.

Tecrübe ve hırs

Bu iki sporcumuzun yanında Cenk İldem tecrübesi, Kerem Kamal, Süleyman Atlı, Süleyman Karadeniz ve Osman Göçen de hırslarıyla rakiplerine kolay kolay teslim olmayacaktır. Bunun yanında kadınlarda iki sporcumuz mindere çıkacak. Eski günlerine dönmek isteyen Yasemin Adar için Tokyo 2020 büyük bir sınav olacak. Evin Demirhan da kürsüye çıkmak için elinden geleni yapacak.

Haberin Devamı

Yazarlar