Basketbol ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding oldu!

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding oldu!

17.04.2024 - 21:07 | Son Güncellenme:

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 3'üncü maçında Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol deplasmanından 80-56 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

ING Kadınlar Basketbol Süper Liginde şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding oldu

Çukurova Basketbol, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 3'üncü maçında Fenerbahçe Alagöz Holding ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynandı. Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol deplasmanından 80-56'lık skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından Fenerbahçe Alagöz Holding seride durumu 3-0'a getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe Alagöz Holding, bu sezon ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı 35 maçın tamamından galip ayrıldı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol'u mağlup etmesinin ardından ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 6'ncı şampiyonluğunu elde etti. Sarı-lacivertliler toplamda 18'inci kez organizasyonu zirvede tamamladı.

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde Çukurova Basketbol'u konuk ettiği ilk 2 maçtan galip ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler final serisi mücadelelerini 99-76 ve 86-64'lük skorlarla üstün tamamlamıştı.

Fenerbahçe Alagöz Holding bu sezon daha önce FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası ve EuroLeague Women'da şampiyonluğa ulaşmıştı. Sarı-lacivertliler, bu sezon ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde oynadığı tüm maçları kazanma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertliler, Servet Tazegül Spor Salonu'nda düzenlenen törenle kupasını aldı. Play-off final serisi en değerli oyuncusu ise Fenerbahçe Alagöz Holding'den Howard oldu.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2023 – 2024 sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz Holding’i yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off finali 3. maçında Çukurova Basketbol Kulübü Mersin'i mağlup ederek 2023 – 2024 sezonu şampiyonu olan Fenerbahçe Alagöz Holding’i kutluyorum. EuroLeague Şampiyonluğunun ardından Süper Lig’de de mutlu sona ulaşan Sarı Lacivertli ekibe gelecek sezon için başarılar diliyor, Çukurova Basketbol Kulübü Mersin'i de final serisindeki mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum."

MAÇIN KARNESİ

SALON: Servet Tazegül
HAKEMLER: Ali Serkan Emlek, Semih Vural, Orkun Yurttaş
ÇUKUROVA BASKETBOL: Asena Yalçın 6, Williams 9, Kiss 2, Mabrey 12, Derin Yaya 2, Sinem Ataş 3, Meltem Avcı, Cooper 22
FENERBAHÇE: Sevgi Uzun 17, Duygu Özen, Howard 18, Selin Rachel Gül, İdil Saçalır, Alperi Onar 9, Meesseman 12, Tilbe Şenyürek 2, Collier 16, Mcbride 6, Selen İrem Baş, Ayşe Yılmaz
1'İNCİ PERİYOT: 17-21
DEVRE: 30-38
3'ÜNCÜ PERİYOT: 42-62