İngiltere İngiltere'de Southgate’in penaltı hamlesi ters tepti!

İngiltere'de Southgate’in penaltı hamlesi ters tepti!

12.07.2021 - 02:19 | Son Güncellenme:

İngiltere-İtalya finalinde penaltı atmaları için Marcus Rashford ve Jadon Sancho’yu oyuna alan İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate’in hamlesi tutmadı.

İngilterede Southgate’in penaltı hamlesi ters tepti

EURO 2020’de İngiltere-İtalya finali nefes kesti. Önce 90 sonra 120 dakikada eşitlik bozulmazken sonucu penaltılar belirledi.

Haberin Devamı

Rashford ve Sancho pişman etti
Uzatmaların son anlarında İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate’in yaptığı değişiklikler dikkat çekti. Mücadelenin penaltılara gideceği belli olduktan sonra İngiliz teknik adam Marcus Rashford ve Jadon Sancho gibi iki golcüyü birden sahaya sürdü.

İkisi de penaltıları atamadı
Ancak iki yıldızı da penaltı atmaları için oyuna alan Southgate’in hamlesi tam anlamıyla ters tepti. Önce Rashford topu direğe nişanlarken ardından Sancho da İtalya kalecisi Donnarumma’yı geçemedi. Böylece İtalya penaltılarda 3-2'lik üstünlük sağladı.

İngiltere'nin penaltı kabusu sürdü
Bu arada İngiltere büyük turnuvalardaki penaltılara giden 10. maçında 7. kez kaybetti. Bunların 2’sinde İtalyanlara boyun eğen İngilizler penaltılarda sadece 3 kez sevinebildi.

Haberin Devamı

Southgate'in kariyerinde penaltı şanssızlığı
Öte yandan 57 kez İngiltere Milli Futbol Takımı’nın formasını giyen Gareth Southgate'in kendisi de Euro 96’da kaçırdığı penaltıyla İngilizlerin elenlmesine neden olmuş bir isim. Normal süresi 1-1 tamamlanan Almanya yarı final maçı da penaltılara gitmiş ve Southgate'in kaçırdığı penaltı, İngiltere'yi belki de muhtemel bir şampiyonkuktan etmişti.

Yazarlar