Beşiktaş İngiltere'den Dele Alli iddiası: Şenol Güneş'in açıklamaları sonrası umut azaldı!

İngiltere'den Dele Alli iddiası: Şenol Güneş'in açıklamaları sonrası umut azaldı!

01.11.2022 - 18:15 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın sezon başında Everton'dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Dele Alli, Beşiktaş'ta henüz beklenen katkıyı sağlayamadı. İngiltere'den Daily Mail, İngiliz oyuncu için flaş bir iddiada bulundu.

İngiltereden Dele Alli iddiası: Şenol Güneşin açıklamaları sonrası umut azaldı

Beşiktaş'ın büyük umutlarla Everton'dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Dele Alli, eski günlerini aratan bir performans sergiledi. İngiliz oyuncu Beşiktaş'ta henüz beklenen katkıyı sağlayamadı. İngiltere'den Daily Mail, İngiliz futbolcu için flaş bir iddiada bulundu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

DELE ALLI'NİN SÖZLEŞME DETAYLARI

Beşiktaş ile Everton arasında yapılan mutabakatta 8 milyon Euro'luk opsiyon maddesi olduğu ancak bunun zorunlu olmadığı öğrenildi. Beşiktaş isterse sezon sonunda 8 milyon Euro'yu ödeyip, Dele Alli'nin bonservisini alabilecek. Eğer istemezse, opsiyon devreye girmeyecek. 

İngiltereden Dele Alli iddiası: Şenol Güneşin açıklamaları sonrası umut azaldı

ISMAEL DÖNEMİNDE ÇOK ELEŞTİRİLDİ

Büyük umutlarla transfer edilen İngiliz yıldız, Valerien Ismael döneminde beklenen katkıyı sağlayamadı. Ankaragücü deplasmanında 1 gol kaydeden Dele Alli, sergilediği performansla beklentilerin altında kalırken siyah-beyazlı taraftarların da tepkisini çekmişti. Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Valerien Ismael, Dele Alli'yi ısrarla ilk 11'de oynatması sebebiyle oldukça eleştirilmişti.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ'TEN DELE ALLI SÖZLERİ

Beşiktaş'a imza atan Güneş, imza töreninde son dönemlerde performansı tartışılan İngiliz yıldız Dele Alli'yle ilgili de değerlendirmelerde bulunmuştu. Deneyimli antrenör, "Mesela benim tanıdığım Dele Alli, Tottenham'daki en iyi oyunculardan biriydi. Onun yüzde 50'si burada olsa yeterli. Eğer bunu yapamıyorsa, biz çözüm üretmeliyiz. Çok iyi oyuncular alabilirsiniz, ancak çok iyi oynayacaklar mı?" ifadelerini kullanmıştı.

İngiltereden Dele Alli iddiası: Şenol Güneşin açıklamaları sonrası umut azaldı

İNGİLTERE'DEN DELE ALLI İDDİASI

İngiltere'den Daily Mail, Dele Alli ile ilgili bir makale yayınladı. Daily Mail'de yer alan haberde Şenol Güneş'in Beşiktaş'a imza atmasının ardından Dele Alli'nin geleceğina dair önemli ifadeler kullandı.

Daily Mail'de yer alan haberde şu ifadeler yer aldı;

"Dele Alli'nin kariyeri, Beşiktaş Teknik Direktörü tarafından 'beklentilerin altında' performans gösterdiği için bir kez daha gerilemeye girdi. Alli, Spurs'teki yedi yıllık macerasının ardından geçtiğimiz sezonun Ocak ayında Everton'a, bu sezon başında ise Beşiktaş'a transfer oldu. Lampard'ı etkileyemeyen Dele Alli, Beşiktaş'a kiralandı. Bu hamle 26 yaşındaki oyuncunun kariyerini yeniden canlandırmayı amaçlıyordu, ancak bu umutlar Şenol Güneş'in son açıklamalarından sonra azalıyor gibi görünüyor. Galatasaray maçı öncesi konuşan Şenol Güneş, "Henüz Dele Alli'ye performans olarak ulaşamadım." dedi. Güneş, "Dele Alli'yi oyuncu olarak tartışmayalım ama verimlilik açısından beklentilerin altında." ifadelerini kullandı."

Haberin Devamı

İngiltereden Dele Alli iddiası: Şenol Güneşin açıklamaları sonrası umut azaldı

"GÜNEŞ'İN ACIMASIZ YAKLAŞIMI İTİBARINI GÖSTERİYOR"

"Güneş, daha geçen hafta Beşiktaş'a teknik direktör olarak atandı, ancak Alli'nin performanslarına acımasız yaklaşımı, Türkiye'de zaten geliştirdiği itibarı gösteriyor. İngiliz futbolcu Ümraniyespor ile oynadığı ilk maçında hayal kırıklığı yaratan ilk 45 dakikanın ardından devre arasında oyundan alındı. Ağustos ayında 7 milyon Euroluk satın alma opsiyonuyla Beşiktaş'a kiralanan Dele Alli, sadece yedi kez forma giydiği için beklentilerin altında kaldı. Süper Lig'de Ankaragücü'ne karşı oynadığı ikinci maçında attığı golün ardından bu hamle kariyerine yeniden başlayacak gibi görünüyordu. Ancak o zamandan beri takip eden altı Süper Lig maçında  golle tanışamadı."

"ÜZÜCÜ BİR DÜŞÜŞ"

"Alli, Tottenham'da gözden düştükten sonra Ocak ayında Everton'a transfer oldu ancak ilk 11'e girmek için mücadele etti ve yedi ay sonra ödünç verildi. Tottenham'da sahneye çıktığında ve ülkesi için 37 maçta forma giydiğinde ülkenin en sıcak yeteneklerinden biri olan oyuncu için üzücü bir düşüş. En iyi sezonu, 2016-17'de Spurs'ün ligi ikinci olarak bitirdiği ve 18 gol attığı sezondu. Ancak sonrasın yaşanan teknik direktör değişiklikleriyle Dele Alli eski günlerine ulaşamadı."

Haberin Devamı

İngiltereden Dele Alli iddiası: Şenol Güneşin açıklamaları sonrası umut azaldı

Yazarlar