Diğer İslami Dayanışma Oyunları'nda havuzda rekor günü

İslami Dayanışma Oyunları'nda havuzda rekor günü

14.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda dün yüzücülerimiz sahne aldı. Viktoria Zeynep Güneş, Merve Tuncel, Yiğit Arslan, Berke Saka, Emre Sakcı ve 4x100 serbest takımımız altını kaptı. Ayrıca sporcularımız havuzdan üç de oyunlar rekoru çıkarmayı başardı.

İslami Dayanışma Oyunlarında havuzda rekor günü

Konya’nın ev sahipliğinde yapılan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda sporcularımız dün de rakiplerini geride bırakarak kürsüye ambargo koydu.

Haberin Devamı

Organizasyonda madalya yağmuru para okçulukta başladı. Öznur Cüre, Nil Mısır, Yiğit Caner Aydın, Merve Nur Eroğlu altın, Erdoğan Aygan, Fatma Danabaş ve Bahattin Hekimoğlu gümüş, Nihat Türkmenoğlu ile Yağmur Şengül bronz aldı. Güreşte erkeklerde Osman Yıldırım gümüş kazanırken, Ayhan Karakuş, Furkan Bayrak, kadınlarda Elvira Kamaloğlu, Aslı Demir kürsünün 3. basamağına çıktı.

Yüzmede de sporcularımız fırtına gibi esti. Kadınlarda 200 bireysel karışıkta Viktoria Zeynep Güneş altın aldı, Deniz Ertan onu takip etti. Güneş ayrıca 50 metre kurbağalamada gümüşü boynuna takarken, Gülşen Beste Samancı kürsüyü tamamladı. 800 metre serbest stilde Merve Tuncel 8:40.14 ile oyunlar rekoru kırarak mutlu sona ulaşırken, Deniz Ertan gümüş kazandı.

Haberin Devamı

Erkeklerde 400 metre serbestte sporcularımız ilk iki sıraya ambargo koydu. Yiğit Aslan’ın birinci olduğu yarışta, Batuhan Filiz gümüşü boynuna taktı. 200 metre sırtüstünde Berke Saka 2:01.40 ile oyunlar rekoru kırarak altın aldı, Melikşah Düğen ise bronz kazandı. 50 metre kurbağalamada Emre Sakcı 27.36 ile rekor kırarken, Berkay Ömer Öğretir de 2. olmayı başardı. Son rekor ve altın da Emre Gürdenli, Doğa Çelik, Baturalp Ünlü ve Emre Sakcı’dan oluşan 4x100 serbest takımımızdan 3:20.60 ile geldi.

Halter branşında da müsabakalar devam etti. Kadınlar 64 kiloda Nuray Güngör silkme ve toplamda oyunlar rekoru kırdığı günü bir gümüş, 2 altınla tamamladı. Berfin Altın aynı kiloda bir gümüş, bir bronz aldı.