Fenerbahçe İsmail Kartal: Kaleci ve birkaç oyuncu bitiyor

İsmail Kartal: Kaleci ve birkaç oyuncu bitiyor

26.07.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin hocası İsmail Kartal, transferde yeni isimlerin kadroya katılacağını bildirdi, “Şu anda birkaç tane oyuncu bitmek üzere, görüşmeler sürüyor. Bunların başında da kaleci geliyor. Başkanımız kaleci konusunda başından beri çalışıyor” dedi.

İsmail Kartal: Kaleci ve birkaç oyuncu bitiyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Zimbru maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Kartal, “22-23 gündür çalışıyoruz. Fizik ve oyun felsefesi olarak tam hazır değiliz. Şu an yüzde 50-60 hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Milli takımdan dönen, sakat olan, yeni gelen oyuncularımız var. Herkesi aynı seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Geçen sezon farklı bir sistem vardı. Biz bıraktığımız sistemi devam ettireceğiz. Oyunculara beklentilerimi anlattım. Onlar da beni anlamaya başladılar. Zimbru maçında inşallah güzel sinyaller veriririz” diye konuştu.

Transfer çalışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan İsmail Kartal, kaleci takviyesi yapacaklarını ifade etti. Sarı-lacivertli hoca, “Birkaç tane daha oyuncu aramıza katılacak. Başkanımız ve yöneticilerimiz görüşmeleri çok sıkı bir şekilde sürdürüyorlar. Yıldızdan ziyade ihtiyacımız olan oyuncuları alacağız. Kaleci konusunda başkanımız başından beri çalışıyor. Şu anda birkaç tane oyuncu bitmek üzere, görüşmeler sürüyor. Bunların başında da kaleci geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Cengiz Ünder haberleri için “Sadece Cengiz üzerinden gitmeyelim. Cengiz gibi, Avrupa’nın önemli kulüplerinden oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor” yorumunu yapan İsmail Kartal şöyle devam etti: “Bu sezon hedefimiz yer aldığımız bütün kupalara talip olmak. Çok kalabalık bir kadromuz var. Bazı oyuncuları ayırdık. Onlarla farklı saatlerde çalışıyoruz. Bazı oyunculara teklifler var, aramızdan ayrılacak oyuncular olabilir. Zimbru maçı diziliş olarak bir fikir verecektir. Bu sezon 4-2-3-1, 4-3-3 ve 4-1-4-1 sistemlerini kullanacağız. Zaman zaman oyun içinde çift forvete de döneceğiz.”

"TADIC'İ BALIĞA GÖTÜRECEĞİM"

İsmail Kartal, Dzeko ve Tadic’ten çok memnun olduğunu aktardı. Deneyimli hoca, “Dünya çapında kariyerlere sahipler. Geldikleri günden itibaren herkese örnek oluyorlar. Taraftar bizden nasıl bir futbol bekliyor, ne istiyor onlarla sürekli konuşuyorum. Arkadaş gibiyiz. Birbirimize pozitif enerji veriyoruz. Onların tutumundan çok memnunum. Tadic çok profesyonel, çok pozitif. Ajax’ta yaptıklarını bana anlattı. Özel hayatla ilgili de konuşuyoruz. Ben balıkçı bir aileden geldiğimi söyledim. O da balık tutmayı sevdiğini anlattı. En kısa sürede onu ve oğlunu Anadolu Kavağı’nda balık tutmaya götüreceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TARAFTARA NET MESAJLAR

Sarı-lacivertli hoca, taraftarlardan sezon boyunca takıma sahip çıkmalarını istedi. Oyuncularına ve taraftarlara net mesajlar gönderen Kartal, “Çubukluyu giyen, en iyi oyuncumuzdur. Çubuklu formayı giyen takım en iyi takımdır. Fenerbahçe takımı bu sezon armasının değerini bilecek. Her futbolcumuz, üstündeki sorumluluğu bilecek. Buna inanın. Bu çocukların sadece sizin desteğinize ihtiyacı var. Sahaya çıkan takıma destek verin. Gerisi bizde” ifadelerini kullandı.

OSAYI: HOCAMIZ BANA İNANIYOR

Osayi Samuel, Zimbru maçını kazanarak yeni sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. İsmail Kartal’dan önce maçla ilgili düşüncelerini paylaşan başarılı futbolcu, “Hocamızın gelişiyle birlikte sıkı bir şekilde çalışıyoruz. İlk maçlar her zaman önemlidir. Evimizde oynayacağımız maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. İsmail Kartal’la daha önce birlikte çalışmıştık ve bizden ne istediğini iyi biliyoruz. Onun taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Osayi Samuel, İngiltere’ye dönebileceği iddialarına ise “Ben Fenerbahçe’nin futbolcusuyum. Transferle ilgili dedikodulara bakmıyorum. Hocamıza inanıyorum, o da bana inanıyor” yanıtını verdi.

Haberin Devamı