Fenerbahçe İsmail Kartal: Zayıf diye bir şey yok

İsmail Kartal: Zayıf diye bir şey yok

21.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Konferans Ligi’nde gruba Nordsjaelland galibiyetiyle başlamak istediklerini söyledi, “Rakibimiz, Avrupa’da az gol yiyor. Zor bir takıma karşı oynayacağız. Bunun bilincindeyiz” dedi.

İsmail Kartal: Zayıf diye bir şey yok

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu açılış haftasında bugün oynanacak Nordsjaelland maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcının konuşmasından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

- Takımda herkes, daha iyi olmak için çalışıyor. Grubun ilk maçı olması itibariyle 3 puanla başlamak istiyoruz. İnşallah taraftarımızın verdiği destekle bunu gerçekleştireceğiz.

- Zayıf rakip diye bir şey yok. Her rakip kendine göre rakip. Norsjaelland da liglerinde 3. ve Avrupa’da az gol yiyen bir takım. Zor bir takıma karşı oynayacağız. Bunun bilincindeyiz.

- Rotasyona gelince, 3-4 günde bir maç oynuyoruz. Bu oynayacağımız maçta da bazı oyuncuları dinlendireceğiz. Rotasyonlu bir şekilde çıkacağız.

- 27-28 kişilik kadromuz var. Türkiye’deki maçlara göre kadroyu planlamak farklı bir şey. Avrupa’da elimiz daha rahat oluyor. Oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Kent’in de Tadic’in de performansından memnunum.

Haberin Devamı

- 6 numara pozisyonunda 4 tane oyuncumuz var. Lig maçlarında Türk olduğu için İsmail ve Bartuğ’a ihtiyacımız olacak. Dönüşümlü olarak, rakibe göre o pozisyonundaki oyuncuları değerlendireceğiz.

- Cengiz’in sakatlığı gerçekten bizi de şaşırttı. En az 2, en fazla 3 hafta aramızda olmayacak. Emre Mor’un da sakatlığı geçti gibi, 2-3 haftaya kadar döneceğini düşünüyorum.

- Biz işimize bakıyoruz. Dışarının ne söylediğine fazla itibar etmiyorum. İnşallah sezon sonuna kadar da elimizden geleni yapar ve mutlu sona ulaşırız.

"HOCAMIZ NEREDE DERSE OYNARIM"

İsmail Kartal ile basın toplantısına çıkan isim Rodrigo Becao oldu. Tecrübeli futbolcu şu ifadeleri kullandı: “Aramızdaki uyumdan Fenerbahçe’nin fayda görmesi bizi mutlu ediyor. Bence hala gelişecek yolumuz var. Üzerine koyarak devam etmek istiyoruz. Bizim amacımız çıktığımız her maçı kazanmak.” Udinese’de 5 yıl boyunca sağda oynadığını hatırlatan sarı-lacivertli futbolcu, “Udinese ve CSKA’da sağ, Brezilya’da sol tarafta oynadım. Nerede oynadığımın benim için önemi yok. Hocamız nerede ihtiyaç duyarsa, ben elimden geleni yaparım” ifadelerini kullandı.