Fenerbahçe İsmail Kartal'dan Maribor maçı sözleri! 'Bu maç farklı olacak'

İsmail Kartal'dan Maribor maçı sözleri! 'Bu maç farklı olacak'

09.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin hocası İsmail Kartal, UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri Maribor’un Zimbru’dan daha organize bir takım olduğunu belirterek oyuncularından Sloven ekibini hafife almamalarını istedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın Ülker Stadı’nda Maribor’u konuk edecek. Bu sezon kadrosunu birbirinden kaliteli isimlerle güçlendiren ve Trendyol Süper Lig’in yanı sıra Avrupa’da başarılı olmayı hedefleyen sarı-lacivertlilerde müsabaka öncesi teknik heyetten oyunculara uyarılar geldi.

Fenerbahçe 2. turda karşılaştığı Moldova temsilcisi Zimbru’yu 5-0 ve 4-0’lık skorlarla çok rahat geçmişti. Teknik patron İsmail Kartal, Maribor’un Zimbru’dan daha iyi ve daha organize bir takım olduğunu belirterek oyuncularından rakibi kesinlikle hafife almamalarını istedi.

Maribor’un Avrupa kupalarında deneyimli bir kulüp olduğuna vurgu yapan Kartal’ın, “Bu maç farklı olacak. Zimbru’ya göre daha iyi bir takıma karşı oynayacağız. Zimbru ile oynadığımız maçları unutun. Rakibi küçümsemeden işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Kendi sahamızda hem iyi futbol oynayıp hem de güzel bir sonuç alarak yolumuza devam etmemiz lazım” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Konferans Ligi 2. ön eleme turunda Differdange’yi eleyen Maribor, Slovenya Ligi’ne de iyi bir başlangıç yaptı. Radomlje’yi 4-0, Kidricevo’yu 1-0 mağlup eden Maribor’un pazar günü NS Mura ile oynaması gereken lig maçı da Fenerbahçe karşılaşmaları nedeniyle ertelendi.

Haberin Devamı

KRUNİC İLK SIRADA

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe’de 6 numara arayışına hız verildi. Orta sahayı 8 numara pozisyonunda oynayan Sebastian Szymanski ile güçlendiren sarı- lacivertliler acil ön libero takviyesi için girişimlerine devam ediyor. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın 6 numara konusundaki önceliğinin Rade Krunic olduğu aktarıldı. Milan’da forma giyen 29 yaşındaki Bosna Hersekli oyuncuyu beğenen Kartal’ın bu transferin en kısa sürede tamamlanmasını istediği vurgulandı. Savunma ile hücum hattı arasındaki bağlantıyı sağlayacak kariyerli bir ön libero arayan sarı-lacivertli yönetim, Krunic için Milan’la bonservis pazarlığını sürdürüyor. Görüşmelerin kısa süre içinde anlaşma ile sonuçlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yazarlar