Futbol İspanya - Almanya: 6-0

İspanya - Almanya: 6-0

17.11.2020 - 18:34 | Son Güncellenme:

UEFA Uluslar Ligi A Klasmanı 4. Grup mücadelesinde İspanya, konuk ettiği Almanya'yı 6-0'lık skorla geçti.

İspanya - Almanya: 6-0

Sevilla'da oynanan ve gecenin maçı olarak nitelendirilen iki devin kapışmasında İspanya, maçın başından sonuna kadar Almanya karşısında gösterdiği üstün performansla öne çıktı.

Haberin Devamı

Maçın henüz ilk yarısında bulduğu gollerle skoru 45 dakika sonunda 3-0 getirmeyi başaran İspanya, bu gollerin haricinde Alman kaleci Neuer'in de net kurtarışlarının olduğı pozisyonları tek tek harcadı.

Maçın 17. dakikasında kullanılan kornerde arka direkte kendini unutturan yıldız golcu Morata sahneye çıktı. Almanya savunmasının adam paylaşımında sıkıntı yaşamasını fırsata dönüştüren Morata düzgün kafa vuruşuyla İspanya'yı 1-0 öne geçirdi.

Skor avantajını eline geçirdikten sonra Ferran Torres'in sağ kanattan geliştirdiği akınlara bir türlü dur diyemeyen Almanya, İspanya'nın üst üste geliştirdiği akınlarla Neuer'in üstün performansı sayesinde skoru bir süre 1-0'da tutmayı başarsa da Ferran Tores, 33. dakikada dağılan Almanya savunmasını ceza sahası içinden yaptığı düzgün vuruşla cezalandırdı. 2-0

Haberin Devamı

Bu golden sonra televizyon yayınında henüz golün tekrarı gösterilmemişken santrayı yaptıktan sonra topu kaybeden Almanya kalesinde bir pozisyon daha gördü. İspanyolların akıcı pas trafiği karşısında çaresiz kalan 'Panzer'ler 38. dakikada Rodri'nin köşe vuruş sonrası yaptığı şuta da çare bulamayınca skor 3-0'a geldi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

İkinci yarıya toparlanmış gibi bir görüntüyle çıkan Almanya, kısa süre içinde tarihi geceye damga vuran bir golü daha kalesinde gördü. Gol bulmak için atak geliştiren Beyazlar, kaptırılan top sonrasında gelişen kontra atak neticesinde Ferran Torres'in golüne engel olamadı ve skor 54. dakikada 4-0'a geldi.

4-0'dan maç disiplininden iyice kopan Almanya, İspanya'nın üst üste gelişen ataklarına karşılık veremedi ve 72. dakikada İspanya Ferran Torres kendisinin 3. İspanya'nın 5. golünü kaybetti.

Maçın 89. dakikasında ise skoru tayin eden gol geldi. İspanya'nın genç yıldızı Oyarzabal, skoru 6-0'a getiren gölü kaydetti. Almanya 1958'den sonra ilk kez bir maçta 6 gol yiyerek tarihe geçti.

Karşılaşmanın ardından eleştiri oklarının hedefinde ise bir dönem ülkemizde de görev yapan ve uzun yıllardır Almanya Milli Takımı'nın başında olan Löw vardı.

Uluslar Ligi'nde oynanan karşılaşmalar boyunca kadroya almadığı isimler ve taktikleri nedeniyle eleştirilen Löw, İspanya maçı sonrasında takımlarında gösterdikleri performanslara rağmen Milli Takım'a çağırılmayan Mats Hummels ve Tomas Müller yüzünden ağır şekilde eleştirildi.

Haberin Devamı

Haflalardır eleştirilen Almanya Milli Takımı, son maçlarda gol atma sıkıntısı çeken İspanya karşısında aldığı mağlubiyetle beraberliğin yettiği karşılaşmada 6-0 yenilerek grubu 2. sırada tamamladı.

İŞTE İLK 11'LER

İspanya: Unai Simon, Sergi Roberto, Ramos, Pau Torres, Gaya, Rodri, Canales, Koke, Olmo, Ferran Torres, Morata

Almanya: Neuer, Ginter, Süle, Koch, Max, Goretzka, İlkay Gündogan, Kroos, Sane, Werner, Gnabry


 

Yazarlar