İspanya La Liga İspanya, Arda Güler'i konuşuyor: İlk bakışta illüzyon! Cesaretini haklı çıkardı

İspanya, Arda Güler'i konuşuyor: İlk bakışta illüzyon! Cesaretini haklı çıkardı

07.01.2024 - 10:12 | Son Güncellenme:

Milli futbolcu Arda Güler, Real Madrid'in Kral Kupası son 32 turunda karşılaştığı Arandina maçında ilk kez forma giydi. İspanyol basını Arda Güler'in ilk maçının ardından genç yıldızdan övgüyle bahsetti.

İspanya, Arda Güleri konuşuyor: İlk bakışta illüzyon Cesaretini haklı çıkardı

Arda Güler, Real Madrid ile ilk kez şans buldu. Milli futbolcu sezon başında Fenerbahçe'den 20 milyon euro karşılığında transfer olduğu Real Madrid'de yaşadığı sakatlıklar sebebiyle forma giyememişti.

Haberin Devamı

Mallorca maçında kadroya dahil edilen fakat Ancelotti tarafından süre verilmeyen Arda Güler, Kral Kupası son 32 turunda Arandina ile oynanan maça ilk 11'de başladı.

Arda Güler, 59 dakika sahada kalırken attığı şutlar ve direkten dönen serbest vuruşuyla dikkatleri üzerine topladı. İspanyol basını ilk maçının ardından Arda Güler'den övgüyle bahsetti.

İspanya, Arda Güleri konuşuyor: İlk bakışta illüzyon Cesaretini haklı çıkardı

AS: İLK BAKIŞTA İLLÜZYON

İspanya'nın önde gelen spor sitesi AS, Arda Güler'in Arandina ile oynanan Kral Kupası maçındaki performansına geçer not verdi. AS'ta yer alan haberde "İlk bakışta illüzyon" başlığı kullanıldı.

Haberin detayında şu ifadeler yer aldı:

"Mallorca maçından sadecd üç gün sonra Ancelotti, Arda Güler'e Arandina maçında ilk 11'de şans verdi. Her ne kadar temposuz bir maç olsa da Arda Güler, Ancelotti'nin ona şans tanıdığı 60 dakika istediklerini yaptı. 39 pasın 35'inde isabet tutturdu ve %90 başarı oranı yakaladı. 56 kez oyun. Biri isabetl aksiyonlarına dahil oldu. Biri direğe çarpan üç şut attı; üç denemede iki iyi dripling yaptı ve üç top kazandı. İlk yarıda Madrid'in açık ara en iyi hücumcusuydu. Kaleyi bulamamasına rağmen, sadece iyi bir oyuncu izlenimi vermekle kalmadı, aynı zamanda sert ve zeki bir oyuncu izlenimi de verdi. Mümkün olan her fırsatta şut attı ve ilk iki pozisyonda, kötü olduğu düşünülen sağ ayağıyla çekinmeden kaleyi düşündü. Buna ek olarak, Arda'ya kıyasla takımda daha tecrübeli olan Ceballos'un da şut atmak için pozisyon aldığı direkt serbest vuruşu kazandı. Serbest vuruştaki tarzı cesaretini tamamen haklı çıkardı."

Haberin Devamı

İspanya, Arda Güleri konuşuyor: İlk bakışta illüzyon Cesaretini haklı çıkardı

MARCA: ARDA NİHAYET OYUNDA!

İspanya'dan MARCA, Arda Güler'in Real Madrid formasıyla ilk kez sahaya çıkmasını "Arda nihayet oyunun farkına varıyor" başlığıyla okuyucularına aktardı.

Haberde Arda Güler'in yeteneklerinin henüz ısınma aşamasına bile belli olduğu vurgulanırken "Tribünde ailesi ve onu soğuktan koruyacak eldivenleriyle Arda Güler sonunda Aranda'da ininden çıktı. Sahip olduğu kalite sadece ısınmasını izlerken bile belli oluyor. Türk oyuncu her iki ayağını da kullanabiliyor ve oyunu kavrayabilen oyunculardan biri ki bu çok normal bir şey değil. Ancak Güler'in ihtiyacı olan bir şey varsa, biraz kas kazanmanın yanı sıra, o da Ancelotti'nin birkaç gün önce talep ettiği sabır. Türk oyuncunun son altı ayı telafi etme arzusu muazzam. Maçın 18. dakikasında üst köşeye gönderdiği frikik onun tanıtım mektubuydu. İçinde bir klas var. Aranda'da küçük şeyler bıraktı ama sabır şimdilik onun en iyi yoldaşı olmalı." denildi.

Haberin Devamı

İspanya, Arda Güleri konuşuyor: İlk bakışta illüzyon Cesaretini haklı çıkardı

SPORT: ARDA GÜLER'DEN HEYECAN VERİCİ BAŞLANGIÇ

Barcelona'ya yakınlığı ile bilinen Sport, Arda Güler'in ilk maçında heyecan verici bir başlangıç yaptığını okuyucularına aktardı. 

Sport'ta yer alan haberde "Real Madrid'e attığı imzanın resmileşmesinden tam altı ay sonra Arda Güler beyaz formayla ilk dakikalarını oynadı. Real Madrid'in FC Barcelona'ya imza atmasını engellemek için 20 milyon avro artı 10 milyon avro bonservis ödediği genç Türk oyuncu, yarım yıllık sakatlık çilesinin ardından ilk kez forma giydi. Real Madrid maçı kazandı (1-3) ve Arda yarım yıl oynamadıktan sonra nihayet yeteneklerini gösterebildi. Güler, Madrid taraftarları için heyecan verici bir başlangıç yaptı. Bir gösteri performansı sergilemedi ve onun durumunda tamamen normal bir şey olan deneyimden yoksun görünüyordu, ancak iyi hisler sundu ve bazı erdemlerini göstermek için sahnenin avantajını kullandı." ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

İspanya, Arda Güleri konuşuyor: İlk bakışta illüzyon Cesaretini haklı çıkardı

FARODE VIGO: ARDA GÜLER'Lİ MADRİD, ARANDİNA'YI 1 DAKİKADA DEVİRDİ

İspanya'dan Farode Vigo, Arda Güler'in de ilk kez şans bulduğu maçta Real Madrid'in Arandina'yı 1 dakikada devirdiği okuyuculara aktarıldı.

Arda Güler'in ilk maçına kalitesini gösterdiği vurgulanan haberde "Madrid ikna edici bir şekilde kazandı 3-1 kazandı bir sonraki tura yükseldi. Tek bir olumsuzluk bile yaşamadılar. Çünkü Güler ilk maçına çıktı ve sahip olması gereken kalitenin ipuçlarını gösterdi." denildi.

İspanya, Arda Güleri konuşuyor: İlk bakışta illüzyon Cesaretini haklı çıkardı

FLASHSCORE: MADRID'İN ZAFERİNDE ASIL HEDİYE ARDA GÜLER

Flashscore'de yer alan haberde Real Madrid'in Arandina'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada asıl mutluluk yaratan gelişmesinin Arda Güler olduğu vurgulandı. Genç yıldızın ilk 11'de başlaması ve 60 dakika sahada kalmasının Real Madrid'de büyük bir sevince yol açtığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Haberde "Real Madrid, Kral Kupası'nda Arandina'yı 3-1 mağlup ederken Arda Güler olumlu izlenimler bıraktı." denildi.

İspanya, Arda Güleri konuşuyor: İlk bakışta illüzyon Cesaretini haklı çıkardı