İspanya La Liga İspanya'da gündem Arda Güler! 'Kalite eşlik ediyor'

İspanya'da gündem Arda Güler! 'Kalite eşlik ediyor'

12.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Real Madrid’de ilk golünü ağlara yollayan Arda Güler, İspanyol basınının manşetlerini süsledi. Marca’da yer alan haberde milli futbolcu için “Arda, bugüne kadar 6 maçta 83 dakikada futbolunda özel bir şeyler olduğunu herkese gösterdi” ifadesi kullanıldı.

İspanyada gündem Arda Güler Kalite eşlik ediyor

Fenerbahçe’den, Real Madrid’e transfer olan ve İspanyol devindeki ilk döneminde sakatlıklarla boğuşan Arda Güler, pes etmedi, daha çok çalıştı ve bunun karşılığını da almaya başladı. Real, La Liga’da önceki gün oynanan mücadelede Celta Vigo’yu deplasmanda 4-0 mağlup ederken, 89. dakikada oyuna giren milli futbolcu, Dani Ceballos’un asistinde 90+4’te ağları havalandırdı ve ilk golünü attı.

Haberin Devamı

Şans bulduğu bir kaç dakikada kalitesini bir kez daha ispatlayan Arda Güler’in performansına İspanyol basını da kayıtsız kalmadı, manşetlerine taşıdı. AS’ın dünkü kapağında “Arda Güler partiyi renklendirdi” ifadesi kullanıldı. Gazetenin internet sitesinde yer alan haberde ise “Arda Güler partiyi bitirdi” başlığı atıldı.

Marca’da yer alan haberde, “Carlo Ancelotti’nin kendisine verdiği dakikaları en iyi şekilde değerlendiriyor. Arda Güler, bugüne kadar 6 maçta 83 dakika forma giyerek Real Madrid taraftarlarına futbolunda özel bir şeyler olduğunu göstermeyi başardı” ifadeleri yer aldı. Haberde ayrıca, “Şimdi bunun devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek ama net olan şey, adım attığı her yerde kalitenin ona eşlik ettiği ve küçük vuruşlarla Santiago Bernabeu’yu kendisine aşık edebildiği” denildi.

Haberin Devamı

Relevo internet sitesinde de Arda Güler’in ilk golünü kaydetmesiyle ilgili haber ‘Arda Güler’in bu gole ihtiyacı vardı ve Real Madrid soyunma odası da bunu biliyordu’ başlığıyla yayınlandı. Haberde “Türk oyuncu, Celta karşısında attığı ilk golle galibiyetin üstüne krema koydu. Takım arkadaşları ve Ancelotti bu golün ardından ona sevgi göstermek için çaba harcadılar” ifadelerine yer verildi.

"BUNUN İÇİN SAVAŞTI"

Arda Güler’in takım arkadaşı Lucas Vazquez de maçın ardından yaptığı açıklamada genç yıldızın kaydettiği golden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Vazquez, “Onun adına çok mutluyuz. Bunun için savaştı ve peşinden gitti. Pek çok şeyin ilki olmasını umduğumuz için çok mutluyuz. Sakatlıklar nedeniyle zor günler geçirdi, ama pes etmedi ve çalıştı. Karşılığını da almaya başladı” dedi.

"EN ÇOK SON GOLE SEVİNİLDİ"

AS Gazetesi yazarı Alfredo Relano da maçla ilgili köşe yazısında önemli bir bölümü Arda Güler’e ayırdı. Genç futbolcunun her ne kadar son golü ağlara yollasa da, maçta en büyük sevinç yaratan golün de bu olduğunu savunan Relano, “En çok sevindiren gol, Arda Güler’in kaydettiği goldü. Herkesin bu çocuğun golünü sevinçle karşılaması, takımdaki dostluk atmosferini her şeyden daha iyi açıklıyor. Kendine olan güvenini artıracak bir golün sevinci de bu.”

Haberin Devamı

"ARDA SABIRLI OLMALI"

Marca yazarı Juan Ignacio Garcia-Ochoa, Arda Güler’i överken, Teknik Direktör Ancelotti’yi ise eleştirdi. Ochoa yazısında şu ifadeleri kullandı: “Ancelotti’yi Arda Güler konusunda ikna etmeyen bir şey var. Skor 2-0’ken Arda’yı almayıp bitime 1 dakika kala süre vermesi anlaşılabilir değil. Daha fazla oynamak isteyen Türk oyuncu, Ancelotti üzerinde baskı kuruyor. Arda’da kalite var, ama Madrid için sabırlı olması gerekli.”

Arda Güler, Celta Vigo karşısında kaydettiği golle Real Madrid formasıyla gol atan 416. oyuncu oldu.

Yazarlar