Dünya Kupası İspanya'da Luis Enrique dönemi kapandı! Yeni teknik direktör resmen açıklandı

İspanya'da Luis Enrique dönemi kapandı! Yeni teknik direktör resmen açıklandı

08.12.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

İspanya Futbol Federasyonu, Luis Enrique ile yolların ayrıldığını açıkladı. RFEF, yeni teknik direktörü de duyurdu.

İspanyada Luis Enrique dönemi kapandı Yeni teknik direktör resmen açıklandı

İspanya Futbol Federasyonu bir açıklama yayımlayıp milli takım teknik direktörü Luis Enrique ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

İspanya Futbol Federasyonu’nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “İspanya Futbol Federasyonu, Luis ve ekibinin yürüttüğü çalışmalarla milli takımın son yıllarda yakaladığı büyümeyi sürdürmek amacıyla yeni bir projenin başlaması gerektiğine dair raporunu federasyon başkanına sundu. Hem başkan Luis Rubiales hem de sportif direktör Jose Francisco Molina, kararı teknik direktöre iletti. Federasyon, Luis Enrique ve ekibine gelecekteki profesyonel projelerinde iyi şanslar diler” ifadelerine yer verildi.

FAS'A PENALTILARLA ELENDİLER

Luis Enrique’nin teknik direktörlüğünü yaptığı İspanya Milli Takımı, 2022 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Fas’a penaltılarla mağlup olarak turnuvaya veda etmişti. Gruptaki ilk maçında Kosta Rika'yı 7-0'lık skorla deviren Boğalar, Almanya ile 1-1 berabere kalmış, Japonya'ya ise 2-1 boyun eğmişti.

Haberin Devamı

İSPANYA BASINI SERT ELEŞTİRDİ

Alınan yenilginin ardından İspanyol basını sert eleştirilerle maçı manşetlerine taşıdı. İspanya'nın önde gelen gazetelerinden AS, takımın binin üzerinde pas yaptığını ancak galibiyete ulaşamadığının altını çizerek "Bin pas oyunu duvara çarptı" ifadelerini kullandı. Ayrıca Fas maçı, 2018 yılında Rusya'ya karşı penaltılarla alınan mağlubiyete benzetildi.

Marca ise maçı "Vasat bir İspanya'nın fiyaskosu" başlığıyla manşetine taşırken Teknik Direktör Luis Enrique'nin en büyük destekçilerini bile hayal kırıklığına uğrattığı belirtildi. Maçı "tam bir fiyasko" olarak nitelendiren Mundo Deportivo, İspanya'nın tek bir penaltıdan dahi yararlanamadığının altını çizdi.

İspanyada Luis Enrique dönemi kapandı Yeni teknik direktör resmen açıklandı

YENİ TEKNİK DİREKTÖR DE LA FUENTE

İspanya Futbol Federasyonu, yeni teknik direktörlerinin Luis De La Fuente olduğunu açıkladı. Deneyimli teknik adam 2013-2018 yılları arasında İspanya U19, 2018-2022 yılları arasında ise İspanya U21 takımlarını çalıştırdı.

DAHA ÖNCE ADDO VE MARTINEZ İSTİFA ETMİŞTİ

Dev turnuvada gruptan çıkamayan Gana'da teknik direktör Otto Addo istifa kararı almıştı. Büyük hayal kırıklığı yaşayan Belçika'da da teknik patron Roberto Martinez, Hırvatistan maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıklamıştı. 

Haberin Devamı