İspanya Haberleri İspanya'da 'milli' deprem!

İspanya'da 'milli' deprem!

23.09.2022 - 16:14 | Son Güncellenme:

İspanya Kadın Futbol Milli Takımı'nda oyuncular, teknik direktörün görevden alınmasını istedi. Hoca görevden alınmayınca 15 futbolcu milli takımı bıraktı.

İspanyada milli deprem

İspanya Kadın Futbol Milli Takımı'nda oyuncular yönetime başkaldırdı, toplu istifalar geldi. 15 futbolcu idareye bayrak açarak milli takımı bırakınca, İspanya Milli Takımı'nda büyük bir kriz patlak verdi.

Haberin Devamı

'Antrenmanları sıkıntı yarattı'

Kriz öncelikle takımın teknik direktörü etrafında filizlendi. Kalabalık bir oyuncu grubu teknik direktör Jorge Vilda'nın görevine son verilmesini istedi. Futbolcuların hocadan olan memnuniyetsizliklerinin, antrenman teknikleri gibi konulardan kaynaklandığı belirtildi.

'Futbol tarihinde eşi benzeri yok'

İspanya Futbol Federasyonu konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada yaşananlar 'futbol tarihinde benzeri görülmemiş bir olay' şeklinde tanımlandı, "Ne erkek futbolu, ne kadın futbolu ne İspanya ne de dünyada eşi benzeri görülmeyen bir olay yaşandı" ifadeleri kullanıldı.

15 futbolcu maille kararı iletti

Federasyon olayın detaylarını ise şöyle açıkladı: "Oyuncular mevcut durumun kendilerinin duygu durumunu ve sağlığını olumsuz etkilediğini ilettiler. 15 futbolcunun her biri aynı metnin bulunduğu ayrı ayrı mailler atarak, milli takımı bıraktıklarını bildirdiler."

Haberin Devamı

'Gerekirse gençlerle sahaya çıkarız'

İspanya Futbol Federasyonu ayrıca milli takımı bırakan isimleri tekrar milli takıma çağırma gibi bir düşüncenin bulunmadığını açıkladı "İspanya forması giymek istemeyen futbolcular milli takıma çağrılmayacak. Federasyon yalnızca bağlılık duyan isimleri göreve davet edecek, genç oyuncularla sahaya çıkmak gerekecek olsa bile" şeklinde rest çekildi.

Barça'dan 6, ManU'dan 2 oyuncu

İspanya Futbol Federasyonu milli takımı bırakan oyuncuların isimlerini tek tek açıklamazken ülke basını ise bazı isimleri yazdı. Buna göre Barcelonalı futbolcular Patri Guijarro, Mapi Leon, Sandra Panos, Aitana Bonmati, Claudia Pina ve Mariona Caldentey bırakan isimler içerisinde yer aldı. Manchester United'dan Ona Batlle ile Lucia Garcia ve Manchester City takımından Leila Ouahabi ve Laia Aleixandri'nin de 15 kişilik listede oldukları belirtildi.