Dünya Kupası İspanyol basını Luis Enrique'ye ateş püskürdü! 'Tam bir fiyasko'

İspanyol basını Luis Enrique'ye ateş püskürdü! 'Tam bir fiyasko'

07.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası son 16 turu nefesleri kesen bir mücadeleye sahne oldu. Fas ile İspanya'nın karşı karşıya geldiği maçta Afrika temsilcisi tarihi bir zafere ulaşırken İspanyol basını oynanan futbola adeta ateş püskürdü. İşte detaylar...

İspanyol basını Luis Enriqueye ateş püskürdü Tam bir fiyasko

 Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Beşiktaşlı Saiss'in formasını giydiği Fas turnuvada büyük bir sürprize imza attı ve Avrupa devi İspanya'yı eleyerek Çeyrek finale yükseldi. Education City Stadyumu'nda oynanan heyecan dolu müsabakada tarihi anlara sahne oldu. İspanyol basını ise maçın ardından sert sözlerle sonucu manşetlerine taşıdı.

Haberin Devamı

GRUPTAN LİDER ÇIKTILAR

Fas; Hırvatistan, Belçika ve Kanada'nın da olduğu F grubunda bulunuyordu. Rakiplere bakıldığında Afrika temsilcisine bir üst tura çıkması için şans tanınmıyordu. İlk maçında Son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan'la 0-0 berabere kalan Fas, altın jenerasyonlu Belçika'yı 2-0 mağlup etti ve dikkatleri üzerine çekti. Son maçta da Kanada'yı 2-1'le geçen Fas grubunu 7 puanla lider bitirdi ve İspanya'nın rakibi oldu.

SADECE 1 GOL YEDİLER

İspanya maçı ile şu ana kadar Dünya Kupası'nda 4 maça çıkan Afrika temsilcisi, üç maçta kalesini gole kapatırken sadece grubun son maçında Kanada'ya karşı oynanan mücadelede gol yemişlerdi. Bu golü de Naif Aguerd kendi kalesine atmıştı.

İspanyol basını Luis Enriqueye ateş püskürdü Tam bir fiyasko

MAÇ PENALTILARA GİTTİ

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası son 16 turunda Fas ile İspanya'nın mücadelesinin hem normal süresi hem de uzatma bölümünde gol sesi çıkmadı. Penaltı atışlarına geçen maçta Fas zafere ulaşırken, İspanya bir kez dahi fileleri havalandıramadı.

İSPANYA'NIN PENALTI LANETİ

Bu sonuçla birlikte Dünya Kupası tarihinde penaltılarla en çok elenen ülke 4 kez ile İspanya oldu. Ayrıca seri penaltı atışlarında gol bulamayan Avrupa temsilcisi Dünya Kupası'nda penaltı atışlarında gol bulamayan iki ülkeden biri olarak da tarihe geçti.

Daha önce İsviçre 2006 yılında penaltı atışlarında gol kaydedememişti.

FAS TARİH YAZDI

Opta'nın verilerine göre Fas, Dünya Kupası tarihinde çeyrek finale ulaşan dördüncü Afrika ülkesi oldu (Kamerun-1990, Senegal-2002 & Gana-2010)

1019 PAS İŞE YARAMADI

Fas, normal süresi ve uzatma devreleri 0-0 sona eren maçta İspanya'yı penaltılarda 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İspanyollar, maç boyunca 1019 pas yaptı fakat penaltılarda 3 vuruştan da faydalanamadı. Fas'ın file bekçisi Bono, 2 kurtarışla öne çıktı.

İspanyol basını Luis Enriqueye ateş püskürdü Tam bir fiyasko

İSTİFA AÇIKLAMASI

Maçın ardından istifa edip etmeyeceğine yönelik soruları yanıtlayan Luis Enrique, "Gelecek hafta geleceğim hakkında görüşeceğiz. Sorumlu benim ama şu anda bunun için doğru zaman değil.

İSPANYA BASINI SERT ELEŞTİRDİ

Alınan yenilginin ardından İspanyol basını sert eleştirilerle maçı manşetlerine taşıdı. İspanya'nın önde gelen gazetelerinden AS, takımın binin üzerinde pas yaptığını ancak galibiyete ulaşamadığının altını çizerek "Bin pas oyunu duvara çarptı" ifadelerini kullandı. Ayrıca Fas maçı, 2018 yılında Rusya'ya karşı penaltılarla alınan mağlubiyete benzetildi.

Haberin Devamı

Marca ise maçı "Vasat bir İspanya'nın fiyaskosu" başlığıyla manşetine taşırken Teknik Direktör Luis Enrique'nin en büyük destekçilerini bile hayal kırıklığına uğrattığı belirtildi.

Maçı "tam bir fiyasko" olarak nitelendiren Mundo Deportivo, İspanya'nın tek bir penaltıdan dahi yararlanamadığının altını çizdi.