İspanya La Liga İspanyollar, Arda Güler sürprizini açıkladı! Tarih vererek duyurdular

İspanyollar, Arda Güler sürprizini açıkladı! Tarih vererek duyurdular

07.12.2023 - 20:34 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'den transfer olduktan sonra Real Madrid'de yaşadığı sakatlıklar nedeniyle henüz forma şansı bulamayan Arda Güler'in sahalara geri dönüş tarihini İspanyollar duyurdu.

İspanyollar, Arda Güler sürprizini açıkladı Tarih vererek duyurdular

La Liga devi Real Madrid'in sezon başında Fenerbahçe'den transfer ettiği Arda Güler'le ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. İspanyol temsilcisine imza attıktan sonra şanssız sakatlıklar yaşayan ve henüz süre alamayan genç yıldızın sahalara geri dönüş tarihini İspanyollar duyurdu.

Haberin Devamı

İspanyol basınından AS'ta yer alan habere göre; Real Madrid'de sakatlıkları süren Aurelien Tchouameni ile Arda Güler'den sevindiren haber geldi. İki genç futbolcunun tedavi sürecinin iyiye gittiği belirtilen haberde; 17 Aralık'ta oynanacak Villarreal maçında iki futbolcunun kadroda yer alabileceği belirtildi. Luka Modric, Kepa Arrizabalaga, Eduardo Camavinga, Vinicius Junior ve Dani Carvajal'in sakatlıkları sonrası Arda Güler ile Tchouameni'nin kadroda yer alabileceği vurgulandı.

Arda Güler ve Tchouameni'nin bu maçta hazır olmamaları halinde teknik ekip tarafından riske edilmeyeceği kaydedildi. Real Madrid'in 21 Aralık'ta Alaves ve 3 Ocak 2024'te Mallorca ile oynayacağı maçlarda da genç futbolcuların şans bulabileceği vurgulandı.

Haberin Devamı

Arda Güler'in geri dönüşünde teknik heyetin tamamen emin olarak adım atacağının altı çizildi. Genç oyuncunun dördüncü kez ilk sahaya çıkış denemesi olması nedeniyle en az riskin alınacağı aktarıldı.

Arda Güler'in arzusunun Real Madrid'le sözleşme imzaladığı 2023'ün sonundan önce sembolik olarak bir maçta şans bulmaktan yana olduğu belirtildi. Arda Güler ve Tchouameni ile ilgili son kararı sağlık ekibinin vereceği vurgulandı.

Arda Güler'in daha önce kendisini riske atmasına anlayışlı davranan Real Madrid'de kurmayların şu anda durumu sıkı tuttuğu kaydedildi. Real Madrid'in genç futbolcunun dönüşü konusunda temkinli davranacağı aktarıldı.

SONRAKİ SATIŞTAN YÜZDE 20 PAY

Arda Güler'in Real Madrid'le olan sözleşmesi 30 Haziran 2029'da sona erecek. Genç oyuncunun güncel piyasa değeri 15 milyon euro. Real Madrid, Arda Güler'i sezon başında 20 milyon euro bonservis bedeli karşılığında renklerine bağladı. 18 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinde 10 milyon euroluk bonus maddesi yer alıyor. Arda Güler'in bir sonraki satışından Fenerbahçe yüzde 20 pay alacak.

Yazarlar