Diğer İstanbul’da ilk şampiyon Gustav Wang

İstanbul’da ilk şampiyon Gustav Wang

02.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Uluslararası Bisiklet Birliği takvimindeki Tour of İstanbul, Sultanahmet-Caddebostan etabıyla sona erdi. Yağmur altında kentin güzel manzaraları eşliğinde koşulan dördüncü etabın ardından Gustav Wang organizasyonun ilk şampiyonu oldu.

İstanbul’da ilk şampiyon Gustav Wang

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)’nin uluslararası yol bisikleti takviminde 2.2 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan Tour of İstanbul 28 Eylül-1 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği organizasyonda dün Sultanahmet ile Caddebostan arasındaki 92,9 kilometrelik son etap geçildi.

Tour of İstanbul’un son etabı Sultanahmet Meydanı’ndan başladı. Bisikletçiler Sultanahmet’in parke taşlarında start alırken, eşsiz İstanbul manzaraları gün boyu pelotona eşlik etti. Erken kilometrelerde bir dizi kaçış denemesi gerçekleşse de peloton ayrılıkları geri getirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Barbaros Bulvarı’nın zirvesinde bulunan tırmanış prim kapısını Beykoz Belediyesi Spor Kulübü’nden Max Stedman ilk sırada geçti. 4’üncü kategori kapıdan iki puanı alan Britanyalı sporcu, bu sonuçla Yeşil Mayo’nun da sahibi oldu. Böylece ilk klasman mayosunun kazananı belirlendi. Köprünün geçilmesi ile grup içerisinden yeni kaçış denemeleri oldu.

Sağanak yağmurun şiddetini artmasıyla kaçış grubu ile peloton arasındaki zaman farkı da kilometreler azaldıkça düşmeye başladı. Hava koşullarının da etkisiyle Spor Toto Cycling Team’den Fertican Şamlı son günde yarışa veda etti. Yoğun yağış altında koşulan etabı Belçika ekibi Tarteletto Isorex’den Timothy Dupont kazanırken, Gustav Wang genel klasman lideri olarak Tour of İstanbul’un ilk şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Wang’ın 16” ardından Gianni Marchand (Tarteletto) 2’nci olurken, podyumun son basamağında Nicolas Vinokurov (Team Astana Qazaqstan Development Team) kendine yer buldu. Sporculara ödülleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu olmak üzere protokol üyeleri tarafından sunuldu.

"ŞEHİR İÇİN ÇOK BÜYÜK KAZANÇ"

Tour of İstanbul Proje Direktörü Aydın Ayhan Güney, Tour Of İstanbul’u değerlendirdi. Güney “Yağmur şartları nedeniyle zor bir dört gün olsa da çok keyifli geçen bir yarış oldu. Takımların bu koşullar altındaki azmi etkileyiciydi. Güzel ve İstanbul’a çok yakışan bir organizasyondu. Eminim ki bu organizasyon çok büyüyerek gidecek, o potansiyeli var. İstanbul için çok büyük bir kazanç” dedi.

Yazarlar