Fenerbahçe İstanbulspor maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Adeta yeni transfer gibi!

İstanbulspor maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Adeta yeni transfer gibi!

21.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı Fenerbahçe 3-1'lik skorla kazandı ve adını son 16'ya yazdırdı. Karşılaşmanın ardından performansıyla tam not alan yıldız oyuncuya övgü yağdırıldı. İşte otoritelerin maç değerlendirmesi...

İstanbulspor maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Adeta yeni transfer gibi

Ziraat Türkiye Kupası 5. eleme turunda Fenerbahçe, İstanbulspor'u konuk etti. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 3-1 kazandı. Sarı-lacivertlilerin gollerini 31. dakikada King, 34. ve 54. dakikalarda Batshuayi kaydetti. Bu sonuçla Fenerbahçe adını bir üst tura yazdırdı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN YENİ TRANSFERİ - CELAL UMUT EREN (MİLLİYET)

"38 günlük aradan sonra Kadıköy’de yeniden taraftarlarıyla buluşan Fenerbahçe beklendiği gibi İstanbulspor karşısında oyun olarak da skor olarak da üstündü. Dünya Kupası öncesi ligde ve Avrupa’da lider olan sarı-lacivertlilere bu uzun aranın nasıl yansıyacağı merak konusuydu. Ama sanki bu ara Jorge Jesus ve ekibine daha çok ilaç gibi gelmiş, özellikle de Joshua King’e. 

Sakatlıklarla geçirdiği sezon başı döneminden sonra güçlü bir King karşımıza çıktı. Fizik olarak güçlü, çok istekli ve takımı sahiplenen bir görüntüde duruyor Norveçli yıldız. Attığı goldeki son vuruş ve Batshuayi’ye yaptığı asistteki oyun görüşüyle Premier Lig’de Bournemouth’taki başarılı günlerinden kesitler sundu.

Haberin Devamı

İstanbulspor maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Adeta yeni transfer gibi


Belki bu Dünya Kupası arası, transfer dönemini kapsamıyordu ama Fenerbahçe Joshua King’i adeta yeni bir transfer gibi takıma kazandırmış oldu.

Bir parantez de Batshuayi’ye açmak lazım. Batshuayi; Standard Liege, Marsilya ve B.Dortmund’daki başarılı günlerini şu anda Fenerbahçe’ye taşımış durumda. Dünya Kupası’ndan sonra da vitesi artırarak ilerliyor, dün attığı 2 gol ve yakaladığı fırsatlarla Trabzonspor maçı öncesi güven veriyor. Genel bir değerlendirme yaparsak; Jorge Jesus’un elinde King, Batshuayi ve Valencia gibi formda, tecrübeli ve Premier Lig’de oynamış 3 önemli forvet var. Üçüncü bölgede sıkı pres yapacak, hücuma hızlı çıkacak, fizik gücü ve hareketlilikleriyle rakibi yıldıracak forvetler... Şimdi lige konsantre olacak Fenerbahçe’de 24 Aralık Cumartesi akşamı deplasmanda oynanacak Trabzonspor maçı öncesi en büyük güç olarak yine hücum hattı öne çıkıyor."

FENERBAHÇE KALDIĞI YERDEN - FAİK ÇETİNER (FANATİK)

"Banko favori Fenerbahçe sahaya 'Ben bu maçı nasıl olsa kazanırım' havasında çıkmıştı. Jesus, rakibi gözüne kestirmiş, ilk 11’i ofansif ayaklardan kurmuştu. Diziliş 4-4-2 gibi gözükse de Fenerbahçe aslında 2-6-2 oynuyordu. Defans Gustavo ve Szalai’ye teslim edilmiş, rakip atağa kalktığında sağda Osayi, solda Ferdi ve de Arao (Sahanın iyilerindendi) yardıma geliyordu. İstanbulspor ilk 30 dakika kendi alanında çakılı kaldı, Fenerbahçe baskılı oyununa rağmen fazlaca pozisyon üretemedi. Bu durumdan cesaretlenen İstanbulspor defansif tedbirlerini biraz rafa kaldırınca Fenerbahçe cezayı hemen kesti, 5 dakikada 2 golle işi bitirdi.

Haberin Devamı

İstanbulspor maçı sonrası Fenerbahçeli yıldıza övgü: Adeta yeni transfer gibi

ARZU, İSTEK, BASKI

Önce sahanın yıldızı Crespo’nun asistinde King’in, ardından King’in asistinde Batshuayi’nin golleri geldi. Jesus devre arası hamle yapmayı pek sevmez. Ancak bu defa ilk 45 dakikada sahada gezinen Emre Mor’u dışarı alıp Lincoln’u sahaya sürdü. Rakip zaten ilk 45 dakikada teslim olmuştu. Fenerbahçe arzulu, istekli, baskılı, şova dönük futbolunu sürdürdü. Batshuayi, kendi becerisiyle takımının 3’ncü, kendinin 2’nci golünü atarken sanki Dünya Kupası’nda hiç yorulmamış görüntüsüyle sahadaydı.

HAFTA SONUNU DÜŞÜNDÜ

Jesus hafta sonunu düşünerek, son 30 dakika hamleler yaptı. İrfan Can, Crespo ve King’i oyundan aldı. Rossi, Mert Hakan ve Valencia’yı sahaya sürdü. Arzulu Valencia’ya ceza sahası içinde yapılan faule 'penaltı' çalmayan Volkan Bayarslan böyle kolay bir 90 dakikada bile protesto edildi. İstanbulspor için son saniyede Topalli'yle gelen gol teselli oldu. Özetle Fenerbahçe bilinen görüntüsüyle kaldığı yerden devam ediyor ve alkışı hak ediyor."

Haberin Devamı