Beşiktaş İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateş'ten Beşiktaş sözleri: Korkutucu!

İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateş'ten Beşiktaş sözleri: Korkutucu!

19.03.2023 - 08:58 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 26'ncı haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta ağırladığı İstanbulspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti, üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Otoriteler, özellikle ikinci yarısı keyifli ve tempolu geçen maçı değerlendirdi.

İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateşten Beşiktaş sözleri: Korkutucu

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 26'ncı haftasında İstanbulspor'u 3-1'lik skorla mağlup etti. Siyah-beyazlıların 3 puan serisini devam ettirdiği karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nin usta kalemlerinden Bilal Meşe, Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusunun gösterdiği performans sonrası övgü dolu ifadeler kullandı. Yıldız oyuncunun takımda ilk 11'de banko olması gerektiğini savunan Bilal Meşe, çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

İşte Beşiktaş - İstanbulspor maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateşten Beşiktaş sözleri: Korkutucu

KARTAL İZ SÜRÜYOR / BİLAL MEŞE

İstatistiklerle pek işim olmaz, arada bir göz atarım, hepsi o kadar! İlk yarıda topla oynama yüzdesi 71’e 29 Beşiktaş lehine... Bu rakamsal gerçeğe takılırsak, Kartal’ın tek kale oynadığı ortaya çıkar, eyvallah. Peki, ya pozisyon üretimi, sıfır ötesi! 
Kuşkusuz böylesi negatif bir tabloda İstanbulspor’un ailecek savunmasına kapanması büyük faktördür, kişisel olarak hiç yadırgamadım, doğaldır. Çünkü açılsa bir türlü, açılmazsa bir türlü, neticede karşısında Beşiktaş gibi bir takım var.

Haberin Devamı

Biliyoruz ki konuk takım sürekli kontra toplardan gol arayan bir ekip, bu yarıda başarabildi mi, asla! Eeee o kadar savunmana kapanırsan, bırakın üretmeyi, kaleye gidemezsiniz.
Gelelim Kartal kanadına... Arkadaş, böylesi rakipler karşısında B planınız olacak, demem o ki onlar kapanıyorsa siz açacaksınız, öyle çok pasla etkili olamazsınız! Yani, teknik kapasitesi yüksek oyuncularla rakibi eksilteceksiniz, sürekli paslarla açmak zordur. Topu alan, en yakınındakine aktarıyor, rakip alan daraltıyor, aç açabilirsen!

İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateşten Beşiktaş sözleri: Korkutucu

Elinizde bir kozunuz kalıyor, o da duran toplar, nitekim Cenk Tosun’un kafayla attığı gol de korner atışından geldi. Ghezzal yeniden takıma döndü, ilk asistini gerçekleştirirken, iştahlı ve arzuluydu, belli ki futbolu özlemiş.
Cenk Tosun’un kafa golü ikinci yarıda İstanbulspor’u zorunlu olarak ofansif oyuna döndürürken, hem heyecan arttı, hem de oyun kalitesini bir tık yukarı çıkardı.
Tabii ki rakip açılınca riskler de birlikte geliyor... 50. dakikada Muammer’in skoru eşitleme şansını direk engelledi! 

Tek farkın sıkıntı yarattığını bilmeyen yok... Hele hele Kartal’ın geçmişteki kazalarına yabancı değiliz. Kartal  olası bir puan kaybına set çekmek için baskıyı üst seviyeye çıkardı, nitekim 56’da Cenk Tosun’un asistiyle buluşan Aboubakar yay üzerinde nefis vurdu, topu çatala gönderdi, farkı ikiye çıkardı.
Kronometrelerin 63’ü gösterdiği anda Şenol Güneş’in, Maxim ve Redmond hamlelerini izledik, Salih Uçan ve Ghezzal’ı kenara aldı. Salih’i bilmem ama, Ghezzal’ı alması çok doğaldı, ne olur, ne olmaz, Fenerbahçe derbisi var değil mi?

Haberin Devamı

İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateşten Beşiktaş sözleri: Korkutucu

Arkadaş ikiyi bulmuşsunuz, rakip ofansa dönüş yaptı, şu savunmanızı sağlama alsanıza, yoo ailecek hücuma çıkmak da neyin nesi? Rakip, rakiptir, ligde hangi konumda olursa olsun ciddiye alacaksınız yoksa 70’de Lokilo gelir faturayı keser, sizin de elinizi ayağınıza dolaştırır!

Güneş, baktı savunma gedik veriyor, Saiss’i sahaya sürerken, Kartal farkı ikiye çıkarma adına yüklendi, nitekim 89’da Redmond sağdan kesti, Maxim kafayla vurdu, top yan direkte patladı.
Ve Redmond, bence onbirin bankosu, 90+3’te soluyla falsolu vurdu, farkı ikiye çıkarırken, olası bir puan kaybına set çekti. Onur’un asistini de yemeyelim... Evet, Kartal vites yükseltmeye devam ediyor, üçte üç yaparak, firesiz zirve yarışını sürdürüyor, aman nazar değmesin!

Haberin Devamı

Haberin Devamı

GÜÇLÜKTEN ÜÇLÜĞE / ATTİLA GÖKÇE

Düşük profilli bir oyunla başladı maç… Zaman zaman sıkıcı haller aldı. Ortalar boldu da şut yoktu mesela… Baskı vardı. Evet… Pozisyon var mıydı, hayır!
Beşiktaş-İstanbulspor maçının sıkıcı ilk yarısından söz ediyorum. Ev sahibi takım hemen bütün hatlarıyla İstanbulspor yarı alanına yerleşip rakibine baskı uygularken devrenin son dakikalarına kadar gayretinin karşılığını alacak bir incelik ve beceri sergileyemedi.

İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateşten Beşiktaş sözleri: Korkutucu

İstanbulspor’un Beşiktaş’a karşı ilk tepkisi elbette savunma oldu. Yarı sahalarında alan kapatıp zamanı da daraltan bir çabuklukla Beşiktaş’ın hücumdaki akıcılığını önlemek istediler. Tam da Fatih Tekke’nin dediği gibi… Kapanıp geçiş fırsatları yakalamayı beklediler. Birkaç hamle yaptılar ama etkin değillerdi.
Beşiktaş, İstanbulspor’un hesaplarını bozmak için dizilişte taşları oynattı yerinden… Sol bekte, önceki maçlarda da etkin bir portre çizen Masuaku, top Beşiktaş’a geçtiğinde çizgiden içeri kayıp yerini Gedson Fernandes’e bıraktı. Sol önde oynayan Cenk de Aboubakar’ı ikileyip çift santrfor sunumuna geçti. Yine de orta alanda eksik kalan bir kurgu vardı.

Hadziahmetovic’in savunma önünde ‘dalgakıran’ rolünü taşıyıp, taşıyamayacağı da merak konusu oldu.
Oyunun bir de Ghezzal boyutu var. Haftalardır tedavi sürecinde kalan, ‘döndü’ diye beklenirken yeniden doktora koşan Ghezzal 63 dakikalık bir ısınma turuyla futbolseverleri selamladı. Az da olsa etkili oldu. İlk yarının sonuna doğru Beşiktaş altıncı korneri Ghezzal’la kullanıyordu. Cezayirli soluyla bilinen klasik ortalarından birini yaptı, Cenk de bekliyordu zaten. Savunmacıların arasından yükselip golünü atıverdi. Sıkıntının sonu… Gol geciktikçe gerginleşen Beşiktaş soyunma odasına neşeyle gidip neşeyle döndü. Bu arada sağ kanatta alıştığımız Ghezzal-Rosier beraberliğinden sonra aynı verimliliği Ghezzal-Onur formatıyla da görebileceğimizi düşündüm.

İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateşten Beşiktaş sözleri: Korkutucu

Cenk’in golü anlaşılan o ki Aboubakar’ın da iştahını açıyor. İki golcünün birlikte gol attığı maçlara alışıyoruz.. Kaptan bir gol de ortağına attırmak istedi asist diyebileceğimiz bir pas verdi. Kamerunlu durur mu? Sağıyla 25 metreden çok güzel bir vuruş yaparak Jensen’i avladı. 
Sonrasında İstanbulsporlu Lokilo’nun da benzer biçimde attığı golü gördük… İstanbulspor’un da iştahı açılmıştı… Tribünlerdeki taraftarların tedirginliği artarken ev sahibi oyuncular da gerilmeye, telaşlanmaya başladılar.
Şenol Güneş’in 63’de Maxim’le Redmond’u oyuna sürmesi Beşiktaş’ın pozisyonlarını zenginleştirirken İstanbulspor’un da tehlikeli kontralarına yol açtı. Sıkıntılı maç zevkle (ve ıstırapla) se yredilen oyuna dönmüştü. Redmond’un 90+3’deki müthiş falsolu atışla imzaladığı gol, Kartal’ı uçurmaya yetti. Şenol Hoca bu uçuşun menzilini uzatmak istiyor ama işi çok zor. Neyse ki “ulusal maç” tatili var.

İstanbulspor maçı sonrası Necati Ateşten Beşiktaş sözleri: Korkutucu

NECATİ ATEŞ: ABOUBAKAR EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARIYOR

Beşiktaş'ın İstanbulspor'u konuk ettiği mücadeleyi Necati Ateş TRT Spor'da yorumladı. İşte Ateş'in maç yorumu:

"Ghezzal'ın korneri ve Cenk'in ortasına kadar Beşiktaş ilk yarıyı çöpe attığı diyordum ben ama büyük takım olmak böyle birşey. Cenk'in de Ghezzal'ın da bu gole ihtiyacı vardı iyi oldu ikisi için de. Beşiktaş ilk yarıdaki silik oyunundan sonra ikinci yarıda üstünlüğü aldı. Aboubakar inanılmaz bir gol attı. Her zaman söylüyorum, Aboubaka gibi oyuncun varsa başka türlü bir oyun oynarsın. Hareketli topa vuruyor, top tutuyor, hava topu alıyor.  Aboubakar'ın gol atması için başka birine ihtiyacı var. O ekmeğini taştan yağdan bir yerden çıkarıyor.

'FATİH TEKKE'Yİ TEBRİK EDİYORUM'

Fatih Tekke'nin İstanbulspor'unu da izlemiş olduk. Gol pozisyonları buluyorlar, kompakt oyunlarını gösteriyorlar. Tebrik ediyorum. İkinci yarı İstanbulspor'u izleyince bu oyunu maçın tamamına yayabilirse 3-2'yi bile bulabilirdi diyoruz. 90 dakika nasıl oynadığına değil değerlendirdiğin pozisyonları atınca kazanıyorsun.

'BEŞİKTAŞ'IN HÜCUM HATTI KORKUTUCU'

"Redmond sağdan aldığı topu taşıdı ve ters ayağıyla çok güzel bir gol attı. İyi bir Redmond, iyi bir Cenk, Maxim, Aboubakar, Ghezzal ile Beşiktaş'ın hücum hattı korkutucu. İstanbulspor bu oynadığı oyunla ligde kalabileceğini gösterdi."

Yazarlar