Beşiktaş İşte Beşiktaş'ın Milot Rashica transferinin perde arkası!

İşte Beşiktaş'ın Milot Rashica transferinin perde arkası!

16.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş sürpriz bir transfere imza attı, geçen sezon kiralık olarak Galatasaray forması giyen Milot Rashica’yı kadrosuna kattı. İstanbul’a davet edilen Kosovalı yıldıza 4 yıllık sözleşme imzalatacak olan siyah-beyazlılar, Norwich City’ye 5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

İşte Beşiktaşın Milot Rashica transferinin perde arkası

Transferde atağa kalkan Beşiktaş geçtiğimiz sezon kiralık olarak Galatasaray forması giyen Milot Rashica’yı kadrosuna kattı. Ante Rebic’in ardından Alex Oxlade Chamberlain’i renklerine bağlayan siyah-beyazlılar, 27 yaşındaki Kosovalı sağ kanat oyuncusu için İngiliz ekibi Norwich City ile anlaşma sağladı.
Beşiktaş’ın Rashica için 10 gündür çok gizli bir transfer operasyonu yürüttüğü ortaya çıktı. Galatasaray forması altında ortaya koyduğu başarılı futbolla beğeni toplayan yetenekli oyuncuyla anlaşan siyah-beyazlılar yoğun görüşmelerin ardından Norwich City ile de el sıkıştı.

İngiliz kulübünün bonservis pazarlığında kapıyı 7 milyon eurodan açtığı ancak siyah-beyazlıların sıkı pazarlıklar sonunda bu bedeli 5 milyon euroya kadar çektiği aktarıldı. Buna göre Beşiktaş, Rashica için Norwich City’ye net 5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Siyah- beyazlılar, Rashica’ya 4 yıllık sözleşme imzalatacak. Kosovalı futbolcu transfer görüşmelerini tamamlamak için İstanbul’a davet edildi. Milot Rashica’nın bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra siyah-beyazlı kulüple 4 yıllık resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Rashica geçen sezon Galatasaray formasıyla 30 resmi maçta 6 gol, 7 asiste imza atmıştı. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı sağ kanat oyuncusu Tete’yi kadrosuna katmasına rağmen Rashica için de girişimlerini sürdürüyordu. Rashica, Cengiz Ünder transferi öncesinde Fenerbahçe’nin de gündemine gelmişti.

Haberin Devamı

TAKIMLA TANIŞTI ANTRENMANA ÇIKTI

Alex Oxlade Chamberlain dün sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik heyet ve yeni takım arkadaşlarıyla bir araya geldi. Siyah-beyazlılar sıcak bir şekilde karşıladıkları İngiliz yıldıza başarılar diledi. Takımla ilk çalışmasına çıkan Chamberlain’in dün aynı zamanda doğum günüydü. Yıldız futbolcu 30 yaşına girdi.

‘YÜZDE 100’ÜMÜ VERECEĞİM’

Kartal’ın 3 yıllık sözleşmeyle renklerine bağladığı Alex Oxlade Chamberlain iddialı açıklamalarda bulundu. Premier Lig’de 12 yıl aralıksız top koşturan İngiliz yıldız, Beşiktaş’ın başarısı için her şeyini ortaya koyacağını aktardı. Chamberlain şu ifadeleri kullandı:

Kendimi çok iyi ve heyecan dolu hissediyorum. Yeni bir ülke, yeni bir lig. Neler olacağını merak ediyorum ve olabildiğince hızlı adapte olmaya çalışıyorum. Bu statta 3 yıl önce UEFA Süper Kupa’yı kaldırmıştım. Çok güzel bir geceydi.

Beşiktaş’ta kupalar kazanmak istiyorum. Liverpool’da oynarken farklı rollere uyum sağladım, gerekirse daha geride de oynayabilirim. Topu ileriye taşımayı, top sürmeyi, ceza sahası dışından şut çekmeyi, atağı başlatmayı ve geçiş paslarını iyi yaptığımı söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Beşiktaş’la ilgili Redmond ile konuştum, bana çok yardımcı oldu. Özellikle geçen hafta ona birçok soru yönelttim. Livepool’dan Karius’la da konuştum. Türkiye’de oynamanın nasıl olduğunu anlatan birkaç kişi daha vardı. Konuştuğum herkesten güzel şeyler duydum.

Boşta pek numara yoktu ama şansıma 15 numara boştaydı. Arsenal ve Liverpool’da oynarken de bu numarayı taşıyordum. Bu numaranın boşta olduğunu öğrendiğimde hemen aldım ve benim için mantıklı bir karar oldu.

Bir futbolcu taraftarları heyecanlandırmak ister. Topu aldığımda ileriye taşıyacağım ve şut çekmek veya pas vermek gibi iyi şeyleri yapacağım. Takım için yeni fırsatlar yaratmaya çalışacağım. Elbette sıkı çalışacağım ve sadece atak değil, defans yaparak da sahada yüzde yüzümü vereceğim.

Yazarlar