Voleybol İtalya'da Davide Mazzanti dönemi resmen sona erdi!

İtalya'da Davide Mazzanti dönemi resmen sona erdi!

13.10.2023 - 11:53 | Son Güncellenme:

İtalya Voleybol Federasyonu, Davide Mazzanti ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

İtalyada Davide Mazzanti dönemi resmen sona erdi

İtalya ülke takımları sezonunda büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Egonu kriziyle uzun süre boğuşan İtalya gelen başarısız sonuçların ardından başantrenör Mazzanti ile yolları ayırdı.

Haberin Devamı

İTALYA OLİMPİYAT BİLETİ ALAMADI
İtalya, Polonya'da oynanan olimpiyat eleme maçlarında başarısız oldu. Olimpiyat kotası için son maçta Polonya ile karşılaşan İtalya sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Başnatrenör Davide Mazzanti konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Pek çok şeyle, pek çok sürprizle, pek çok keşifle ve bazen de pek çok belirsizliklerle dolu bir yaz oldu. Örneğin fiziksel problemlerle noktalanan VNL’i düşünüyorum. Süreç açısından yoğun ve güzel bir yazdı ama sonuçlar açısından zayıftı çünkü tüm çabalara rağmen VNL, Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat Elemeleri’nde istenilen sonuçları vermedi. Benim işim sonuçlarla değerlendirilir, bunun farkındayım ve bu yüzden sezonu değerlendirmekte zorlanıyorum çünkü birlikte yaptıklarımızın zenginliği sonuçların yetersizliğiyle çatıştı.

Haberin Devamı

SULTANLARIN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜ İTALYA'YI SAF DIŞI BIRAKTI
Avrupa Şampiyonası'nın favorileri arasında yer alan İtalya, yarı finalde Türkiye ile eşleşti. Mücadelede 2-1 öne geçen İtalya, Sultanlar'ın muhteşem dönüşüne engel olamadı ve maçı 3-2 kaybetti. Mücadelede as pasör çaprazı olarak Antropova oynarken Egonu yedek olarak müsabakada yer aldı.

İtalya bronz madalya için Hollanda ile karşı karşıya geldi. Üçüncülük maçını da 3-0 kaybeden üçüncülüğü Hollanda’ya kaptırdı.