Voleybol İtalya'da Egonu için skandal manşet: Özür dilemeni istiyoruz

İtalya'da Egonu için skandal manşet: Özür dilemeni istiyoruz

13.03.2023 - 09:57 | Son Güncellenme:

VakıfBank'a sezon başında transfer olan ve İtalya'ya geri döneceği konuşulan Egonu ile ilgili İtalyan basınından Libero sert bir başlık attı ve 'Egonu 1 milyon euro karşılığında İtalya'nın ırkçı olduğunu unutur' dedi.

İtalyada Egonu için skandal manşet: Özür dilemeni istiyoruz

Ülkemizde VakıfBank'ta forma giyen İtalyan pasör çaprazı Paola Egonu, son dönemlerde ülkesinde maruz kaldığı ırkçılığı anlatmıştı. İtalya'ya yeniden transfer olacağı konuşulan yıldız isimle ilgili Libero sert bir başlık attı ve 'Egonu 1 milyon euro karşılığında İtalya'nın ırkçı olduğunu unutur' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EGONU MİLLİ TAKIMA 'ARA' VERMİŞTİ
Dünya Voleybol Şampiyonası'nın favorileri arasında gösterilen İtalya, Brezilya'ya yarı finalde elendi. Üçüncülük mücadelesinde ABD'yi yenen İtalya'da Paola Egonu krizi yaşanmıştı. Maçtan sonra Egonu: 'Milli takıma devam edecek miyim? Bunu hala bilmiyorum. Şimdilik ara veriyorum çünkü canım yanıyor. Bir şeyler ters gittiğinde ilk saldırıya uğrayan benim ve bu çok zor. Arayı hak ettiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İtalyada Egonu için skandal manşet: Özür dilemeni istiyoruz

EGONU: 'ER YA DA GEÇ GERİ DÖNECEĞİM'
İtalyan basınına daha öncesinde konuşan Paola Egonu ülkesine geri dönüşü ve kariyeriyle ilgili sorulara cevap vermişti. 'İtalya'yı özlüyor musun?' sorusuna İyalyan yıldız, "Çok. İyisiyle kötüsüyle orası benim evim. Ve er ya da geç geri döneceğim." demişti.

Haberin Devamı

Yaşadığı ırkçı tavırlara tepki gösteren Egonu, bunun için çocuk doğurmayı bile düşünmediğini açıklamıştı. "Çocuğumun siyah tenli olması durumunda, benim yaşadığım tüm tiksintileri yaşayacağını biliyorum. Karma bir cilde sahip olsa; daha da kötü! Beyazlar için fazla siyah, siyahlar için fazla beyaz... O halde çocuk doğurup, onu mutsuzluğa mahkum etmeye değer mi?"

'SAÇIM OLMADIĞI İÇİN DALGA GEÇİLDİ'
"Güzellik standardının benim beyaz olduğumu varsaydığım bir ortamda büyüdüm. Ve bilirsiniz; çocuklar çok sevimsiz olabiliyor. Her zaman en uzundum, siyahtım, bu buklelerle nefret edildim. Ne yazık ki; o zaman saçım olmadığı için benimle dalga geçildi."

'Anaokulunda kötü muamele gördüğü zamana kıyasla bugün İtalya'da daha az ırkçılık var mı?' sorusuna İtalyan yıldız: "Hayır. Annem barda bir kahve istiyor ve onu soğuk veriyorlar, bankada beyaz arkadaşının girmesine izin veriyorlar ama onu vermiyorlar." dedi.

İtalyada Egonu için skandal manşet: Özür dilemeni istiyoruz

1 MİLYON EUROYA 'EVET' DEDİ
La Gazetta Dello Sport'un haberine göre; Paola Egonu yıllık 1 milyon euro karşılığında Milano'nun teklifine evet dedi. İtalyan gazetelerine göre Egonu, 2018-19 sezonunda Novara'dan 150 bin euro, 2019-21'de İmoco'dan 400 bin ve 2021-22 sezonunda yine Imoco'dan 700 bin euro alıyordu.

SKANDAL MANŞET
İtalyan gazetesi Libero, yıldız pasör çaprazının İtalya'ya geri dönüşünü ilgili çarpıcı bir manşetle duyurdu. Egonu'nun daha öncesinde İtalyan Milli Takımı'nda yaşadığı sorunlar ve yıldız ismin röportajlarına atıfta bulunan gazete, "Egonu 1 milyon euro karşılığında İtalya'nın ırkçı olduğunu unutur." başlığını attı.

Haberin Devamı

İtalyada Egonu için skandal manşet: Özür dilemeni istiyoruz

'MAĞDURU OYNAMAYI BIRAKIN'
Gazete haberinde; 'Egonu, Vero Volley'nin teklif ettiği yaklaşık bir milyon avro karşılığında ırkçı İtalya'ya dönmeye hazırlanıyor. Ne var biliyor musun sevgili Paola Egonu? Yuvana hoş geldin, savurgan, yani malını çarçur ettikten, bir süre sevgisizlik ve ideolojik sapmadan sonra doğru yola dönen evlat gibi hoş geldin diyoruz. Ama şimdi lütfen sadece kafanızda var olan ırkçı bir İtalya'ya yönelik öfkeyi durdurun. Her şeye ve daha fazlasına sahipken, hatta Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında İtalya'nın bayrak taşıyıcısıyken mağduru oynamayı bırakın" ifadeleri kullanıldı.

'ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTİYORUZ'
Bu kadar yeter çünkü artık fikirlerinize verdiğiniz bedeli biliyoruz: Yılda bir milyon. Egonu'nun geri dönüşünü kutlayan ilk röportajında ​​hatasını kabul etmesini ve ırkçı olmayan bir ülkeyi gücendirdiği için özür dilemesini istiyoruz.

Haberin Devamı

BAŞKAN MARZARI: 'BİZ TEKLİFİMİZİ YAPTIK, BEKLİYORUZ'
Vero Volley konsorsiyumu başkanı Marzari, Egonu'nun Milano'ya transferiyle ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. Imoco maçı sonrası başkan, "Ne yapmaya karar vereceğini göreceğiz, teklif yaptık. Bekliyoruz ama her şey bize bağlı değil. Benim açımdan bir İtalyanın, İtalyada oynaması iyi." ifadelerini kullanmıştı.