Motor Sporları İtalya’da gülen Max Verstappen

İtalya’da gülen Max Verstappen

12.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Formula 1’de sezonun 16. yarışını Red Bull’dan Max Verstappen, Ferrari’nin evi İtalya’da kazandı. Puanını 335’e yükselten Hollandalı pilot rakibi Leclerc ile farkı biraz daha artırdı.

İtalya’da gülen Max Verstappen

Formula 1’de sezonun 16. yarışı İtalya Grand Prix’sini yarışa 7. sırada başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Hollandalı sürücü bu sezon 11. galibiyetini aldı. En yakın rakibi Leclerc ile 116 puan fark yakalayan Verstappen, bir sonraki yarışta farkın 138 olması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Haberin Devamı

Yarışta Ferrari’den Charles Leclerc 2., Mercedes’ten George Russell ise 3. sırada oldu. Ricciardo, Stroll, Alonso ve Vettel zorlu mücadeleyi tamamlayamadı. Nyck De Vries, kariyerinin ilk Formula 1 yarışını 9. sırada tamamladı.

Yarış sonunda açıklamalarda bulunan Max Verstappen, “Harika bir yarış çıkardık. Her lastik setinde çok hızlıydık. Güvenlik aracından önce farkı kontrol ettik. Start çok iyiydi, kendi ritmimi bulup 2. sıraya çıktım. Otomobil sürmek çok keyifliydi, bizim için harika bir gün. Sonunda burada podyuma çıktım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan takımlar sıralamasında da Red Bull puanını 545’e çıkarırken, 406 puanı bulunan Ferrari rakibinden biraz daha uzaklaştı. Sezonun 17. yarışı Singapur Grand Prix’si 2 Ekim’de düzenlenecek.

Haberin Devamı

Yazarlar