Voleybol İtalya'da ilk haftadan Ebrar Karakurt damgası! 'Büyümüş de küçülmüş'

İtalya'da ilk haftadan Ebrar Karakurt damgası! 'Büyümüş de küçülmüş'

26.10.2022 - 18:07 | Son Güncellenme:

Son olarak Dünya Şampiyonası'nda Filenin Sultanları ile çeyrak finale yükselen Ebrar Karakurt, İtalya Ligi'ne fırtına gibi başladı. Ebrar'ın muhteşem performansı geniş yankı uyandırırken 'Büyümüş de küçülmüş' benzetmesi yapıldı.

İtalyada ilk haftadan Ebrar Karakurt damgası Büyümüş de küçülmüş

Dünya Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen fakat ABD engelini geçemeyen Filenin Sultanları'nda en iyiler arasında yer alan Ebrar Karakurt, İtalya Ligi'ne fırtına gibi başladı. Ebrar'ın muhteşem performansı geniş yankı uyandırırken 'Büyümüş de küçülmüş' benzetmesi yapıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE TARİHİ FIRSATI KAÇIRDI
FIVB Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye ABD'ye 3-0 mağlup oldu. Polonya'da oynanan mücadelede bir türlü üstünlüğü yakakalayamayan Türkiye tarihi bir fırsatı kaçırdı. Filenin Sultanları, ABD'yi mağlup etseydi tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükselmiş olacaktı.

SIRALAMADA BÜYÜK TEHLİKE
Filenin Sultanları Amerika mağlubiyetinden yaklaşık 8 puan kaybetti ve dünya sıralamasında 7. sıraya demir attı. Bu sıralama Olimpiyat Elemeleri'nde olacağımız torbaları doğrudan etkiliyor. Öte yandan Milletler Ligi ve Dünya Şampiyonası öncesinde ülkeler sırlamasında Türkiye 4. konumda yer alıyordu. Türkiye 7. sırada olduğu için muhtemelen 4. torbadan dahil olacak ve zorlu rakiplerle eşleşecek.

Haberin Devamı

İtalyada ilk haftadan Ebrar Karakurt damgası Büyümüş de küçülmüş

EBRAR YILDIZLAŞTI
Novara, İtalya Ligi'nde sezonun ilk maçında Macerata'ya set vermedi. Ebrar Karakurt, Novara’nın Macerata’yı 3-0 yendiği maçta 18 sayı kaydetti. Yüzde 46 ile hücum eden Ebrar 5 ace, 1 blok buldu.

İLK MAÇINDA EN SKORER İSİM
Ebrar Karakurt, İtalya Ligi’nin 2022/2023 sezonuna MVP seçilerek başladı.

İTALYANLAR EBRAR'I ÖNE ÇIKARDI
İtalyan sitesinde ise Novara'nın galibiyeti şu sözlerle değerlendirildi: Geçen sezonu ilk 4'te bitiren Igor Gorgonzola Novara, CBF Balducci HR Macerata'yı 3-0 (25-15, 25-10, 25-21) mağlup etti ve rakiplerine tatsız bir başlangıç yaptırdı.

Novara, bir saatten biraz fazla süren maçta dizginleri her zaman ellerinde sımsıkı tuttu. Türk yıldız Ebrar Karakurt 18 sayı (5 ace) ile kazanan tarafta öne çıkarken, Caterina Bosetti ace yaptı.

İtalyada ilk haftadan Ebrar Karakurt damgası Büyümüş de küçülmüş

'BÜYÜMÜŞ DE KÜÇÜLMÜŞ EBRAR'
Bir başka internet sitesinde ise Ebrar Karakurt'un performansı için değerlendirme yapıldı. 'Büyümüş de küçülmüş Ebrar, Novara için anahtar oyuncu' denilen haberde sezon açılışında 18 sayı kaydeden Ebrar'ın yine gündemden düşmeyeceğinin altı çizildi.

'22 YAŞINDA OLDUĞUNA İNANMAK ZOR'
FIVB Voleybol Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ettikten sonra Igor Gorgonzola Novara'ya katılan Ebrar'ın takım için kilit bir oyuncu olduğunun altı çizildi. Pazar günü İtalya Ligi'nde Pinerolo ile karşılaşacak Novara'nun yıldızı için şu ifadeleri kullanıldı: Ebrar Karakurt'un 22 yaşında olduğuna inanmak pek çok sebepten dolayı zor. Olgunluk seviyesi, sahadaki kendine güveni ve kupalarla dolu özgeçmişi şimdiden çok şey başarmış bir oyuncuya ait.

Haberin Devamı

Pek çok değerli yetenekte olduğu gibi Ebrar da çok küçük yaşlardan itibaren sporun en üst düzeyinde mücadele ederek deneyim kazandırdı ve bu deneyim onun kişiliğini şekillendirdi ve kariyerine yön verdi.

Zhu Ting, Kimberly Hill, Milena Rasic, Naz Aydemir gibi isimlerle çalıştığı vurgulanırken Giovanni Guidetti'nin koçluğunda yıldızlaştığı belirtildi.

Sezona iyi başlayan Karakurt, Macerata karşısında 18 sayıyla rekor kırdı ve etkileyici bir beş ace'lik performans kaydetti. Bu ona sezonun ilk MVP ödülünü kazandırdı.