Karagümrükspor İtalyan basınından Karagümrük'e 'Baba' tepkisi! Pirlo paylaşımı polemik yarattı

İtalyan basınından Karagümrük'e 'Baba' tepkisi! Pirlo paylaşımı polemik yarattı

14.06.2022 - 08:59 | Son Güncellenme:

Fatih Karagümrük'ün Pirlo'yu "Baba" (The Godfather) filminden bir kare ile paylaşması İtalya'da tartışmalara yol açtı. İtalyan teknik adam basın toplantısında Fatih Terim sorusuna yanıt verdi.

İtalyan basınından Karagümrüke Baba tepkisi Pirlo paylaşımı polemik yarattı

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, yeni teknik direktörü Andrea Pirlo için imza töreni düzenledi. Karagümrük'ün Pirlo'yu "Baba" (The Godfather) filminden bir kare ile paylaşması tepkilere yol açtı.

Haberin Devamı

VavaCars Fatih Karagümrük dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Andrea Pirlo Karagümrük'te. Dünyaca ünlü futbol adamı son olarak Avrupa'nın en önemli kulüplerinden Juventus'u çalıştırdı. Juventus'la Şampiyonlar Ligi tecrübesi de yaşayan Pirlo, 1 Temmuz'da başlamak üzere kendisini bir yıllığına Karagümrüklü yapan sözleşmeyi imzaladı" dedi.

İtalyan basınından Karagümrüke Baba tepkisi Pirlo paylaşımı polemik yarattı

FATİH TERİM CEVABI
İtalyan teknik adam, Fatih Terim'le ilgili gelen soruya cevap verdi. Andrea Pirlo, Türkiye'de gündem olan sözleriyle ilgili "Hatalı çevrildiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"ONA KARŞI ÇOK İYİ HİSLERİM VAR"
Andrea Pirlo, "Fatih Terim'le sadece 2 ay çalıştık. Ona karşı çok iyi hislerim var. Kitapta ne yazdığımı hatırlamıyorum çünkü çok sene geçti. Tek hatırladığım şey, Türkiye'de böyle bir şey söylediler ancak belki de farklı tercüme edildi." cevabını verdi.

Haberin Devamı

43 yaşındaki İtalyan efsane, Fatih Karagümrük'le görüşmelerinin kısa bir süre önce başladığını açıkladı. Andrea Pirlo, "Futbolu çok seviyorum. Zaten Türkiye'yi de takip ediyordum. Bu takımda başka İtalyan oyuncuların da oynadığını da gördüm, o yüzden de takip ediyordum. Birkaç hafta önce görüşmeler başladı." diye konuştu.

"KENDİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN İYİ BİR FIRSATTI"
Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'ü tercih etme nedenini "Bir sene ara verdikten sonra Türkiye'ye gelmek önemliydi. Kendisini geliştirmek isteyen bir takım ve benim için iyi bir fırsat. İstediğim, aşama kaydetmek isteyen bir takım fikriydi. Bu kulüp ile bu konuda birleştik." sözleriyle açıkladı.

'BABA' AFİŞİ TEPKİ ÇEKTİ
Karagümrük, Twitter'dan bir mesajla Pirlo'ya İtalyanca olarak "Hoş geldin" diye seslendi. Ancak bu mesajda kullanılan görsel, mafyayı konu alan "Baba" (The Godfather) filminin afişine benzerliği nedeniyle polemiklere yol açtı.

Sosyal medyada, "Dünya çapında ve mutlak bir şampiyonu, Baba posteriyle, yani İtalya=mafya mesajıyla sunmak tam anlamıyla skandal!"; "Peki ya biz bir Türk'ü kebapla yan yana koysak ne düşünürdünüz? Üstelik kebap yapmak mafya olmaktan çok daha şerefli" gibi mesajlar geldi.

Haberin Devamı

Bazı yorumcular bunu "ırkçılık" örneği olarak tanımladı. Facebook'taki bir yorumcu da "Beni böyle sunsalar çoktan istifa etmiştim" dedi.

Sosyal medyadaki tepkiler basına da yansıdı. La Repubblica gazetesi, Andrea Pirlo'nun Karagümrük'e transferini bu unsuru öne çıkararak değerlendirdi. Gazete, "Pirlo: Ne 'karşılama' ama. Türkiye'de 'Baba' gibi sunuldu" başlığını kullandı.

La Repubblica, "Teknik direktör, sosyal medya görüntüsünde Don Vito Corleone olarak gösterildi. Fatih Karagümrük'ün sosyal medya kanalında 'Baba' posterindeki kişi Andrea Pirlo'nun ta kendisi. Türk kulüp yeni teknik direktörünü, İtalyanlar hakkındaki en basmakalıp önyargılardan birine başvurarak, tatsız biçimde tanıttı" diye yazdı.

Il Fatto Quotidiano gazetesi de haberi, "Andrea Pirlo, Karagümrük'ün yeni teknik direktörü. Türk kulüp bunu, Pirlo'yu Don Vito Corleone'e benzeterek duyurdu: Twitter'da İtalyanlar öfkeli" başlığıyla verdi.