İtalya Serie A İtalyan devi Juventus'ta kaos! Toplu istifa, 12 yıllık dönem sona erdi

İtalyan devi Juventus'ta kaos! Toplu istifa, 12 yıllık dönem sona erdi

29.11.2022 - 10:11 | Son Güncellenme:

İtalyan devi Juventus'ta beklenmedik bir gelişme yaşandı. Kulüp içerisinde alınan sürpriz karar neticesinde taraftarlar şoke olurken, 12 yıllık dönem resmen sona erdi.

İtalyan devi Juventusta kaos Toplu istifa, 12 yıllık dönem sona erdi

İtalya Serie A'da lider Napoli'nin 10 puan gerisinde Dünya Kupası arasına giren Juventus'ta beklenmedik bir gelişme yaşandı. İtalyan futbolunu şoke eden gelişme sonrası kulüpte 12 yıllık dönem sona erdi.

Haberin Devamı

REKOR ZARAR ETTİ

Juventus 2021-22 sezonunda 254,3 milyon euroluk rekor zarar açıklamış ve 23 Kasım'da yapılması gereken hissedarlar toplantısı geçen hafta 27 Aralık'a ertelenmişti.

TOPLU İSTİFA

Juventus'ta Başkan Andrea Agnelli, CEO Maurizio Arrivabene ve Başkan yardımcısı Pavel Nedved de dahil olmak üzere gerçekleştirilecek olağanüstü toplantı öncesinde tüm yönetim kurulu istifa etti.

İtalyan devi Juventusta kaos Toplu istifa, 12 yıllık dönem sona erdi

RESMEN AÇIKLANDI

Juventus, Andrea Agnelli de dahil olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin istifa ettiğini ve Maurizio Scanavino'nu yeni CEO olarak göreve başladığını duyururken, açıklama ile yönetim kurulunun istifa ettiğini doğrulamış oldu.

12 YILLIK DÖNEM SONA ERDİ

2010’dan bu yana süregelen 12 yıllık Andrea Agnelli dönemi sona erdi. Büyükbabası Edoardo, amcası Gianni ve babası Umberto’dan sonra Juventus’a başkanlık eden Agnelli ailesinden dördüncü üye olarak görevinden ayrıldı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA ALTINDALAR

Juventus, sermaye kazancı elde etmek için şişirilmiş değerlerle şüpheli transferler nedeniyle soruşturma altında. Yetkililer yakın zaman önce kulübün 2018, 2019 ve 2020 mali tablolarını incelemişti.

İtalya’da istifa kararının net gerekçesi henüz açıklanmamış olsa da tahmin ediliyor. Sermaye kazançlarıyla ilgili Torino savcılığı tarafından yürütülen soruşturma, gerekçe olarak gösterilmekte. Consob tarafından iletilen şikayetler, bütçe taslağı ve hissedarlar toplantısına yönelik ertelemelerin soruşturmayla birlikte gerekçe teşkil ettikleri ifade ediliyor.

İtalyan devi Juventusta kaos Toplu istifa, 12 yıllık dönem sona erdi

OLAY İDDİA

İtalyan basınında yer alan haberlere göre Mayıs ve Haziran 2020'de kadrodaki 23 futbolcu Covid pandemisinin etkisi nedeniyle maaşlarını dört ay azaltmak için kulüple anlaşmalar imzaladı. Ancak iddialara göre Juventus, futbolculara "gizlice" maaş ödemeye devam etti.

RONALDO DA SORUŞTURMA İÇERİSİNDE

Haberin detaylarında ise Juventus'a yönelik soruşturmanın Cristiano Ronaldo'ya resmi maaşının dışında ek ücretler ve bonuslar veren 'gizli' bir sözleşmeye ilişkin raporlarla başladığı ileri sürüldü.

Juventus'un Efsanevi Teknik Direktörü: Massimiliano Allegri

Haberin Devamı

Yazarlar