Şampiyonlar Ligi İtalyanların final laneti! Avrupa kupalarında inanılmaz son: 'Çok yazık'

İtalyanların final laneti! Avrupa kupalarında inanılmaz son: 'Çok yazık'

11.06.2023 - 09:57 | Son Güncellenme:

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi Finali'nde Manchester City, Inter'i mağlup ederek kupaya uzanan taraf oldu. Dev finalin ardından Avrupa basını çarpıcı başlıklarla City galibiyetini manşetlerine taşırken İtalyan ekiplerinin bu sezon finallerde yaşadığı inanılmaz son dikkatleri çekti. İşte detaylar...

İtalyanların final laneti Avrupa kupalarında inanılmaz son: Çok yazık

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde Erling Haaland’lı Manchester City ve Hakan Çalhanoğlu’lu Inter karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçta Pep Guardiola yönetimdeki İngiliz devi Manchester City, rakibini 1-0 mağlup ederek kupaya uzanan taraf oldu.

Haberin Devamı

TARİHİNDE İLK

Polonyalı hakem Szymon Marciniak’ın düdük çaldığı karşılaşmada İngiliz ekibi, rakibini 68’inci dakikada Rodri’nin attığı golle 1-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

İtalyanların final laneti Avrupa kupalarında inanılmaz son: Çok yazık

İSTANBUL’DA BİR KEZ DAHA İNGİLİZLER KAZANDI

Atatürk Olimpiyat Stadı, 2004-2005 sezonunun ardından 2’nci kez Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yaptı. 2005 yılındaki finalde, Liverpool ilk yarısını 3-0 geride kapattığı karşılaşmada skoru 3-3’e getirerek penaltı atışları sonucunda kupayı kazanma başarısı göstermişti. 18 yılın ardından bir kez daha İstanbul’da oynanan İngiliz - İtalyan finalinde tekrardan gülen İngilizler oldu. Manchester City, rakibi Inter’i 68’inci dakikada Rodri’nin golüyle mağlup ederek kupayı kazanma sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

GUARDİOLA'DAN TARİHİ BAŞARI

Bu sezon Premier Lig, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Pep Guardiola, iki farklı takımın başında üçleme yapan ilk teknik direktör oldu.

Teknik patron, kariyerinden en son 2009 yılında 3 kupa birden kazanmıştı.

İtalyanların final laneti Avrupa kupalarında inanılmaz son: Çok yazık

'TARİH YAZANLAR'

Şampiyonlar Ligi finalinin ardından Avrupa basını İstanbul'da oynanan finali manşetlerine taşıdı.

Mirror'da, Manchester City'nin tarih yazdığını belirtirken Rodri'nin harika golünün Guardiola'nın takımına zaferi getirdiği vurgulandı.

The Sun 'Tarih yazanlar' başlığıyla zaferi duyururken, Manchester City'nin 3 kupalı sezonundaki başarılara atıfta bulundu.

AS, İspanyol yıldız Rodri'nin golüyle Manchester City'nin zafere ulaştığını belirtti ve yıldız futbolcuya övgü dolu ifadeler kullandı.

Marca ise farklı bir tarzda zaferi okurlarına taşıdı. İspanyol gazetesi, "Guardiola, kötü oynayarak kazanmayı öğreniyor" başlığıyla haberi manşetlerine taşıdı.

Mundo Deportivo da "Manchester City hayalini gerçekleştirdi ve ilk Şampiyonlar Ligi'ni kazandı' şeklinde zaferi okurlarına aktardı.

İtalyanların final laneti Avrupa kupalarında inanılmaz son: Çok yazık

İTALYAN BASINI: ÇOK YAZIK

İtalyan basını ise Inter'in İstanbul'da oynadığı dev finali kaybetmesini şu şekilde gördü:

La Gazzetta dello Sport: "Çok yazık" başlığıyla sonucu okurlarına aktarırken Inter'in Manchester City ile başa baş rekabet ettiğini ancak kupanın İngiliz eklibine gittiğini belirtti.

Haberin Devamı

Tuttosport: "Inter, finalde kaybetti, Guardiola Avrupa Şampiyonu" manşetiyle dev maçın sonucunu duyurdu.

Corriere dello Sport: "Inter, İstanbul'da acı gözyaşı içinde. City, Şampiyonlar Ligi'ni kazandı" şeklinde finalin sonucunu duyurdu.

Sportmediaset ise 3 İtalyan takımının Avrupa kupalarında finale yükselmeyi başardığını ancak zafer elde edemediklerini belirterek "İtalyan takımlarından üçleme beklendiği ancak 3 İtalyan ekibinin de finalleri kaybettiği" yazıldı.

İtalyanların final laneti Avrupa kupalarında inanılmaz son: Çok yazık

İTALYANLARIN FİNAL LANETİ

Inter'in şampiyonlar Ligi'nde Manchester City'ye yenilmesinin ardından ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Konferans Ligi'nde Fiorentina, Avrupa Ligi'nde Roma ve Şampiyonlar Ligi'nde Inter finale yükselmeyi başardı. Ancak 3 italyan ekibi de finallerde rakiplerini mağlup edemediler ve elleri boş bir şekilde turnuvalardan ayrıldılar.

Bu sonuçlar neticesinde bir ilk de yaşandı. İtalya, Avrupa kupaları tarihinde aynı sezonda üç temsilcisi final kaybeden ilk ülke oldu.

Haberin Devamı