Diğer İzmir’de atletizm zirvesi

İzmir’de atletizm zirvesi

28.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Atletizmde 2022 sezonu değerlendirme ve 2023 planlama toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi. Federasyon yetkilileri, antrenörler ve sporcular geride kalan dönemin analizini yaparlarken, hedefleri de masaya yatırdı.

İzmir’de atletizm zirvesi

Atletizmde 2022 sezonu değerlendirme ve 2023 sezonu planlama toplantısı İzmir’de gerçekleştirildi. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Halkapınar’daki TAF Turkcell Atletizm Yüksek Performans Merkezi’nde iki gün süren organizasyonda bir dizi toplantı gerçekleştirildi.

Federasyon yetkilileri, antrenörler ve sporcular geride kalan dönemin analizini yaparlarken, hedefleri de masaya yatırdı. Basın mensuplarının da katıldığı panelde milli sporcular söz alarak hem kendilerini tanıttı hem çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar yaptığı açıklamada başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi. Çintimar, ‘2022’de tarihimizde ilk defa Akdeniz Oyunları’nda 7 madalya ve şampiyonluk elde ettik. İslam Oyunları’nda tüm branşlarda madalya alınarak takım birinciliği geldi. Dünya Şampiyonası’nda Ersu Şaşma ile ilk kez finalde mücadele edildi. Cumhuriyet tarihinde toplam 5 madalyanın bulunduğu dünya gençler şampiyonasında 4 madalya birden aldık” dedi.
Fatih Çintimar, Atletizm Dürüstlük Birimi raporu doğrultusunda Dünya Atletizm Federasyonu’nun Türkiye’yi yarış manipülasyonu izleme listesine almasını da değerlendirdi. Çintimar şunları söyledi: “Bundan böyle kayıt alınacak yarışmalarda Dünya Atletizm Federasyonu’ndan gözlemci talep edeceğiz. Böylelikle bu yarışlarda kazanılan dereceler geçerlilik kazanacak. Bu bir ceza değil, denetim” dedi. Organizasyon, önemli derecelere imza atan milli atletlere plaket verilmesi töreniyle sona erdi.

Haberin Devamı