Milli Takım Japonya maçının devre arasında olay! Kuntz, futbolcularına ateş püskürdü: Farkında mısınız?

Japonya maçının devre arasında olay! Kuntz, futbolcularına ateş püskürdü: Farkında mısınız?

16.09.2023 - 09:18 | Son Güncellenme:

EURO 2024 Elemeleri'nde Ermenistan'la 1-1 berabere kalan, Japonya'ya ise özel maçta 4-2 mağlup olan A Milli Takım'da teknik direktör Stefan Kuntz eleştirilerin odağında yer almıştı. Japonya maçının devre arasında yaşananlar ortaya çıktı.

Japonya maçının devre arasında olay Kuntz, futbolcularına ateş püskürdü: Farkında mısınız

Türkiye'nin EURO 2024'e katılmak için Ermenistan ile oynadığı grup maçında sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılmasının ardından Kuntz, adeta yerden yere vurulmuştu. Japonya maçında alınan 4-2'lik mağlubiyet sonrasında ise tüm oklar Alman hocaya döndü. Japonya maçının devre arasında yaptığı konuşma da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

MAÇTAN SONRA ELEŞTİRDİ

EURO 2024 finalleri yolunda A Milli Takımımız’ın Ermenistan ile son anda 1-1 berabere kalması sonrası teknik direktör Stefan Kuntz, yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Kuntz, Japonya’ya 4-2 kaybettiğimiz özel maçın ardından ise basın toplantısında oyuncularını eleştirerek, “Kulakları tıkamaktansa, gözleri açmak önemli. Oyuncular, yüzde 100’ünü verecek seviyeye gelmeli. Yüzde 100’lerini vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil!” ifadelerini kullanmıştı.

Japonya maçının devre arasında olay Kuntz, futbolcularına ateş püskürdü: Farkında mısınız

KUNTZ İSTİFA SESLERİ

Öte yandan karşılaşmayı Cegeka Arena'da takip eden bazı taraftarlar, teknik direktör Stefan Kuntz'u istifaya davet etti. Japonya'nın ilk yarıda bulduğu gollerin ardından Stefan Kuntz tepkilerden nasibini aldı. Stadyumda yer alan bir kısım taraftar, Alman teknik adamı istifaya davet etti. Taraftarlar bir süre 'Kuntz istifa' şeklinde tempo tuttu.

Haberin Devamı

JAPONYA'YA KARŞI 2. MAĞLUBİYET

A Milli Futbol Takımı, tarihinde Japonya ile 3'üncü kez karşı karşıya geldi. 1997 yılında oynanan karşılaşmayı Japonya 1-0 kazanmıştı. İki ekip, 2022 Dünya Kupası'nda Son 16 Turu'nda bir kez daha karşı karşıya gelmiş, milliler Ümit Davala'nın golüyle rakibini 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Japonya maçının devre arasında olay Kuntz, futbolcularına ateş püskürdü: Farkında mısınız

DEVRE ARASINDA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Çoğunluk, Alman hocanın sadece basın önünde futbolcularına bu tarz bir çıkışta bulunduğunu düşünmüştü. Ancak tecrübeli çalıştırıcı, ilk yarı sonunda 3-1 yenik girdiğimiz Japonya karşılaşmasının devre arasında eleştirel bir motivasyon konuşması yaptığı ortaya çıktı. Ortaya konan futboldan hiç memnun olmayan Kuntz’un soyunma odasında takıma, “Beyler, ne oynadığınızın farkında mısınız! Bu oynadığımız oyunu gerçekten kendinize yakıştırıyor musunuz?” şeklinde konuştu.

KONUŞMASI KISMEN İŞE YARADI

Kuntz, tansiyonu yüksek konuşmasının devamında ise “Milli Takım futbolcuları böyle mi oynamalı? Hadi, şimdi çıkın ve elinizden gelenin en iyisini ülkeniz için yapın” sözlerini sarf etti. Deneyimli hocanın hem konuşması hem de verdiği taktikler sonrası A Milliler, ikinci devrede sonuç anlamında olmasa da, oyun anlamında ilk yarıya göre çok daha iyi bir performans göstermişti.

Haberin Devamı

Yazarlar