Milli Takım Japonya-Türkiye maçında Stefan Kuntz'a pankartlı tepki!

Japonya-Türkiye maçında Stefan Kuntz'a pankartlı tepki!

12.09.2023 - 16:15 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'ın Japonya ile karşılaştığı hazırlık maçında Ay-Yıldızlıların teknik direktörü Stefan Kuntz'a büyük tepkiler oldu. Taraftarlar, Alman teknik adama pankartlı tepkide bulundu.

Japonya-Türkiye maçında Stefan Kuntza pankartlı tepki

A Milli Takım'ın Japonya ile karşılaştığı hazırlık maçında teknik direktör Stefan Kuntz ve futbolcular büyük tepki gördü. Taraftarlar, karşılaşma öncesinde Alman teknik adama pankartlı tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

BERTUĞ YILDIRIM İLK KEZ 11'DE BAŞLADI

Türk futboluna adını Hatayspor’da duyuran ve yaz transfer döneminde Fransız ekibi Rennes’e transfer olan Bertuğ Yıldırım, bu Milli arada ilk kez aday kadroya çağrılmıştı. Teknik direktör Stefan Kuntz’un, Ermenistan karşısında son anlarda oyuna soktuğu Bertuğ, attığı golle Ay-Yıldızlılar’ın sahadan beraberlikle ayrılmasını sağlamıştı. Kuntz, Japonya karşılaşmasında 21 yaşındaki futbolcuya ilk 11’de şans verdi. Genç yıldız kariyerinde ilk kez A Milli Takım'da ilk 11'de şans buldu.

Japonya-Türkiye maçında Stefan Kuntza pankartlı tepki

ALMANYA'YA BİR İLKİ YAŞATTILAR

Japonya’nın, Türkiye’den önce hazırlık maçı yaptığı Almanya’yı 4-1 gibi farklı bir skorla devirmesi, Panzerler’de yıkım etkisi yaratmıştı. Milli takımlar düzeyinde çok formda olan Japonlar’ın, Almanya’yı sahadan silmesinin ardından teknik direktör Hansi Flick’in görevine son verilmişti. Flick, 123 yıllık ülke futbolu tarihinde kovulan ilk hoca oldu. Daha önce görevden ayrılan 10 isim de, kendi isteğiyle bu kararı almıştı.

Haberin Devamı

21 YIL SONRA YENİDEN

A Milli Takımımız, hazırlık maçında Belçika’da karşılaştığı Japonya ile 21 yıl sonra yeniden rakip oldu. Ay-Yıldızlılar, Japonlar’la son karşılaşmasını 2002 Dünya Kupası’nda oynamıştı. Turnuvanın Güney Kore ile birlikte ev sahiplerinden Japonya’yı, Son 16 Turu’nda Ümit Davala’nın attığı golle 1-0 yenmiş ve adımızı çeyrek finale yazdırmıştık. Milliler, bu turnuvada üçüncü olarak da tarihi bir başarı elde etmişti.

Japonya-Türkiye maçında Stefan Kuntza pankartlı tepki

KUNTZ'TAN 9 FARKLI İSİM

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Ermenistan maçından 9 farklı ismi sahaya sürdü. Alman teknik adam Uğurcan Çakır, Ozan Kabak, Mert Müldür, Onur Bulut, Salih Uçan, Salih Özcan, Yusuf Sarı, İrfan Can Kahveci ve Bertuğ Yıldırım'a ilk 11'de şans verdi. Ermenistan maçında forma giyen Çağlar Söyüncü ve Orkun Kökçü, Japonya karşılaşmasında da ilk 11'de şans buldu.

KUNTZ'A İSTİFA TEPKİLERİ

Mili takımın Japonya ile karşı karşıya geldiği maçta Türk seyircilerden tepki geldi. Belçika'da oynanan maç sırasında stada gelen bir grup Türk seyirci "İstifa Kuntz" tezahüratları yaptı. Alman teknik adam Ermenistan beraberliğinin ardından da ciddi eleştirilere maruz kalmıştı.

Haberin Devamı

BELÇİKA'DA 'GO HOME KUNTZ' PANKARTI

A Milli Takım'ın Japonya ile oynadığı karşılaşmada Türk taraftarlar Go Home (Evine dön) Kuntz pankartı açtı. Japonya'nın ilk devrede attığı gollerin ardından Stefan Kuntz'a yöneltilen istifa tepkileri arttı. Japonya'nın maçta 3-0 öne geçmesinin ardından Belçika'daki Türk taraftarlar, A Milli Takımı pas yaparken yuhalayarak ve ıslıklayarak protesto ediyor.

Japonya-Türkiye maçında Stefan Kuntza pankartlı tepki

BÜYÜKEKŞİ: KUNTZ İLE DEVAM EDİYORUZ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Japonya ile oynanan hazırlık karşılaşmasından önce TRT Spor'a açıklamalarda bulundu. Mehmet büyükekşi, Stefan Kuntz ile yola devam edileceğini belirterek "Stefan Kuntz ile devam ediyoruz. Önemli olan istikrar. Uzun vadeli düşünmek istiyoruz. Bir puan kaybında ani karar vermemek gerekiyor." sözlerini kullandı.

JAPONYA KARŞISINDA TATSIZ PROVA

Türkiye A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 mağlup oldu. Japonya'ya galibiyeti getiren golleri 15'inci dakikada Atsuki Ito, 28 ve 36'ncı dakikalarda Nakamura ile 78'inci dakikada penaltıdan Junya Ito kaydetti. Millilerin mücadeledeki golleri ise 44'üncü dakikada Ozan Kabak ve 61'inci dakikada Bertuğ Yıldırım'dan geldi.

Haberin Devamı

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda haftayı bay geçen Türkiye, hazırlık maçında Japonya ile karşı karşıya geldi. Belçika'nın Genk şehrindeki Cegeka Arena'da oynanan mücadelede Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Allard Lindhout düdük çaldı. Lindhout'un yardımcılıklarını ise Rens Bluemink ve Roy de Nas üstlendi.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu 5'inci maçında Ermenistan ile 1-1 berabere kalan millilerde, teknik direktör Stefan Kuntz bu maçta görev yapan birçok oyuncuya Japonya karşısında görev vermedi. Kaleyi Uğurcan Çakır'a emanet eden Kuntz, savunma dörtlüsünü; Mert Müldür, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Onur Bulut'tan oluşturdu. Orta alanda Salih Özcan, Salih Uçan ve Orkun Kökçü'yü görevlendiren Alman teknik adam, hücum hattının sağında Yusuf Sarı, solunda İrfan Can Kahveci'yi 11'de görevlendirdi. Kuntz'un gol yollarındaki tercihi ise Bertuğ Yıldırım oldu.

Haberin Devamı