Diğer Jasper Philipsen fırtınası

Jasper Philipsen fırtınası

10.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

58. Cumhur-başkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tüm hızıyla devam etti.. Organizasyonun ilk gününde mutlu sona ulaşan Alpecin Deceuninck Takımı’nın sporcusu 166.5 kilometrelik Kemer-Kalkan etabında da zirveye çıktı, şampiyonluk için iddiasını kanıtladı.

Jasper Philipsen fırtınası

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda ikinci gün de büyük bir mücadeleye sahne oldu. İlk günün galibi Alpecin Deceuninck Takımı’ndan Jasper Philipsen yine son metrelerde klasını göstererek 4 saat 13 dakika 54 saniye ile etabı birinci bitirdi ve bugünkü Fethiye-Fethiye (Babadağ) etabında da Genel Ferdi Klasman birincisi olarak Turkuaz Mayoyu giymeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun birlikte damalı bayrağı sallamasıyla Kemer Saat Kulesi’nin önünden ikinci etap start aldı.

Kalkan’da gerçekleşen finiş noktası diğer etaplara nazaran daha farklı bir konumdaydı. Alışık olunan standart farklı bir finiş noktasından uzak olma ihtimali de büyüktü. Diğer taraftan Alpecin-Deceuninck sporcuları önde kaçan grubu erken yakalamak istemedikleri için tempoyu sürekli değişik süratte tutmaya özen gösterdiler. Finişe 1.5 kilometre kala ayrılmalar başladı. Üst üste ataklar sporcuları iyice bunaltırken son 50 metrede yine Philipsen “En İyi Sprinter benim” dedi ve etabı galip bitirdi.

Haberin Devamı

Turun en zorlu etaplarından biri olan Fethiye-Fethiye’de bugün sporcular ilk önemli sınavını verecek. Öncelikle 1163 metre yükseklikteki 1. kategori yokuş primi kapısından geçilecek, ardından da bitime yaklaşık 17 km kala TUR 2023’ün en zorlu tırmanışına başlanacak Babadağ’ın 1937 metre yüksekliğinde bitişe ulaşılacak.

Yazarlar