Diğer Jasper Philipsen hızlı başladı!

Jasper Philipsen hızlı başladı!

09.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Alanya-Antalya etabı ile başlayan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda ilk günün galibi Alpecin Deceuninck Takımı’ndan Jasper Philipsen oldu. Turda heyecan bugün Kemer-Kalkan etabı ile devam edecek.

Jasper Philipsen hızlı başladı

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 135 kilometrelik Alanya-Antalya etabı ile başladı. 24 takımdan 163 sporcunun katıldığı organizasyondaki ilk etabı 2 saat 44 dakika 31 saniye ile Alpecin Deceuninck Takımı’ndan Jasper Philipsen kazandı.

Haberin Devamı

Etabın ilk prim kapısını Hollanda Milli Takımı’ndan Diesel Bram geçti ve Beyaz Mayo’yu giymeye hak kazandı. Doğukan Arıkan 56.2 kilometrede gerçekleşen prim kapısını ilk sırada geçmek için büyük efor sarf ederken çizgiyi Bram geçmeyi başardı. Bu arada ön grupla, pelotonun arasındaki zaman farkı 1 dakikanın altına düştü.

Etabın ikinci prim kapısı 86.2’nci kilometrede gerçekleşti. Mosso’nun sponsorluğundaki Yeşil Mayo’yu P&S Benotti Takımı’ndan Tobias giymeye hak kazandı. Finişe 3 kilometre kala ön grupla, Peloton’un arasındaki zaman farkı iyice eridi ve 30 saniyeye kadar düştü. Ön grup yeniden hızlanınca Serdar Anıl Depe ve Ahmet Örken geri düştü ve pelotona yakalandılar.

Etabın son prim kapısı finişe 18 kilometre kala gerçekleşti. Üç sporcu kapı çizgisine kadar büyük bir mücadelenin içine girdi. Son anda Nolde atak yapıp çizgiyi ilk geçen sporcu oldu, Türk Hava Yolları’nın sponsorluğundaki Kırmızı Mayo’yu giymeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Son prim kapısından sonra etabın başından beri önde olan ve son olarak iki sporcu olarak devam eden kaçış grubu Peloton ile birleşti. Peloton son metrelere kadar toplu halde geldi. Hız finiş tamamlanıncaya kadar 54 kilometreye kadar çıktı. Finişi Alpecin Deceuninck Takımı’ndan Jasper Philipsen ilk geçen oldu ve Genel Ferdi Klasman birincisi olarak Turkuaz Mayo’yu giymeye hak kazandı. Tur bugünkü 166.5 kilometrelik Kemer-Kalkan etabı ile devam edecek.

YOĞUN İLGİ

Dev organizasyona ilk günde halkın ilgisi de hayli fazla oldu. Sabahın ilk ışıklarından itibaren start ve Antalya’daki finiş noktasında yüzlerce insan son hazırlıklar için canla başla çalışarak etaba son şeklini verdi. Etabın madalya töreni ise Atatürk Parkı’nda düzenlendi, dereceye giren sporculara madalya ve çiçek takdim edildi.