İspanya La Liga Joan Laporta'dan Real Madrid'e eleştiri! '70 yıl boyunca adaleti dağıtacak hakemleri tayin ettiler'

Joan Laporta'dan Real Madrid'e eleştiri! '70 yıl boyunca adaleti dağıtacak hakemleri tayin ettiler'

17.04.2023 - 18:37 | Son Güncellenme:

Barcelona Başkanı Joan Laporta, 'Negreira olayı' olarak adlandırılan dava hakkındaki suçlamaları cevapladı. Barcelona Başkanı Joan Laporta suçlamalar hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Joan Laportadan Real Madride eleştiri 70 yıl boyunca adaleti dağıtacak hakemleri tayin ettiler

İspanya ve futbol kamuoyu geçtiğimiz ay skandal bir iddia ile sarsıldı. La Liga devi Barcelona'nın hakemler hakkında bilgi almak amacıyla bir şirkete ödeme yapmasının ortaya çıkmasının ardından büyük bir soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

'Negreira olayı' adıyla anılan dava süreci hakkında Barcelona cephesinden resmi açıklama geldi. Barcelona Başkanı Joan Laporta, yaklaşık iki aydır devam eden susukunluğunu bozdu.

Joan Laportadan Real Madride eleştiri 70 yıl boyunca adaleti dağıtacak hakemleri tayin ettiler

Camp Nou'da basın mensuplarını davet eden Joan Laporta, 'Negreira olayı' hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Bunun bir yolsuzluk suçu değil, karalama kampanyası olduğunu belirten Barcelona Başkanı, "Negreira olayı bir yolsuzluk suçu değil. Katalonya'nın, Barcelona Kulübü gibi amblemlerinden birini yok etmek istiyorlar. Bazı güç çevreleri kulübün dünyaya açık bir Katalan platformu olmasını desteklemiyor. Bu bir karalama kampanyasıdır" dedi.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, soruşturma sürecinin bir tesadüften yana olmadığını iddia etti. UEFA'nın Avrupa Süper Ligi projesinin ardından Barcelona'ya yüklendiğini belirten Joan Laporta açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Kulübümüzü istikrarsızlaştırmaya yönelik bu saldırılara karşı kulübümüzün itibarını sonuna kadar savunacağız. Eğer bireysel bir usulsüzlük olduysa bunun mağduru Barcelona Kulübüdür" diye konuştu.

Haberin Devamı

Joan Laportadan Real Madride eleştiri 70 yıl boyunca adaleti dağıtacak hakemleri tayin ettiler

Barcelona Başkanı Joan Laporta, eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'nın sahibi olduğu şirkete Barcelona'nın 2001-2018 yılları arasında toplamda 7 milyon 300 bin euro ödeme yapılması hakkında gelen sorulara net cevaplar vermemesiyle dikkat çekti.

Joan Laporta son olarak ezeli rakipleri Real Madrid'i de suçladı ve, "Tüm dünya biliyor ki tarihsel olarak hakem hatalarından en fazla fayda gören kulüp Real Madrid olmuştur. Rejimin kulübü. 70 yıl boyunca hakem başkanları, Madrid'in eski üyeleri, futbolcuları ya da yöneticileri olmuştur. Bazı dönemler hepsini birden yaptıkları da olmuştur. 70 yıl boyunca adaleti dağıtacak hakemleri tayin ettiler. Kulübümüzün en iyi döneminde, Madrid'in ortaya çıkıp sportif anlamda zarar gördüğünü iddia etmesi eşi benzeri görülmemiş bir sinizmdir. Umarım bu dava onları gülünç durumda bırakır" açıklamasını yaptı.