Fenerbahçe Joao Pedro'nun geri dönüşünün sırrı ortaya çıktı! Efsane ismin felsefesi ilham oldu

Joao Pedro'nun geri dönüşünün sırrı ortaya çıktı! Efsane ismin felsefesi ilham oldu

21.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de sahanın yıldızı Joao Pedro olmuştu. Brezilya asıllı İtalyan yıldızın geri dönüşüne efsane ismin felsefesi ilham oldu.

Joao Pedronun geri dönüşünün sırrı ortaya çıktı Efsane ismin felsefesi ilham oldu

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Medipol Başakşehir'i muhteşem bir geri dönüşle 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe'nin galibiyetinde en önemli pay Joao Pedro'nun oldu. Uzun süren sakatlığının ardından eski formundan uzaklaşan Brezilya asıllı İtalyan forvetin muhteşem geri dönüşüne efsane ismin felsefesi ilham oldu. İşte Fenerbahçe'deki son gelişmeler ve ayrıntılar...

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR İÇİN FIFA'YA BAŞVURU

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur hakkında Zaniolo’ya yapılan resmi teklifin belgesini televizyondan paylaşması nedeniyle hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Haksız Rekabet ve Ticari Sır Niteliğindeki Belgelerin Açıklanması” suçlarından Timur aleyhinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayette bulunulduğu belirtildi. Ayrıca gizli nitelikteki transfer tekliflerinin yetkisiz bir kimse tarafından açıklanması nedeniyle ilgili tüm kişiler hakkında FIFA Etik Kurulu nezdinde soruşturma başlatılması talep edildiği vurgulandı.

Joao Pedronun geri dönüşünün sırrı ortaya çıktı Efsane ismin felsefesi ilham oldu

JOSHUA KING GERİ DÖNDÜ

Başakşehir engelini kayıpsız geçen Fenerbahçe’de gözler İstanbulspor maçına çevrildi. Sarı-lacivertli takım dün akşam gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarına başladı. Sakatlığı düzelen Joshua King takımla birlikte çalıştı. Norveçli oyuncunun, İstanbulspor maçının kadrosunda yer alabileceği belirtildi. Tedavisine devam edilen Michy Batshuayi’nin ise önümüzdeki hafta takımla çalışmalara başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Joao Pedronun geri dönüşünün sırrı ortaya çıktı Efsane ismin felsefesi ilham oldu

TARAFTARLA BARIŞ SAĞLANDI

Fenerbahçe, Başakşehir’den önce Ankaragücü’nü geriden gelerek 90+6’da bulduğu golle yenmişti. Jorge Jesus bu maçın ardından saha içinde oyuncularla bir toplantı yapmış ve ardından takım soyunma odasına gitmişti. Kadıköy’de seyirci ile bir buluşma yaşanmamıştı. Başakşehir maçında ise tam anlamıyla bir kenetlenme vardı. Seyirci önceki maçın aksine protesto etmedi. Takım gerideyken de desteğini sürdürdü. Ardından galibiyet sevincinde futbolcular ve tribün arasında karşılıklı tezahüratlar yapıldı ve barış sağlandı.

Joao Pedronun geri dönüşünün sırrı ortaya çıktı Efsane ismin felsefesi ilham oldu

MAMBA FELSEFESİ HAYATA DÖNDÜRDÜ

Fenerbahçe, Başakşehir maçını da geriden gelerek kazanmayı başardı. Bu kritik galibiyetteki en önemli faktör oyuna sonradan girip iki gol atan Joao Pedro oldu.

Cagliari’den transfer edilen deneyimli futbolcu takımın birinci golcüsü olarak konumlandırılmıştı. Ancak Pedro sezon başı ve ortasında yaşadığı uzun süreli sakatlıklar sonrası geriye gitti. İkinci sakatlık sonrası sezonu kapatma riski olan futbolcu sahalara döndü fakat bu hiç kolay olmadı. Fiziksel olarak geriye giden ve özgüven kaybı yaşayan futbolcuyu ayakta tutan unsur ise “Mamba Mantalitesi” oldu.

Haberin Devamı

Pedro’nun hayranı olduğu efsane basketbolcu Kobe Bryant’a ait bu felsefe asla pes etmemeyi öğütlüyor. Hayatını helikopter kazasında kaybeden Kobe Bryant’ın lakabı Kara Mamba’ydı. Dünyaca ünlü basketbolcuya rakip savunmalara karşı acımasızlığı nedeniyle zehirli bir yılan türü olan “Black Mamba” lakabı takıldı. Bryant’ın felsefesi de bu isimden türedi.
“Asla pes etmeyen, asla bırakmayan ve kazanmak için sınırları zorlayan” bu felsefe sayesinde Bryant da hayatının zor günlerinden çıkmayı başarmıştı.

Özellikle yaşadığı sakatlık süreçlerinde bu felsefe onu tekrar geri dönmesini sağladı. Basketbolu çok seven ve Kobe’ye hayran olan Pedro da efsane sporcunun ayak izlerini takip etti.

Joao Pedronun geri dönüşünün sırrı ortaya çıktı Efsane ismin felsefesi ilham oldu

ŞUT, TAKİP VE SONUÇ

Joao Pedro’nun kalitesine herkes inanıyordu. Ancak Brezilya asıllı forvet sakatlık sonrası birçok şans bulsa da eski halinden uzaktı. Hatta maçlarda neredeyse takımı 10 kişi oynatıyordu. Herkes futbolcudan ümidi kesmişti. Bir kişi hariç. O da Jesus...

Haberin Devamı

Jesus, Pedro’yu ısrarla oynatmaya devam etti. Hatta Başakşehir maçında o kadar riskli bir karar aldı ki Arda gibi kilidi çözecek bir ismi çıkarıp Pedro’yu oyuna sürdü. Oyuncusuna bu kadar güvenen Jesus belki de ligin en kritik maçında bunun karşılığını aldı. Futbolcu maçın son bölümünde attığı gollerle üç puanı getirdi. Özellikle ikinci goldeki vuruşu ve kaleciden seken topu takip etmesi, asla pes etmemeyi öğütleyen “Mamba Mantalitesi”ne uygundu.

Joao Pedronun geri dönüşünün sırrı ortaya çıktı Efsane ismin felsefesi ilham oldu

KOBE BRYANT'A ADAMIŞTI

Kobe Bryant 3 yıl önce hayatını kaybettiğinde Joao Pedro, Cagliari formasıyla attığı golü efsane basketbolcuya adadı. Kobe’nin isminin ve fotoğrafının yer aldığı tekmeliklerle maça çıktı. Deneyimli futbolcu bu sezon yaşadığı sakatlık sonrasında yaptığı bir paylaşımda da “Mamba Mentality” ifadesini kullanarak bu durumdan çıkacağını ifade etmişti.